Briefing

Hos Mielcke & Hurtigkarl: Jorden er ikke større ...

Hvordan man end vælger at beskrive det, så er Mielcke & Hurtigkarl noget af det bedste, dansk gastronomi har at byde på lige nu – og det vil faktisk sige ikke så lidt.

Restaurant Mielcke & Hurtigkarl ligger smukt i Frederiksberg Have. Foto: Stine Bidstrup Lokalet er smukt, nærmest eventyrligt. Foto: Stine Bidstrup Blæksprutte og trompetsvamp.
Foto: Stine Bidstrup Jakob Mielcke i køkkenet.
Foto: Stine Bidstrup Vildanden var en dramatisk servering. Foto: Stine Bidstrup

Jeg har det med gastronomi, som Osvald Helmuth havde det med ”Herlig en sommernat”: Hvis der er en sang, jeg synes er så køn og from – så går jeg hjem og laver den om. Gastronomisk avantgarde må nemlig gerne, endog meget gerne, virke inspirerende for hjemmekokken, og hvorfor ikke indlede en vennemiddag med at servere grillet naanbrød med gurkemeje med en frisk, lutrende og dog kompleks creme på grillet salat pyntet med koriander og en fin skive jalapeno? Det kunne man godt, retten er på en gang fyldig og let, det sætter gang i systemet og pirrer sanserne, salsa verde på steroider, så jeg er fristet af at prøve, men man skal nu nok lade være med at lade sig rive med. Netop det uhyre præcise arbejde med de stærke sager er en af de detaljer, man mestrer her på Mielcke & Hurtigkarl, og der skal ikke trædes meget forkert i gengivelsen...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også