Briefing

Vestager vil have bund under selskabsskatten i EU / Derfor forsøger Nordjyske Bank at overtage Nørresundby Bank / "Internet of things" kan blive større, end da internettet slog igennem

GODMORGEN


NYHEDER


Vestager vil have bund under selskabsskatten i EU
. Som ny konkurrencekommissær er Margrethe Vestager stor fortaler for en fælles minimumssats for selskabsskat i EU-landene. Men vejen kan blive lang, erkender kommissæren.


Derfor forsøger Nordjyske Bank at overtage Nørresundby Bank
. Nordjyske Bank byder 2 mia. kr. for Nørresundby Bank i et forsøg på at vokse i takt med kunderne. Spar Nord, som også har budt ind, ejer mere end halvdelen af Nørresundby Bank, men Nørresundby Bank vil tilsyneladende hellere være en del af Nordjyske Bank.


"Internet of things" kan blive større, end da internettet slog igennem
. Den verdensberømte økonom Michael E. Porter har udråbt 'tingenes internet' til at have større potentiale på måden at drive forretning end fremkomsten af internettet havde.


Grønt lys til tom kickstart-fond
. På EU-topmødet i Bruxelles torsdag aften fik den såkaldte Juncker-pakken det blå stempel. Det satte EU's stats- og regeringschefer på pakken, efter at de havde set et slideshow om planen, som over de næste to år skal sprøjte 2.350 mia. kr. ind projekter for at kickstarte kontinentets slatne vækst.


Milliardkrav mod Coloplast kan vare ved i årevis
. Siden 2011 har medicoselskabet Coloplast været sagsøgt i en sag om underlivsnet. Men der er ingen afklaring, og sagerne kan stå på flere år endnu, lyder det fra selskabet, som har sat 1 mia. kr. til side.


Putin forsøger at tale rublen op
. To år med negativ økonomisk udvikling er, hvad den russiske befolkning må berede sig på, men derefter venter opsvinget, lyder meldingen fra den fortrøstningsfulde præsident.


DET ER SKET I NAT


Thorning: Vi spiller ikke smarte
. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde sent torsdag, efter EU-topmødet , at der er enighed om, at EU hverken skal skærpe eller lempe sanktionerne mod Rusland.  »Det er jo ikke sådan, at vi spiller smarte eller har lyst til at true Rusland. Men vi har gennemført nogle sanktioner, fordi vi synes, at de har opført sig på en måde, som ikke er rimelig,« sagde statsministeren, der bakkes op af blandt andre den tyske kansler, Angela Merkel.
 

Rusland polstrer bankerne. Den russiske regering er klar til at støtte systemetisk vigtige banker med knap 100 mia. kr., nu da den russiske økonomi er sendt til tælling. Hen over året er rublen faldet med 45 pct.
 

Secret Service dumper i serviceeftersyn. Præsident Obamas særlige beskyttelsesenhed, U.S. Secret Service, bliver overfuset af et uafhængigt panel. Det sker i forlængelse af, at flere personer på det seneste har haft held til at forcere hegnet rundt om Det Hvide Hus og komme foruroligende tæt på verdens mest magtfulde mand. Panelet anbefaler på den baggrund, at Secret Service hyrer en direktør udefra og hyrer knap 300 ekstra agenter og officerer. »Problemet stikker dybere end et nyt hegn,« lyder det fra panelet.
 

Toppen af ISIS er udraderet. Adskillige ledere i den absolutte top af terrorbevægelsen ISIS, der har hærget Syrien og Irak de seneste måneder samt halshugget en lang række vesterlændinge, er blevet dræbt af amerikanske luftstyrker. Det afslørede Pentagon sent torsdag aften. Dermed ser koalitionen - som Danmark også deltager i - ud til at have vundet et afgørende slag mod ISIS.


Hvordan rammer man Nordkorea
? Det spørgsmål funderer den amerikanske regering over lige nu, lyder det i en officiel meddelelse. Det er nemlig så godt som sikkert, at hackerangrebet og terrortruslen mod Sony blev foranlediget af det nordkoreanske styre, men et hackerangreb den anden vej er usandsynligt, vurderer analytikere. Økonomiske sanktioner er ligeledes besværlige, fordi regimet i forvejen er ret isoleret på denne front.


Uligheden har aldrig været større i USA
. Den amerikanske centralbank har siden 1983 opgjort forskellen på de rige og knap så rige amerikanere fra år til år - og en ny analyse fra Pew Research Center viser, at gabet aldrig har været større end nu. Medianen for folk med høj indkomst, mellem indkomst og lav indkomst viser, at den første gruppe nu er 6,6 gange rigere end den anden gruppe og 70 gange rigere end den tredje gruppe.


DET SKER I DAG


¤

  • Erhverv: Regnskaber fra Flügger (2. kvt.) og Brdr. Klee og Per Aarsleff (begge helår)


Øvrige

  • Politik: Åbent samråd om de økonomiske kontrakter ved Eurovision. Kulturminister Marianne Jelved skal redegøre for spørgsmål om mulig nepotisme i kontrakter mellem DR’s produktionschef og hendes datter.


Tegnforklaring


Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning

¤¤: Nogen betydning

¤¤¤: Stor betydning

Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.


GIK DU GLIP AF…


Tidligere ledelse afslører krigstilstande i Lyngby Boldklub
. Flere forhenværende medlemmer af ledelsen i fodboldklubben Lyngby Boldklub mener, at der er foregået en række ting i klubben, der er på kant med loven, ligesom der næsten var krigstilstande i virksomhedens øverste top.


PS...


Flugten fra Alcatraz
. Fængslet Alcatraz på en ø i San Francisco-bugten skulle have været flugtsikkert, men det var det ikke. Eller måske var det. I 1962 gravede tre fanger sig som bekendt ud via ventilationsskakten i deres celler, og siden har verden gisnet om, hvorvidt de overlevede i det kolde og hajfyldte vand eller ej. Nu forsøger en hollandsk programmør at besvare spørgsmålet ved hjælp af vejrdata fra dengang.


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.