Briefing

Kæmperegning på vej til Deloitte i Genan-sag / Genan-stifter har en plan, og den er uden fisk / Charterkongen abdicerer efter 50 år

GODMORGEN


NYHEDER


Kæmperegning på vej til Deloitte i Genan-sag
. Deloitte kan komme til at hænge på den største regning, et dansk revisionsselskab nogensinde har betalt for revisionssvigt.


Genan-stifter har en plan, og den er uden fisk
. Bent A. Nielsen har været tavs siden sin exit fra Genan i sommer, men nu fortæller han til Finans, at han er i fuld gang med at realisere nye forretningsplaner.


Charterkongen abdicerer efter 50 år
. Stig Elling, der som ingen anden har repræsenteret charterbranchen, forlader nu Star Tour.


Ny vækstplan gemmer på milliardbesparelser for erhvervslivet
. Erhvervslivet bruger årligt mere end 3,2 mia. kr. på at sende godt 11 mio. indberetninger til offentlige myndigheder. Som led i en ny vækstplan for fremtidens digitale Danmark vil erhvervs- og vækstministeren skære i erhvervslivets digitale regning.


Konkursramt luksusbager tjener atter penge
. Bagerkæden Emmerys har for første gang i flere år en bundlinje, der ikke blinker rødt.


Disney og Skype var med i Luxembourgs skatteskjul
. Flere kendte selskaber er med på en ny liste, der viser, hvem der drog til Luxembourg for at slippe billigere i skat.


DET ER SKET I NAT
 

Grøndalsvænge har afvist forlig. Striden mellem Københavns Kommune og andelsboligforeningen Grøndalsvænge lader til at skulle fortsætte. Tirsdag har beboerne stemt nej til et forlig med kommunen. Det kan betyde, at sagen ender i retten. Tvisten drejer sig om, hvorvidt grundene på Grøndalsvænge i det nordvestlige København må stige i værdi i takt med den offentlige vurdering. Det mener, kommunen ikke, at de må, da det strider imod en servitut. Ifølge boligforeningen er konsekvensen af, at grundene ikke må stige i værdi, at Grøndalsvænge har mistet knap 400 millioner kroner i andelsværdi.
 

USA-aktier faldt – og kom tilbage. Til at begynde med var der mere end let rysten i bukserne, da usikkerhed om økonomien i Kina og Grækenland fik Standard & Poor’s 500-indekset til at falde med 1,3 pct., men i løbet af handelsdagen blev faldet næsten udlignet til ingenting (0,1 pct.), mens Dow Jones faldt lidt mere, 0,3 pct. Til gengæld viste teknologiindekset Nasdaq lidt tænder og steg med 0,4 pct., mens Russell 2000-indekset med mindre virksomheder toppede det hele med en stigning på 1,8 pct.
 

Skærpede krav til USA-banker. De største banker i USA kan imødese større krav om at polstre sig. Centralbanken er ved at gøre klar til skærpede regler, der kan betyde, at de banker, der er mest afhængige af korte lån skal polstre sig med yderligere og endnu skrappere end det niveau, som man ser internationalt. Rationalet er, at de banker, der er mest afhængige af korte lån, udgør en større systemisk risiko og derfor skal polstres bedre til at modstå de kriser, der opstår.


Citigroup har brugt 13,3 mia. dollars på at fyre
. Citigroups adm. direktør Michael Corbat er sikkert en dyr herre at have gående. På flere måder: Over en 26 måneders periode har virksomheden brugt 13,3 mia. dollars på at slanke koncernen, afskedige ansatte og afholde juridiske omkostninger i den forbindelse. Det er mere end halvdelen end det overskud, som han har kunnet fremvise i samme periode. I det seneste kvartal er denne udgiftspost vokset og ramt 2,7 mia. dollars – det højeste niveau i Corbats regeringstid.


Madoff-medhjælpere idømt fængsel
. I forgårs fik driftsdirektøren i storsvindleren Bernie Madoffs investeringsselskab, Daniel Bonventre, 10 års fængsel for sin rolle i udåden, og nu er turen så kommet til Annette Bongiorno, der havde arbejdet i Madoffs selskab siden 1960’erne og frem til afsløringerne i 2008. Hun er netop blevet idømt seks års fængsel for at hjælpe med til det, der betragtes som det største svindelnummer i USA’s historie. Bernie Madoff er i færd med at afsone 150 års fængsel.


Gigahandel i teleindustrien
. Det Luxembourg-baserede kabel-tv-selskab Altice, der er ejet af den fransk-israelske milliardær Patrick Drahi, har for anden gang i år haft mange milliarder op af lommen. Seneste nye er, at selskabet køber det brasilianske teleselskab Ois portugisiske og ungarske telefoniaktiviteter for 7,4 mia. euro.


Grækenland vækker ny bekymring
. Bedst som nogle måske var begyndt at tro på lidt græsk ro, så faldt det græske aktieindeks lige 13 pct. – mere end på noget tidspunkt under den europæiske gældskrise for nogle sæsoner siden. Ikke siden Black Monday i 1987 er indekset faldet så meget. Det skaber fornyet bekymring for landets økonomi, og for om den kan trække andre lande med ned. En af årsagerne er, at premierminister Antonis Samaras har fremrykket processen med at finde en ny præsident.


DET SKER I DAG


¤¤

  • Politik: Arbejdsgruppen om medieetik og medieansvar under Folketingets Kulturudvalg afholder høring om de medieetiske og medieansvarsmæssige problemstillinger, som blev aktualiseret i forbindelse med Se og Hør-sagen.


¤

  • Erhverv: Sø- og Handelsretten afsiger kendelse i en sag, hvor Louis Poulsen og tre møbelfabrikanter har rejst krav mod Telia Danmark. Telia skal tvinges til at lukke for kundernes adgang til en bestemt hjemmeside, hvorfra der angiveligt sælges kopier af designermøbler og PH-lamper, lyder det.
  • Økonomi: I dag udkommer Den Europæiske Centralbank med sine nyeste nøgletal for Europa.


Øvrige

  • I dag indsættes Jean-Claude Juncker og Kommissionens medlemmer officielt af Domstolen.


Tegnforklaring


Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:


¤: Lille betydning

¤¤: Nogen betydning

¤¤¤: Stor betydning

Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.


GIK DU GLIP AF…


Milliardinvesteringer sikrer mod hundedyre strømsvigt
. Mandag den 28. oktober 2013 blev en af de arbejdsdage, Birk Andersen vil huske. Under stormen Allan, der ruskede Danmark med vindstød af orkanstyrke, fik hans folk i kontrolcenteret hos Seas-NVE et overraskende opkald fra Energinet.dk, der har ansvaret for strømforsyningen. Læs historien om, hvordan udbygningen af den vedvarende energi lægger et stigende pres på elnettet, der i værste fald kan resultere i flere store strømsvigt.


PS…


Kinesere i elfenbensekstase.
Nyrige kinesere skænker ikke elefanters overlevelse mange tanker. Det må være konklusionen oven på CNN’s historie om, at 100.000 afrikanske elefanter er blevet skudt og dræbt på grund af deres kostbare stødtænder, som der er et stort marked for i Kina. Her er elfenbenspriserne eksploderet, hvilket kun har sat yderligere skub i jagten. Iain Douglas-Hamilton, grundlægger af Save the Elephants, mener, at elefanten kan være udryddet inden for en generation, hvis ikke Kina gør mere for at stoppe elfenbenssalget. Prisen på elfenben er angiveligt 13-doblet siden 2002. Den kinesiske elfenbensrus betyder desuden, at et væld af illegale elfenbensbutikker er skudt op i Beijing og Shanghai.


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.