Briefing

Danske tøjbutikker har store kvaler | Danskerne svigter den omdiskuterede aldersopsparing | Hackere har kastet sig over powerpoint-dokumenter

Kære Finans-læser

Dagen går så småt på hæld, men Finans har ingen intentioner om at lukke ned for kedlerne. Der er stadig mange gode historier på vej på finans.dk. Her er et udpluk af de historier, der allerede er landet på siden.

 

NYHEDER:
 

Nye tal fra Danmarks Statistik udstiller tøjbutikkernes store kvaler. På landsplan er der i dag 2.832 færre butikker end i 2008, og de nye tal afslører også, at forhandlerne af tøj og sko har mere end svært ved at hive penge ud af forbrugerne. Samlet set faldt detailomsætningen i september med 0,9 pct., når der renses for almindelige sæsonudsving og prisudviklingen. Set i forhold til samme måned sidste år var der imidlertid tale om en stigning på 0,5 pct.
 

Danskerne er heller ikke så vilde med at være selvstændige. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser er andelen af det samlede antal beskæftigede, der er selvstændige, blot 8,3 pct. i Danmark, mens det til sammenligning drejer sig om 14,3 pct. set over hele EU.
 

Det går forrygende for Ringkjøbing Landbobank, som onsdag offentliggjorde regnskabstal for tredje kvartal, der afslører, at banken er i storform, men ifølge administrerende direktør John Fisker er opsvinget endnu en gang udskudt, og virksomhedernes optimisme for fremtiden er forduftet.
 

Danskerne svigter den omdiskuterede aldersopsparing, men dermed går de glip af et stort afkast. Det viser beregninger, som Nykredit har foretaget for Finans. Aldersopsparing blev introduceret i 2012 som afløser for kapitalpensionen, men har endnu ikke været nogen publikumsmagnet. Kapitalpensionen er nu afskaffet, og danskerne vil formentlig få en frist til udgangen af 2015 til at få pensionen omlagt.
 

Hackere er i fuld gang med at udnytte en netop opdaget sårbarhed ved hjælp af inficerede PowerPoint-dokumenter, som bliver udsendt som email-attachements. Den opdagede sårbarhed findes i alle versioner af Windows - lige fra Windows Server 2003 og til Windows 8.1. Det er fortsat uklart, hvornår Microsoft vil udsende en rigtig patch til det ny-opdagede hul.
 

Chr. Hansen har svært ved at få gang i salget af madfarver i USA, og det pletter et ellers godkendt regnskab. Ingrediensvirksomheden bakser med at få gang i en af de motorer, der skal trække indtjeningen i årene fremoverv, nemlig salget af naturlige farvestoffer til at putte i mad og drikkevarer. Især på det vigtige amerikanske marked.
 

DAGENS MAND/KVINDE:

Den nye finansdirektør i Coloplast har en tung arv at løfte fra sin forgænger på pladsen Lene Skole, der overraskende forlod posten. Det skal lykkes, lyder det både fra investor, analytiker og hovedpersonen selv. »Det er bestemt min ambition at opbygge en tilsvarende troværdighed ved at fortsætte med at levere gode resultater, leve op til de ting, vi har sagt og kunne mit stof,« siger 41-årige Anders Lonning-Skovgaard i et stort portræt. Husk også at læse de syv hurtige spørgsmål til hovedpersonen selv.
 

Anne Breüner er forsker i Novozymes og ophavskvinde til en ny metode i virksomheden, som har givet hende status af »stjernemedarbejder«. På sin vis er det et kreativt job at være forsker. Man skal hele tiden finde på nye løsninger og få ideer, som ingen har fået før,« siger Anne Breüner om den idé, hun fik kort efter hun blev ansat i Novozymes i 2002, og som har gjort hende verdenskendt i virksomheden. Læs flere portrætter om de mange »skjulte stjerner« i dansk erhvervsliv i finans' tema.
 

FEATURE:

"...Et nyt revisorhold fra Deloitte havde afsløret skjult milliongæld og ubehagelige overraskelser hos den tidligere så pletfrie miljøduks Genan. Nu handlede det om virksomhedens overlevelse, men ikke alle ville samme vej." Stormen trækker op i det tredje afsnit om Genan, der netop er landet på Finans. Her kan du læse om kampen for at redde virksomheden i løbet af sommeren 2014. Hvis du ikke har været med fra begyndelsen, så kan du stadig læse kapitel 1 på Finans, eller du kan besøge temasiden om sagen, hvor der ligger flere artikler og digitale elementer om sagen.
 

BØRS:
 

De tre store europæiske aktiemarkeder ligger onsdag eftermiddag med små stigninger efter fortsatte spekulationer over at Den Europæiske Centralbank vil iværksætte nye foranstaltninger for at støtte økonomien.
 

TV:

Hvis du ikke lige har tiden til at læse kapitel 3 i Genan-sagen lige nu, så kan du i stedet se denne video, hvor journalist Niels Sandøe fra Finans forklarer sammenhængene i den komplicerede sag om den viborgensiske virksomhed Genan.
 

KOMMENTAR:

Olieprisen falder og der er dramatiske bevægelser på de globale finansmarkeder, men det betyder ikke, at vi står over for en ny finansiel krise, vurderer Jens Nordvig. Han fremhæver fire gode grunde til at tro, at vi undgår en akut krisetilstand denne gang.
Jens Nordvig er forfatter til bogen ”The Fall of The Euro: Reinventing the Eurozone and the Future of Global Investing” og managing director i den japanske finansvirksomhed, Nomura Securities. Nordvig har arbejdet otte år i Goldman Sachs, er bosat i New York og skriver fast for Finans.
 

PS: BONUSINFO

Hvad er egentlig verdens dyreste stof? Det har de sat sig for at sætte på liste ovre på Learni.st. Vi kan afsløre, at diamanter er på en tredjeplads med en værdi på $55,000 pr gram. Det gør diamanter mere værdifulde end plutonium, næsehorn og kokain, der befinder sig længere nede på listen over verdens 16 mest værdifulde substanser. Men der er alligevel et stykke op til verdens absolut dyreste substans, der bliver vurderet til en værdi af $6.25 billioner pr gram. Se hele listen og en forklaring på, hvorfor de forskellige substanser er så dyre hos Learni.st. Men tag listen med et gran salt, det er jo også så billigt...
 

Med ønske om en fortsat god dag, hvor vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser.

Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.