Briefing

Økonomer blåstempler regeringens vækstpolitik | Meyer og Grønlykke erkender opkøb | Strategiske købere dominerer danske virksomhedshandler

Kære Finans-læser

Ugen kører på anden dag, og her kommer samtidig dagens anden nyhedopdatering fra Finans - god læselyst i frokostpausen!

 

NYHEDER:   
 

Både Claus Meyer og Løgismose-formanden Jacob Grønlykke erkender, at de snakker om opkøb. Her til formiddag bekræfter gourmet-kongen CLaus Meyer over for Finans, at der er konkrete forhandlinger om en fusion mellem Løgismose og Meyers mad-imperium. Det samme gør Jacob Grønlykke. De to virksomheder tygger ifølge Finans’ oplysninger på et tilbud fra den udenlandske kapitalfond IK Investment Partners (IK), der har tilbudt de to danske gastronomi-koncerner en pris på omkring 800 mio. kr. for deres to firmaer.
 

Økonomer blåstempler vigtig del af regeringens vækstpolitik. Den nuværende S-R regering er lykkedes med at forbedre Danmarks konkurrenceevne, mener et flertal i Finans’ nye økonompanel. Det er vigtig ammunition i den kommende valgkamp for rød blok, men man skal holde sig for øje, at konkurrenceevnen er en flygtig størrelse, der meget let kan fordrejes.
 

Strategiske købere dominerer danske virksomhedshandler. I den seneste kvartalsrapport fra Audon, som yder rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, fremgår det, at strategiske købere, som køber op for at konsolidere egen forretning eller investerer for at udbygge egen forretning stod for 73 pct. af de samlede opkøb i Danmark i tredje kvartal i år. Dermed er de de mest aktive opkøbere af danske selskaber.
 

Gør-det-selv-kulturen raser i pensionbranchen. Pensionsselskaber får i stigende grad mod på at lave direkte investeringer selv i stedet for at købe sig til ekspertisen hos eksterne forvaltere. Selv de mest konservative selskaber rent investeringsmæssigt, som for eksempel Danica Pension, springer med på gør-det-selv-vognen.
 

Pensam spinder guld på kriseramt byggeprojekt. Pensionskassen Pensam havnede i enhver investors skrækscenarie, da de stod med 400 mio. kr. i boligprojektet Bolværket, mens projektselskabet Sjælsø Gruppen gik konkurs. Men Pensam slap ud med skindet på næsen, og endte dermed at have succes på vegne af deres pensionskunder med en gør-det-selv-investering.
 

EU Kommissionens efterårsprognose som netop er ud kommet er dyster læsning. Selvom Kommissionen er optimistisk omkring det danske underskud næste år, så ser afmatningen i EU ud til at trække ud. EU kommissionens nye efterårsprognose giver regeringen grønt lys til at forhandle sin finanslov igennem, men er ikke opmuntrende læsning set med danske vækstøjne.

OM LIDT PÅ FINANS:
 

Redaktionen arbejder videre på dagens historie om fusionen mellem Løgismose og Claus Meyers mad-imperium. Og vi benytter samtidig lejligheden til at tage temperaturen på markedet for gourmetkæder i Danmark.
 

BØRS:
 

Ved 11.25-tiden ligger C20 Cap-indekset stort set uændret i forhold til mandag i 803,51, efter at det umiddelbart før kl. 11, da EU-Kommissionen offentliggjorde sin efterårsprognose, havde ligget i 806. Også i det øvrige Europa tog markedet en negativ drejning, og i London og Paris ligger de toneangivende indeks i minus. Læs seneste børsberetning.
 

KOMMENTAR:
 

I de seneste år er der kommet flere og flere organisationer, der tilbyder nuværende og kommende bestyrelsesmedlemmer forskellige uddannelser. For bestyrelsesarbejdet er blevet professionaliseret. Det gælder ikke bare de børsnoterede selskaber, men også mange SMV virksomheder, som oplever, at man går væk fra "tantebestyrelser". Men spørgsmålet er, om det overhovedet er relevant at tage en struktureret bestyrelsesuddannelse, som langt fra er billig, skriver professor i ledelse og finansielle markeder på Copenhagen Business School, Caspar Rose i et indlæg på Finans.
 

BONUSINFO:
 

Der er en endnu en krig under opsejling i musikbranchen. Denne gang er det eksklusivitetsaftaler til streamingtjenesterne, der er kamppladsen. Aktuelt er kampen blevet tydeliggjort af udgivelsen af den amerikanske popstjerne Taylor Swifts nye album. Abonnenter på tjenesten Spotify kan ikke høre albummet, da popstjernen har givet det eksklusivt til Apples iTunes og det nye Beats Music-streamingtjeneste. Hun har samtidig trukket hele sit bagkatalog fra tjenesten. Det er en beslutning der rammer Spotify hårdt, og som kan have betydning for branchen som helhed, men som til gengæld også potentielt betyder flere millioner i lommen på kunstneren selv.
 

Med ønske om en fortsat god dag, hvor vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.