Briefing

Investeringsforening går til modangreb | Familievirksomheder ramt af global uro | Parken nedjusterer igen

Kære Finans-læser

Det er blevet sen eftermiddag på ugens første dag, og det betyder dagens tredje nyhedsbriefing fra Finans-redaktionen. God læselyst!

 

NYHEDER: 

Investeringsforeningen Bankinvest mener ikke, at der er belæg for at sige, at investeringsforeningerne er for dårlige på afkastet, når de investerer i aktive fonde. En analyse fra Morningstar viser ellers, at op mod 70 % af de aktive investeringsforeninger leverer et afkast, der er dårligere end markedsafkastet. Ifølge Bankinvest er analysebureauet dog ikke uvildigt, da det selv har markedsinteresser. Den kritik bakkes op af brancheforeningen, InvesteringsFondsBranchen. Morningstar afviser kritikken.
 

Små familievirksomheder er ramt af global uro. Det viser den årlige ejerlederanalyse  fra Revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers. Faktisk er forventningerne til væksten næsten halveret. Det betyder konkret, at troen på en stigning i omsætningen er dalet fra gennemsnitligt 57 % til 32 % frem mod 2016. I øvrigt er det netop nu at årets Future Winner 2014-konkurrence går i gang, hvor du kan være med til at kåre årets iværksætter.
 

Parken nedjusterer igen.  FCK´s manglende kvalifikation til Champions League får nu moderselskabet Parken Sport & Entertainment til at nedjustere årsresultatet med 80 mio. kr., så det ender med en samlet omsætning på 1130 millioner kroner. Det er anden gang Parken Sport & Entertainment nedjusterer på blot 14 dage.
 

Ny aftale for Maersk Drilling skaber tvivl om vækstplan. Selvom det umiddelbart kan lyde positivt, at Maersk Drilling har fået lavet en kontrakt med ét af sine to nye boreskibe, Maersk Venturer,  så er aftalen ifølge analytikere, så billig, at det får både Alm. Brand og Nordea til at tvivle på om Maersk Drilling kan leve op til topchef Nils Smedegaards ambitiøse mål om at tjene 1 milliard dollars på bundlinjen i 2018.
 


TREND:

På få er selskabet Airbnb gået fra at formidle leje af nogle få værelser på internettet til at blive en global milliardforretning. Dermed har virksomheden, der formidler leje af værelser og lejligheder mellem private på nettet, for alvor udfordret den etablerede hotelbranche. Fænomenet med at en eller flere virksomheder grundlæggende ændrer vilkårene i en branche kaldes disruption, og de kommende dage sætter Finans fokus på disruption - læs om Airbnbs fantastiske forvandling, der er ved at ændre en hel branche i seriens første kapitel.

 

DAGENS KVINDE:

Hun skabte enormt postyr, da hun under et kæmpe, og meget forståeligt medie-postyr, skiftede rollen som justitsminister ud med et topjob som ny direktør i Landbrug og Fødevarer. I dag giver hun i Finans et ret unikt indblik i rekrutteringsprocessen, og hvordan hendes mosters lejlighed endte med at spille en helt central rolle i det højprofilerede jobskifte. Det giver hende en plads her i spalten som dagens kvinde.

BØRS:

Her sidst på eftermiddagen ligger det danske C20 Cap indeks i mikroskopisk plus. Det menes især at være en svag såkaldt erhvervstillidsindikator fra Tyskland, der er skyld i, at et ellers opstemt aktiemarked fra morgenstunden har mistet pusten.

 

KOMMENTAR: 

Erhvervslivet raser mod Dansk Folkepartis ønske om at fastfryse selskabsskatten. Både Dansk Industri og Dansk Erhverv kritiserer partiets planer. Udmeldingen fra Dansk Folkeparti står da også i kontrast til det politiske forlig, Vækstplan DK, der blev vedtaget i 2013 uden Dansk Folkeparti. Forliget betyder, at selskabsskatten gradvist skal sænkes fra 25 - 22 procent frem til 2016. Derfor mener Dansk Erhverv, at Dansk Folkepartis udmelding skaber usikkerhed. Men på trods af kritik af partiets erhvervspolitik, så mener partiets erhvervsordfører René Christensen bestemt at partiet er erhvervsvenligt - læs hans forsvar på Finans.

 

PS: BONUSINFO:

Et berømt eksperiment slutter på onsdag, når den amerikanske nationalbank, Federal Reserve, med stor sandsynlighed lukker ned for sit famøse opkøbsprogram Quantitative Easing (QE3). Programmet har haft til formål at holde hånden under den kriseramte økonomi siden 2012. Ikke mindre end 1500 mia. dollars har banken investeret i realkredit- og statsobligationer. Men nu er det slut, og dermed har det, der er blevet kaldt verdens største økonomiske eksperiment, nået sin afslutning. I alt har banken siden 2008 opkøbt for svimlende 3800 mila. dollars i forsøget på at stimulere den skrantende økonomi - som en trøst, i følge analytikerne, også har haft en effekt. Senest har en lang række nøgletal vist, at den amerikanske økonomi viser sunde takter.

 

Med ønske om en fortsat god dag, hvor vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser.

Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.