Briefing

Bilimportører har kronede dage | Rekordstort bilsalg er på vej til at blive overgået | Datadrevet annoncering ændrer fundamentalt måden mediebureauer køber annonceplads på

GODMORGEN

Her er torsdagens første briefing med de vigtigste historier og seneste nyt fra nattens løb. God læselyst!

DET ER SKET I NAT

Kvinde dræbt og flere såret i knivangreb i London. En kvinde er dræbt, og op til seks andre er kommet til skade i et knivangreb onsdag aften i det centrale London. Det er uklart, hvor slemt de andre er kommet til skade. En mand er anholdt. Politiet i skriver i en meddelelse, »at terrorisme er en ting, der bliver undersøgt på dette stadie  af efterforskningen.« (BBC)
 

Tesla kører med underskud for 13. kvartal i træk. Årsagen til underskuddet på knap 2 mia. kr. begrundes primært med større investeringer i bil- og batterifabrikker. Tesla har sat et ambitiøst mål om at tidoble produktionen af biler i løbet af tre år. Men selskabet har svært ved at leve op til sine mere kortsigtede mål. (Investor)
 

Wal-mart kan være på vej til at købe online forhandleren jet.com. Ifølge Wall Street Journal er Walmart i forhandlinger med jet-com om en overtagelse. Jet.com er vurderet til en værdi på 3 mia. dollar og skal styrke Wal-marts e-business. (Reuters)
 

Kaos i Kastrup - Passagerer sendt hjem uden bagage. Københavns Lufthavn havde onsdag aften store problemer med at udlevere bagage til flypassagerer. Forsinkelserne var på et tidspunkt så store, at flere passagerer fik besked på, at de kunne tage hjem uden bagage og få den eftersendt.
 

Chicago Fed-chef taler om, at én rentestigning i år måske er »tilpas«. Federal Reserve Bank of Chicago's formand, Charles Evans, har talt med journalister om, at en enkelt rentestigning i år synes at være nok, selv om han er bekymret over den lave inflation. (Bloomberg)

Er Storbritannien blindt på vej mod ny finanskrise?
Tænketank fra Adam Smith Institute hævder i en rapport, at Bank of Englands stresstest af britiske banker er »værre end ubrugelig«. Og at landet sejler blindt mod en ny finanskrise. (Mailonline)
 

Den private sektor i USA skabte 179.000 job i juli. Antallet af nye private job var højere end analytikere havde forventet. Samtidig er jobskabelsen i juni blevet opjusteret en smule. (Reuters)
 

Time Warner har købt sig ind i streamingtjenesten Hula. Mediegiganten har betalt 583 mio. dollar for 10 pct. af Hula, der skal sikre Time Warner adgang til den del af forbrugerne, der foretækker streamning.(WSJ)
 

Trump skaber ny ravage ved ikke at ville bakke GOP-kandidat Paul Ryan op. Knapt har Trump lagt sagen om en muslimsk krigshelt bag sig, før der igen er problemer. Den republikanske præsidentkandidat ville ikke bakke en vigtig republikansk kandidat op, og det har fået lederen af partiet op i det røde felt. (Bloomberg)
 

NYHEDER

Danmarks rigeste bilfamilier triller millioner ned i kassen i rekordtempo. Landets største bilimportørvirksomheder har kronede dage i disse år. Pæne avancer og et rekordhøjt bilsalg er årsagerne til, at millionerne ruller ind i kassen, og det kommer ejerfamilierne bag de store bilkoncerner til gode.
 

Danskernes nye bilvaner skæpper i kassen hos forhandlerne. Rekordstort bilsalg er på vej til at blive overgået. Bilforhandlerne tjener flere penge, men er udfordret.
 

Bilarvinger er blandt landets rigeste familiedynastier. Tre danske familier med benzin i blodet har i snart 100 år stået bag det, der har udviklet sig til Danmarks suverænt største bilkoncern. Den familieejede bilkoncern Semler Gruppen vokser heftigt – også i udlandet.
 

Bureau: Ny teknologi svækker mediernes betydning. Den teknologiske udvikling og mulighederne i datadrevet annoncering ændrer fundamentalt den måde, som mediebureauer køber annonceplads på. Det fortæller Morten Kristensen, adm. direktør i mediebureauet Mediacom.
 

DEBAT

It-system ikke skyld i dødsfald. Vi følger patientsikkerheden i Sundhedsplatformen meget nøje, og der har til dato ikke været indrapporteret dødsfald, der kan tilskrives brugen af Sundhedsplatformen, skriver direktør på Herlev og Gentofte sygehus i et svar på et debatindlæg.
 

GIK DU GLIP AF...

Shitstorms - Forbrugerne har erobret magten i kampen mod virksomhederne. Brancheorganisationer er enige: Magten ligger hos forbrugerne, der med trusler om negativ omtale og dårlige anmeldelser står stærkere end nogensinde. Især med den direkte adgang til de sociale medier.

PS...

Medstifter af Pay-Pal er ude efter yngre menneskers blod - bogstaveligt talt. Venturekapitalisten Peter Thiel er stærkt interesseret i at foryngre sig, og dertil mener han, at man kan bruge en infusion af blod fra unge mennekser. Og det er ikke en vampyr-joke. (Forbes)

DET SKER I DAG

¤¤

  • Erhverv: Halvårsregnskab fra Dong Energy

¤

  • Erhverv: Regnskaber fra BankNordic og Bioporto

Øvrige:

  • Økonomi: Danmarks Statistik offentliggør nye tal for konkurser og tvangsauktioner i juli samt byggevirksomheden i 2. kvartal
  • Erhverv: Udenlandske konkurrenter til danske selskaber kommer med regnskaber. Det gælder bl.a. Vestas-konkurrenten Siemens

Tegnforklaring:
Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:
¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.
 

Med ønske om en god dag,

Søren Kragballe

Erhvervsjournalist på finans.dk
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.