Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Danske Bank fortsætter udrensning efter skandalesag.
Gebyrsagen om investeringsproduktet Flexinvest Fri, der kostede den midlertidige topchef Jesper Nielsen jobbet, har fået Danske Bank til at fyre endnu en af de ansvarlige chefer, erfarer Finans. Det drejer sig om John Glottrup, der var chef for forretningsudvikling i Wealth Management-divisionen, da banken i 2017 valgte at hæve gebyret for Flexinvest Fri.

En aktindsigt viser, at ledende Danske Bank-ansatte forventede, at tusindvis af kunder ville løbe ind i tab, hvis prisen på Flexinvest Fri blev skruet i vejret. Det fik dem ikke til at stoppe op. En Danske Bank-ansat kaldte endda kunderne for "losers" på et internt møde.

Topchefer afblæser frygt for recession. Der er ingen grund til at frygte, at en global recession vil trampe økonomien flad foreløbig. Sådan lyder vurderingen fra både Mærsk-topchef Søren Skou og Jeff Gravenhorst, der står i spidsen for ISS.

Antallet af danske kafferisterier stiger eksplosivt. Efter at de globale priser på kaffe er drattet til en tredjedel over de seneste otte år, er der solide profitmarginer at hente ved at sælge kaffen videre til de danske forbrugere. Det har mange iværksættere opdaget. De seneste to år er hele 34 nye risterier og engroshandlere tonet frem på danmarkskortet.

Dyster analyse fra Nationalbanken. Ifølge Danmarks Nationalbank er der 60 pct. risiko for en økonomisk recession i USA og Europa inden for to år. Dansk økonomi er dog godt rustet til at modstå en udenlandsk krise, lyder analysen.

Løkke forsøger at lægge låg på strid i Venstre. Venstre har nu fået »klarlagt arbejdsdelingen« i partiets politiske ledelse efter de seneste dages kaos, skriver V-formand Lars Løkke Rasmussen i en intern mail til partimedlemmerne. Claus Hjort Frederiksen har også droppet sit krav om næstformand Kristian Jensens afgang. (JP)

Boligejere kan få skattefri kursgevinst. Og i Nordea opfordrer man kunderne til at gøre det.

Radio24syv vil være DAB-kanal. I kampen for at fortsætte radioen, som den har kørt siden opstarten, vil Radio24/7 nu søge licens til en DAB-kanal, lyder det fra ejeren Berlingske Media.

Nyt erhvervsmedie om landbrugsindustrien. Til september udvider Watch Medier paletten med et nyt abonnementsmedie målrettet landbrugssektoren. AgriWatch vil med base i Aarhus dække alt fra landbrugsselskaber til følgevirksomheder og andelssektoren. (Mediawatch)

Stifter af kendt modefirma træder tilbage. Allan Junge-Jensen, finansdirektør og medstifter af modewebshoppen Boozt, trak sig torsdag fra sine alle sine poster i virksomheden. Han fortæller selv, at hans farvel skyldes, at han vil prøve en karriere udenfor Boozt.

Flere fejl mod Braga sendte Brøndby ud af Europa. Forsvarsfejlene fra sidste uge fortsatte torsdag aften for Brøndby, der er færdig i Europa League efter ny nedtur mod Braga. (Ritzau)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også