Briefing

Pensionsselskaber overvåger kunderne / Fagbevægelsen angriber regeringen for ny afgift / Pandora risikerer millionbøde i »finansskandale«

GODMORGEN


DET ER SKET I NAT


Uroligheder og demonstrationer fortsætter i Ferguson – og flere andre byer
. Dagen efter afslutningen på den såkaldte Michael Brown-sag fortsætter urolighederne i Missouri-forstaden Ferguson, hvor vrede sten- og flaskekastende ballademagere natten til onsdag satte ild til mange biler. 400 medlemmer af Nationalgarden slog en beskyttende ring om byens politistation, og demonstrationerne har også spredt sig til storbyer som New York, Atlanta, Boston, Baltimore, Cleveland og Los Angeles – dog med færre problemer og anholdte.
 

Demonstrantlejr ryddet i Hong Kong. Også i Hong Kong har der været uro i gaderne i nat. Politiet har ryddet den protestlejr, der siden september har været de prodemokratiske demonstranters base. Operationen tog mere end tre timer, men i skrivende stund er trafikken på Nathan Road igen i gang efter flere måneders blokade. Flere end 100 personer er blevet anholdt, heraf nogle af protestbevægelsens ledere.
 

HSBC betaler 12,5 mio. dollars i sag om ulovlige schweiziske konti. Den britiske bank HSBC’s schweiziske private banking-division er anklaget af det amerikanske finanstilsyn for at betjene amerikanske kunder uden at registrere bankforbindelserne korrekt. HSBC erkender en række fejl i sagen, der er den seneste af en stribe af sager, som de amerikanske myndigheder har ført mod schweiziske banker for at give amerikanske kunder skattely.


Nu skal amerikanske pizzeriaer og supermarkeder angive kalorieinhold
. Den amerikanske fødevarestyrelse, FDA, opruster i kampen mod fedme. Nu skal restauranter, biografer og supermarkeder angive kalorieindholdet i en række fødevareprodukter. Ifølge FDA vil det koste op mod 1,7 mia. dollars at indføre ordningen, der skulle spare det amerikanske samfund for i alt 9,2 mia. dollars over 20 år.


Amerikanske væksttal vækker optimisme
. Den amerikanske økonomi voksede mere end ventet i årets tredje kvartal, ifølge tal fra det amerikanske handelsministerium. BNP steg 3,9 pct. – mod en ventet vækst på 3,5 pct. Væksten er godt hjulpet på vej af et øget forbrug og investeringer.


Storbank får ny topchef
. Efter kun to år på tronen bliver Javier Martin udskiftet med Jose Antonio Alvarez i eurozonens største bank, spanske Santander. Alvarez har været økonomidirektør i banken igennem 10 år. Udskiftningen tolkes som bestyrelsesformand Ana Botins første træk i forsøget på at give banken en yngre og mere international profil. Alvarez’ store opgave bliver blandt andet at beskære omkostningerne, polstre bankens kapital og samtidig styrke forretningen i bl.a. kernemarkedet Europa. Santanders aktiekurs steg tirsdag godt 1 pct.


235 mio. kr. til ny BG-chef er for meget
. Det mener i hvert fald den britiske lobbygruppe, The Institute of Directors, der kritiserer den lønaftale, som det britiske gasselskab GB Group har tilbudt den nye topchef Helge Lund. Hvis aktionærerne godkender lønpakken på 25 mio. pund, vil det skade britisk forretningslivs ry, mener gruppen. Helge Lund kom til GB i marts, fra en toppost hos norske Statoil.


NYHEDER


Pensionsselskaber overvåger kunderne
. Flere af landets pensionsselskaber bruger detektiver til at overvåge deres kunder, hvis der er mistanke om svindel i sager om tab af erhvervsevne.


Fagbevægelsen angriber regeringen for ny afgift
. Regeringen møder nu modstand fra Socialdemokraternes traditionelle alliancepartner, fagbevægelsen, i sagen om en reklameafgift, som blev aftalt i finanslovsforliget for 2015.


Pandora risikerer millionbøde i »finansskandale«
. Den pludselige nedjustering i smykkeselskabet Pandora i 2011 har paralleller til sagen om OW Bunker, mener vicestatsadvokat, der går efter millionbøde i straf.


DET SKER I DAG


¤

Økonomi: Storbritannien – BNP-vækst, Q3, kl. 10.30

Økonomi: USA - Personligt indkomst og forbrug, oktober, kl. 14.30.

Økonomi: USA - Michigan tillidsindeks (endelig), nov15.55

Økonomi: USA - Salg af nye boliger, oktober, kl. 16.00

Erhverv: Regnskaber fra Arkil Holding, Q3, Erria, Q3, Nordic Tankers, Q3, SimCorp, Q3.


Øvrige

Erhverv: Dansk Industri (DI) og CBS afholder en konference i ledelse. Fokus er på tillid som ledelseskompetence.

Erhverv: HK og Grafisk Arbejdsgiverforening arrangerer konference om reklameafgiften, som skal træde i kraft 1. juli 2015. Konferencen vil sætte fokus på reklameafgiften og dens effekter på miljøet, beskæftigelsen og dansk detailhandel.


Tegnforklaring


Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:


¤: Lille betydning

¤¤: Nogen betydning

¤¤¤: Stor betydning


Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.


GIK DU GLIP AF…


Manden, der gik ind i en glasvæg og begyndte at bløde seks år senere
. 2014 blev ganske rigtigt dommens år for Lundbecks topchef, Ulf Wiinberg. Men på en helt anden facon end forudset.


PS…


Èn gang for alle: Sådan bestilles de bedste flybilletter
. Køb i god tid. Køb aldrig om fredagen. Slet cookies fra din browser. Køb i sidste øjeblik. Flypriser reguleres efter et kompliceret system, der er omgærdet af så stor mystik, at selv økonomer undrer sig over det.  Derfor har to økonomer forsøgt at gennemtrawle al tilgængelige data på området for at lave den ultimative guide til at få fingre i de mest fordelagtige billetter til den bedste pris.


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.