Briefing

Bankerne truer med en indlånsrente på 0 pct. / Britisk regering griber selv murskeen for at løse boligkrise / Dansk boligmarked i international dukserolle

GODMORGEN


NYHEDER


Bankerne truer med en indlånsrente på 0 pct
. Flere banker overvejer helt at opgive at tilskrive renter på kundernes indlånskonti som følge af den lave rente. En professor mener, at nulrenterne kan bide sig fast. Det er dog stadig muligt at finde banker, som ikke har fjernet renten på lønkontoen helt.


Britisk regering griber selv murskeen for at løse boligkrise
. For første gang i 45 år vil den britiske stat træde direkte ind på det private boligmarked for at skaffe tag over hovedet til titusinder af familier, som i dag ikke har råd til at købe et hus eller en ejerlejlighed.


Boligmarkedet i international dukserolle
. Boligboblerne var værst i Island, Danmark, Spanien, Irland, USA, Portugal og Holland. Men det danske boligmarked er tilsynladende kommet langt væk fra bunden set i et internationalt perspektiv.


DET ER SKET I NAT


Drab på Putins "store dag"
. Adskillige politifolk er tidligt torsdag blevet dræbt i sammenstød med militante i Tjetjeniens hovedstad, Grosnij. Bevæbnede personer angreb først en trafikal kontrolpost og stormede derefter en bygning, der huser et lokalt medie. Sikkerhedsfolk og politiet har i skrivende stund omringet bygningen. Det er uvist, hvor mange politifolk, der har mistet livet. Men sikkert er det, at de militantes aktion vil blive set som en hån mod Ruslands præsident, Vladimir Putin, der senere torsdag skal holde sin årlige tale til befolkningen om den russiske nations tilstand.
 

Ny storjuryafgørelse vækker vrede. Hundredvis af demonstranter indtog og blokerede natten til torsdag flere gader på Manhattan i New York. Det skete i spontane protester mod, at en storjury på Staten Island tidligere på dagen besluttede ikke at rejse tiltale mod en politibetjent, der i juli under en anholdelse tog kvælertag på den 43-årige Eric Garner, der døde under anholdelsen. Den dramatiske anholdelse blev videofilmet af et vidne på stedet.
 

Europas største flyselskab ramt af strejke - igen. Torsdag bliver endnu en udfordrende dag for kunderne i Lufthansa. For anden gang i denne uge må selskabet aflyse i nærheden af hver anden langdistanceflyvning på grund af en pilotstrejke, der i øvrigt er den 10. i år.
 

Storbank i negativt søgelys. Den amerikanske bank Wells Fargo er blevet beskyldt for bevidst at have solgt dyre lån til minoriteter, hvilket har presset kunderne ud i økonomisk deroute. Nu har Cook County sendt en stævning afsted mod Wells Fargo for at få banken til at anerkende sin rolle i en række tvivlsomme udlånsforretninger med kunder, der aldrig burde have haft et lån i første omgang.


Nye svaghedstegn fra Eurozonen
. Mens der de senere dage er vist flere positive takter fra den amerikanske økonomi, halter det fortsat i Europa. De seneste tal fra service- og produktionsindustrien var bestemt ikke opløftende og tegner et billede af en økonomi i stagnation.
 

Stærke amerikanske jobtal. Mens krisen fortsat kradser i Europa, viser den amerikanske økonomi igen sundhedstegn i form af overraskende stærke jobtal. Det satte sit præg på aktiemarkedet, der steg som følge af den positive udvikling.


USA ramt af flaskehalse
. Et begreb som flaskehalse har i årevis været glemt herhjemme, men flere amerikanske direktører melder nu om store problemer med at finde folk med de rette evner. Det viser en undersøgelse foretaget med fokus på en række amerikanske virksomheder.


Medicinalgigant klar til fyringer
. Medicinalgiganten GlaxoSmithKline afslørede onsdag, at man har planer om at skære flere hundrede stillinger på det amerikanske marked, der traditionelt set har været et af koncernens største markeder. Salget er dog vigende, og det får nu selskabet til at skære ned på omkostningerne.


Storbritannien hæver bankernes skat
. I et forsøg på at skabe flere indtægter til den britiske statskasse har den britiske finansminister George Osborne offentliggjort nye skatter rettet mod banker og multinationale selskaber. Landets økonomi er stadig under pres fem år efter krisen, og derfor skal der nye afgifter til for at få landet på ret køl. (Kræver betaling).


DET SKER I DAG


¤¤¤

• Erhverv: Rentemøde i den Europæiske Centralbank i Frankfurt. Rentemeddelelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB, kommer kl. 13.45, og bankchef Mario Draghi holder pressemøde kl. 14.30.


¤¤

• Politik: EU Ministermøde. I dag og i morgen mødes ministrene med ansvar for konkurrence. Fra Danmark deltager Erhvervs - og vækstministeren.


¤

• Politik: Putin taler til det russiske parlament. I dag giver Vladimir Putin sin årlige tale til det samlede russiske parlament. Talen forventes at fokusere på, hvordan landets økonomiske nedtur kan bremses.

• Økonomi: Danmark - konkurser og tvangsauktioner for november 2014, personbeskatningen 2013, kl. 9.00.

• Økonomi: Danmark - Arbejdskraftundersøgelsen, 3. kvt. 2014, kl. 9.00

• Økonomi: USA - Nytilmeldte ledige, uge 48, og fortsat ledige, uge 47, kl. 14.30

• Erhverv: Generalforsamling, Coloplast.

• Erhverv: Regnskab fra Land & Leisure, Q4.


Øvrige

• Politik: EU's justits- og indenrigsministre mødes.

• Politik: Møde i ministerrådet for sikkerhed og samarbejde, OSCE.

• Politik: Energiministeren overrækkes aftale om bæredygtig biomasse. Dansk Energi og Dansk Fjernvarme overrækker i dag en rammeaftale for sikring af bæredygtig biomasse til klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).


Tegnforklaring


Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:


¤: Lille betydning

¤¤: Nogen betydning

¤¤¤: Stor betydning


Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.


GIK DU GLIP AF…


Jagten på en økonomisk gulerod
. Hvor meget ekstra skal der i posen, før ledige vil tage et job? Vi inviterede ni af landets førende interesseorganisationer med på tal-jagt. Resultatet blev et lysende eksempel på, hvorfor diskussionen er svær.


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.