Briefing

Uber kommer til Danmark og politianmeldes | 35.000 virksomheder er gået konkurs | 12-årige paces til at blive iværksættere

Kære Finans-læser

Vi befinder os på arbejdsugens absolutte midtpunkt. Det betyder en middagsbriefing med de seneste nyheder fra Finans. God læselyst i frokostpausen eller på vej til møde!

NYHEDER:

Det kontroversielle amerikanske taxakoncept Uber gør sit indtog i Danmark. De første biler kommer på vejen i dag i København. Uber har skabt stor debat og vrede blandt etablerede vognmænd rundt omkring i verden, fordi selskabet blandt andet opererer med et såkaldt samkørselskoncept, hvor almindelige borgere ved hjælp af en app kan få andre borgere til at køre for sig mod betaling. En ordning vognmandsbranchen mener er konkurrenceforvridende

Og allerede her til formiddag er Uber så blevet meldt til politiet af Trafikstyrelsen, for overtrædelse af personbefordringsloven.
 

Mange især mindre virksomheder har måttet lade livet efter finanskrisen fejede henover det danske virksomhedslandskab. 35.000 virksomheder har givet op siden 2008, viser en opgørelse som Spar Nord har lavet for Finans. Samtidig viser opgørelsen, at Region Midtjylland er det område, der procentvist har været hårdest ramt.
 

Smykkefirmaet Pandora går efter frifindelse, når straffesagen om overtrædelse af værdipapirloven tilbage i 2011 starter i dag. Ifølge anklagen undlod selskabet rettidigt at gøre opmærksom på en kraftig nedjustering. Taber Pandora sagen, kan det få betydning for eventuelle fremtidige søgsmål om erstatning fra aktionærerne. 


Investorer kan blive skræmt væk fra Danmark.
Sådan lyder advarslen fra professor Thomas Plenborg fra CBS, efter at en gennemgang af regnskabsreglerne i forskellige lande har vist, at der er meget stor forskel på, hvordan der bliver ført kontrol og tilsyn med virksomheder i Europa.
 

Børn helt ned i 12-års alderen skal lære om iværksætteri. Det er udgangspunktet i Vejle Kommune, hvor man underviser børn i 6.-7. klasse om muligheden for at blive iværksætter, og det har allerede båret frugt ved, at flere unge har fået succes som iværksættere inden de gik ud af folkeskolen. Blandt andet derfor kåres Vejle Kommune som årets vækstkommune 2014.
 

A-kasserne og Beskæftigelsesministeriet modtager en røffel fra statsrevisorerne. Det sker ifølge statsrevisorerne, fordi A-kasserne har sløset med at indberette data om de ledige til kommunerne, og Beskæftigelsesministeriet har sløset med at gøre noget ved problemet.

OM LIDT PÅ FINANS:

Vi følger op Ubers indtog på det danske marked,  hvor vi blandt kigger på de politiske konsekvenser og den politianmeldelse, der netop er indgivet. I en anden branche følger vi Danish Crown, når de fremlægger regnskab senere i dag.

BØRS:

C20-indekset starter blødt op i dag med et kursudsving til den grønne side. Det er blandt andet Mærsk-aktien, der trækker indekset i positiv retning, som her kort før middag betyder et plus med et enkelt pct.

KOMMENTAR:

Alt for mange ledere lader sig ofte forføre af unikke opskrifter om god ledelse eller virksomhedsdrift - men det kan være et farligt eventyr at begive sig ud i, hvis man alt for firkantet lader sig lokke af pang-overskrifter og ensidige opskrifter, advarer Flemming Poulfelt, der er professor og prodekan på Copenhagen Business School.

BONUSINFO:

Selvom vinden så småt river lidt mere i kinderne, så har november indtil videre været usædvanligt varm herhjemme - anderledes ser det ud »over there«, hvor samtlige 50 stater på kontinentet har frostgrader netop nu. Det influerer blandt andet på flytrafikken. Tirsdag morgen var den koldeste i november siden 1976, og i staten New York er man tæt på at slå 24-timers rekorden for snefald, der er 193 cencimeter på et døgn.

Med et brrrr ønsker vi dig en fortsat god dag, hvor vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser.

Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.