Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Verdens rigeste har længe forberedt sig på aktienedtur.
Dollarmillionærer over det meste af verden har det seneste år trukket penge ud af aktier, mens småinvestorer slet ikke i samme grad har nedbragt deres aktieandel. Dermed bliver dollarmillionærerne over en bred kam mindre berørt af den aktuelle aktieturbulens. Vi gør dig klogere på, hvordan de store og rige investorer har gjort porteføljen klar til et turbulent efterår.

(Den 88-årige investor Warren Buffett er en af dem, som har nedbragt sin aktieandel. Foto: AP Photo/Nati Harnik)

Pensionskunder kan tjene en formue på at skrotte bankerne. Danske pensionskunder kan få en spritny VW Tiguan forærende, hvis de skrotter bankerne, når de sparer op, og i stedet vælger en billigere opsparingsform. Det viser et regnestykke fra den uafhængige formueforvalter Miranova. Det er nærmest umuligt at undervurdere omkostningernes betydning, når man sparer op. Ikke mindst i en tid med lave renter bør investorer fokusere på den post.

Dansk tøjmærke skifter topchef efter 30 år. Det danske herretøjsmærke Bertoni, der blev grundlagt i 1972, skal nu for første gang ledes af en person uden for stifterfamilien. Tøjmærket har nu ansat den garvede modemand Bent Birger Rasmussen som ny topchef. Han har i lidt over et år siddet i Bertonis advisory board. 

Ryanair-piloter udvider strejke-varsel. Skal du ud og flyve med Ryanair de kommende uger, må du hellere holde godt øje med, om din afgang kan være ramt af strejke. Den lurende konflikt hos det kendte lavprisselskab er fredag blevet udvidet med en større gruppe af Ryanairs piloter, nemlig dem fra Irland.

Kina på high tech-jagt. Kina vil presse på for at tiltrække flere high tech-producenter til landet, der er verdens næststørste økonomi. Det fastslog Kinas handelsministerium fredag aften. (Reuters)

Storbank får første kvinde som topchef. Royal Bank of Scotland har valgt Alison Rose som ny adm. direktør, erfarer Sky News. Hun bliver den første kvinde i toppen for en af de fire store britiske banker. (Sky News)

Ex-milliardær løsladt i korruptionssag. Eike Batista, der engang var Brasiliens rigeste mand og god for mere end 200 mia. kr., blev i weekenden løsladt fra fængslet i et større sagskompleks om korruption. (Bloomberg)

Tesla brød i brand. En Tesla Model 3 brød i brand i Moskva, efter at den påkørte et bjærgningskøretøj. Det sætter fornyet fokus på, om der er sikkerhedsproblemer for den amerikanske producent af el-biler. (Reuters)

Verdens eneste Porsche Type 64 sælges. Det er nu muligt at købe noget, som ingen andre i verden har. RM Sotheby's har en Porsche Type 64 fra 1939 under hammeren. 2. Verdenskrig kom i vejen for modellen, som der kun blev produceret tre eksemplarer af. De to eksisterer ikke længere. Den er vurderet til ca. 135 mio. kr. (New York Times)

Ikea og dronning Silvia vil bygge boliger til demente. Ikea vil bygge huse, der gør det muligt for demensramte at blive boende hjemme, i stedet for at skulle på plejehjem. Projektet har fået navnet SilviaBo efter den svenske dronning, der har været partner på projektet fra begyndelsen.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også