Briefing

Morgenbriefing: Optagelse afslører OW Bunker-top: Vi har sikret os mod nye tab / Milliardstævning i ukendt og hårdt farvand / Professor slår alarm: Investorer skræmmes væk fra Danmark

GODMORGEN


DET ER SKET I NAT


Senatet forkaster omstridt olierørledning
. Senatet i USA har natten til onsdag - med en enkelt ja-stemme for lidt - sagt nej til den omdiskuterede og 1.400 kilometer lange Keystone-olierørledning fra Canada til Den Mexicanske Golf. 59 medlemmer stemte ja til planerne, mens 41 stemte imod. Republikanerne manglede dermed blot en enkelt ja-stemme for at få de nødvendige 60 stemmer. Sagen vil dog ifølge fremtrædende republikanske politikere blive taget op i Kongressen igen efter nytår. Til den tid har Republikanerne flertal i både Repræsentanternes Hus og Senatet.
 

Dødbringende sikkerhedsudstyr. Verdens andenstørste producent af airbags, Takata, er skyld i, at millioner af biler må trækkes tilbage fra det amerikanske marked. Fejlbehæftede airbags kan sende dødbringende metalstykker ud i bilens kabine ved et sammenstød. Mindst fem amerikanere er dræbt på grund af fejlen. 10 forskellige bilmærker har brugt de farlige airbags fra Takata.
 

Faldende oliepris truer russisk vækst. Ruslands økonomi vil synke ned i recession næste år, hvis prisen på olie falder til 60 dollar tønden, og sanktionerne mod landet fortsætter. Det siger den russiske finansminister Anton Siluanov og fastslår samtidig, at selvom olieprisen bliver, hvor den er nu på omkring 80 dollar tønden, vil væksten i det russiske BNP ikke være mere end 1 pct. i 2015.


Yellen bliver sat i dilemma
. Nyhedsbureauet Bloomberg fremlagde tirsdag aften en ny prognose, som ser ud til at sætte chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, i en kattepine. Økonomer, som Bloomberg har spurgt, forudser nemlig, at arbejdsløsheden i USA vil være tæt på det niveau, som centralbanken sigter efter i juni 2015, mens inflationen forventes at være langt fra. Det kan gøre beslutningen om en rentehævelse svær for centralbankchefen.


Wall Street jublede over stort medicinalopkøb
. De amerikanske aktier steg igen til nyt rekordniveau tirsdag aften. Det var især medicinalaktierne, der trak de ledende indeks frem i kølvandet på mandagens nyhed om, at giganten Actavias vil købe Botox-producenten Allergan for hele 66 mia. dollar, men også optimistiske økonomiske data som bedre producentpriser trak aktierne op.


Medvind til USA’s flyindustri
. De amerikanske luftfartsselskaber sætter rekord, når det handler om at fylde flyene op, viser tal fra US Bureau of Transportation Statistics. Hele 84,1 af sæderne på både indenlandske og internationale flyvninger bliver solgt. Det betyder højere priser, og sammen med lavere udgifter til brændstof, ligner 2014 et godt år for flyselskaberne.


Amerikanere blandt de dræbte i Jerusalem
. De amerikanske medier har i den grad været præget af tragedien i Jerusalem tirsdag, hvor to mænd stormede ind i en synagoge med økser og dræbte flere bedende. Tre af de fem dræbte var amerikanere, mens den fjerde var brite – alle fire havde dobbelt statsborgerskab. Senere på dagen omkom et femte offer, en politimand, som i første omgang blev såret under angrebet. Præsident Barack Obama fordømmer angrebet, og FBI er nu gået  ind i efterforskningen, fordi der var amerikanere blandt ofrene.


Finanssektor skal sikre kunderne
. De største lånegivere I USA skal fra 1. januar 2015 betale mere til en såkaldt forsikringsfond, der beskytter kunder mod at miste deres penge ved et bankkrak. Det er blevet besluttet af Federal Deposit Insurance Corp, FDIC, som samtidig har fastslået, at bankerne skal bruge en særlig standardmodel for at måle risiko, frem for deres egne.


NYHEDER


Optagelse afslører OW Bunker-top: Vi har sikret os mod nye tab
. OW Bunkers ledelse hævdede ifølge lydoptagelse, at virksomheden havde garderet sig mod nye tab på faldende oliepriser. I stedet eksploderede tabet.


Milliardstævning i ukendt og hårdt farvand
. Den konkursramte ejendomsmatador Carsten Leveaus forsøg på at få erstattet sit tab sker inden for et juridisk krydsfelt, hvor modparterne i bankerne og hos kuratorerne for det meste vinder - når der da en sjælden gang er en sag på området.


Professor slår alarm: Investorer skræmmes væk fra Danmark
. Der er meget store forskelle på, hvordan der bliver ført tilsyn og kontrol med virksomheder i Europa. Det kan skræmme investorer væk fra dansk grund, viser en ny undersøgelse.


DET SKER I DAG


¤¤¤

• Krimi: Bagmandspolitiet stiller Pandoras ledelse for retten i Glostrup i forbindelse med en straffesag, hvor de anklages for at holde oplysninger skjult for aktionærerne.

• Krimi: Retten i Hørring ventes at indlede sag mod otte tidligere bankchefer for kursmanipulation til en samlet gevinst på 6,9 mio. kroner.


¤¤

• Erhverv: Regnskaber Auriga Industries Q3, Dansk Andelskassers Bank Q3, H+H International Q3, Højgaard Holdning Q3, Jeudan Q3, Monberg & Thorsen Q3

• Erhverv: Ekstraordinær generalforsamling DFDS.

• Økonomi: FED - mødereferat, DST - EU-harmoniseret forbrugerprisindeks oktober, DST - arbejdskraftundersøgelsen Q3,


¤

• Økonomi: ECB - rådsmøde, Storbritannien - referat fra seneste rentemøde, Eurozonen - betalingsbalance september, Eurozonen - output i bygge og anlæg september, USA - byggetilladelser oktober, USA - påbegyndt nybyggeri oktober.


Øvrige

• Konference: Dansk Erhverv og Foreningen af Statsautoriserede Revisorer afholder konference om vækst og alternative finansieringsmuligheder i Børssalen.

• Priser: Great Place to Work kårer Danmarks bedste arbejdsplads i Cirkusbygningen. Statsminister Helle Thorning-Schmidt er hovedtaler.


Tegnforklaring


Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:


¤: Lille betydning

¤¤: Nogen betydning

¤¤¤: Stor betydning


Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.


GIK DU GLIP AF…


Fire unge midtjyder sælger senge for millioner
. I en kontorbygning i Ans gemmer sig en succeshistorie ud over det sædvanlige.


PS…


Legendarisk Godfather-hus sat til salg
. "I'm going to make him an offer he can't refuse.” Replikken kendt fra filmen af Francis Ford Coppola vil givetvis blive udtalt med eftertryk, når huset på 110 Longfellow Ave. på Staten Island, snart bliver handlet. Huset optræder nemlig i Godfather-filmen fra 1972, og er det, som Corleone-familien bebor og fejrer bryllup i. Det er sat til salg for 2,9 mio. dollars, men ventes at blive handlet noget højere på grund af dets glamourøse historie. Og til alle potentielle købere og andre nysgerrige: Her er en række fotografier af huset.


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.