Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Kirk Kapital, som er pengetank for den ene gren af Lego-familien, har allerede gennemført generationsskiftet for at undgå de højere afgifter. Gunhild Kirk Johansen, der som barn poserede som model her på Lego-pakken, overlod i foråret ejerskabet fuldt ud til sine tre sønner. Arkivfoto Foto: Lego

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Højere arveafgifter giver flodbølge af generationsskifter. En hær af danske virksomheder er ved at sikre virksomheden på familiens hænder, inden den nye regering sætter arveafgiften op. De forsøger sig at sikre et generationsskifte til en arveafgift på 6 pct., inden Socialdemokraterne får effektueret den planlagte hævelse af afgiften tilbage til 15 pct. Det mener de familieejede virksomheder kan være dødstødet, mens regeringen og vismændene omvendt mener, at ændringen vil rette op på en samfundsøkonomisk ubalance.

Techgiganter øger presset på danske mediehuse. Over de seneste tre år har landets 10 største medievirksomheder tabt over 1 mia. kr. på toplinjen, mens de amerikanske techgiganter har snuppet markedsandele. Det gælder især på det digitale annoncemarked, som i 2018 voksede med knap 10 pct. til godt 8 mia kr. Problemet for de hjemlige medievirksomheder er, at Google og Facebook skummer al fløden.

Prisen på ejerlejligheder står stille i hele landet. Festen på ejerlejlighedsmarkedet ser ud til at være forbi. Ikke kun i hovedstaden, men også på landsplan. De seneste tre måneder har salgspriserne således stået stille på årsbasis for ejerlejligheder i hele Danmark. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Nyt, alvorligt sikkerhedshul rammer alle computere med Windows og Intel-chips. Et sikkerhedshul i processorer fra Intel gør det muligt for hackere at få adgang til fortrolige informationer på Windows-computere. Microsoft har sendt en opdatering ud, som lapper hullet.

Nets’ salg af betalingsservice ærgrer hjælpeorganisationer. MasterCard overtager for 21,3 mia. kr. bl.a. Nets’ betalingsservice-forretning. I Børns Vilkår frygter direktør Rasmus Kjeldahl, at salget vil forhale en ventet gebyrrabat. Organisationerne har siden 2007 betalt et BS-gebyr på 4,32 kr., hver gang de modtager en donation på f.eks. 50 kr. Nets har først for nylig åbnet for at gebyret måske kunne sættes ned. Nu frygter organisationerne, at salget vil medføre yderligere forhaling af en evt. rabat. Topchef Bo Nilsson siger selv, at Nets har brug for 21 mia. kr., fordi hans strategi er blevet dyrere.

Kina giver Trump en lussing, der også gør ondt i Bagsværd. Kinas importstop på amerikanske landbrugsvarer rammer ikke kun den amerikanske bønder hårdt. Det vil også gøre ondt i Bagsværd hos enzymkoncernen Novozymes, fordi de amerikanske landmænd er blandt selskabets vigtigste kundegrupper.

FN-rapport: Nordkoreas hackere har stjålet 13 mia. kr. fra banker og krypto-børser. En målrettet hackerindsats har hentet over 13 mia. kr. hjem til Nordkorea, vurderer hemmelig FN-rapport. Pengene bliver blandt andet brugt til udvikling af nye våben og missiler.

Fremtidens 5G-telefoner bliver batteritørstige – ligesom alle 5G-masterne. Når vi de kommende år får telefoner, der understøtter 5G, kan vi se frem til kortere batteritid. Teknologien bag kommer nemlig til at sluge strøm, både i telefonerne og i selve mobilnettet, advarer fagfolk.

Danskerne polstrer sig til den tredje alder som aldrig før. Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at indbetalingerne på private og arbejdsgiveradministrerede pensionsordninger satte rekord i 2018. I alt indbetalte danskerne 121,9 mia. kr. sidste år, hvilket er ny rekord og godt 300 mio. kr. mere end i 2017. De stigende indbetalinger hænger givetvis sammen med, at antallet af job er øget markant, siden finanskrisen for alvor ramte danskerne i 2009.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også