Briefing

Investorer kan have skudt penge i Hellerup Finans i blinde | Egenkapitalen i Hellerup Finans reddet af nye penge | Japan løsner tøjlerne for at få gang i økonomien

GODMORGEN

Her er onsdagens første briefing med de vigtigste historier og seneste nyt fra aftenens og nattens løb. God læselyst!

DET ER SKET I NAT

Amerikansk olie falder til under 40 dollar. Der bliver produceret både for meget olie og for mange produkter til at holde priserne oppe. Den amerikanske referenceolie West Texas Intermidiate endte i en tøndepris på 39.51 USD. (Reuters)
 

Aktiekursen på Deutsche Bank rammer laveste niveau i 30 år. En aktie i Deutsche Bank kunne tirsdag købes for 11,20 EUR og det er den ringeste kurs i mere end 30 år. Den europæiske stresstest var ikke god for den en gang så solide bank. (Spiegelonline)
 

IOC giver Wada skylden for russisk dopingkaos op til OL. Appeller fra russiske atleter, som håber på at komme til OL, hober sig op hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS) få dage inden åbningsceremonien. IOC giver Wada skylden for den kaotiske situation, da de mener, at Wada i lang tid har kendt til det omfattende dopingproblem i russisk idræt. (Reuters)
 

Forbruget har momentum i USA efter stærkt 2. kvartal. De amerikanske forbrugere brugte flere penge i juni end forventet på forbrugsgoder og tjenesteydelser. Stigningen har ikke rykket på inflationen, og det kan antyder, at FED vil holde renterne i ro. (Reuters)
 

USAs luftvåben siger, at F-35 er klar til begrænset krigsbrug. Den model af kampfly,  som Danmark har valgt at købe af Lockheed Martin, er blevet kaldt en flyvende computer, men er endnu ikke krigstestet fuld ud. (Bloomberg)
 

Helt uhørt blander Obama sig i præsidentvalget efter Trumps mange udfald. Den amerikanske præsident spurgte direkte kritiske republikanere, hvordan de kunne fortsætte med at bakke en kandidat op, der »ikke vil kunne fungere som præsident«. (BBC)
 

Kina er et hårdt marked: Flere amerikanske selskaber opgiver selvstændigheden. Uber opdagede, at man ikke kunne klare sig i Kina og solgte til en kinesisk partner mod en andel af profitten. Det samme gælder KFC, Pizza Hut, Walmart m.fl. (CNNmoney)
 

Såvel politikere som erhvervsliv vil gå 7-trinsskalaen efter i sømmene. Den er for unuanceret, fører til for mange topkarakterer og gør det umuligt at belønne de enestående præstationer, som det var muligt med 13-skalaen, lyder kritikken blandt andet. Ønsket om et serviceeftersyn kommer fra flere partier og Dansk Industri (DI). (Berlingske)

NYHEDER

Investorer kan have skudt penge i Hellerup Finans i blinde. Hvis ledelsen i Hellerup Finans Holding har vidst, at investorer skød penge i selskabet på et forkert grundlag, kan den ifølge to eksperter blive gjort erstatningsansvarlig. Direktør Torben Jensen afviser, at det er tilfældet
 

Konsulentfirma: Investorer får lille ejerandel i Hellerup Finans for milliontilførsler. Egenkapitalen i Hellerup Finans Holding ville stort set være tabt, hvis ikke investorer det seneste år var kommet med frisk kapital, viser en analyse fra Grinderslev Management.
 

Verdens tredjestørste økonomi løsner de strammer tøjler. Japan gør endnu et forsøg på at skubbe sin stagnerende økonomi i gang. Samtidig danser olieprisen rundt om 40 dollars - og truer ifølge nogle analytikere med at falde ned til 35 dollars, mens andre mener, at den snart ryger over 50 dollars. Summa summarum: Uroen i verdensøkonomien lever i bedste velgående.
 

Apple skal betale 4,2 milliarder til ’patent-trold’ - men får en chance mere. De store it-selskaber i USA er vendt på en tallerken og forsøger nu at stoppe brugen af patenter på software til at score nemme penge. En patent-sag mod Apple kan ende med en milliardgevinst til et lille firma, der lever af patentslagsmål.

DEBAT

Når offentlig it slår ihjel. Finans.dk's finanspolitiske kommentator Anders Heide Mortensen er ikke imponeret over det offentlige systems brug af it. Og slet ikke når de forskellige offentlige myndigheder ikke vil tage ved lære og indrømme fejlene, mens it-leverandøren beholder pengene. Det seneste it-koks på Sundhedsplatformen har netop slået en mand ved navn Flemming ihjel.

GIK DU GLIP AF...

Uber opgiver kampen om Kina efter tab på 13 milliarder. Kinesiske Didi Chuxing opsluger nu den amerikanske taxa-tjeneste Uber i Kina, efter to års blodig kamp om det enorme kinesiske marked. Milliarder af dollars blev investeret og tabt, men Uber får måske overskud til sidst på aftalen om fusion.

PS...

En mand har angiveligt røvet halvdelen af Moldaviens penge. Læs her den fascinerende beretning fra Forbes om en oligark, der tilsynladende har tømt kassen i det lille land, og som indbyggerne nu må betale prisen for. Det involverer en oligark, den russiske mafia og flere likvideringer. Det er Eastern Promises i virkeligheden.

DET SKER I DAG

¤

  • Erhverv: Halvårsregnskaber fra Ringkjøbing Landbobank og Greentech Energy Systems

Øvrige:

  • Økonomi: Aktuelle tal for udbuddet af boliger offentliggøres
  • Erhverv: Regnskaber fra konkurrenter til danske selskaber, heriblandt Transocean, Deutsche Post, Rio Tinto og General Cable
  • Økonomi: Nye tal for detailsalget i eurozonen samt ADP-jobrapport i USA

Tegnforklaring:
Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:
¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.
 

Med ønske om en god dag,

Søren Kragballe

Erhvervsjournalist på finans.dk
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.