Briefing

Dansk værkstedsportal solgt for 223 mio. kr. | Lav ledighed kan gøre flygtninge mere attraktive | Mink-katastrofen er afværget

Kære Finans-læser

Her er dagens nyheder fra Finans og omegn.

NYHEDER

Dansk værkstedsportal solgt for 223 mio. kr. Den danske bilværkstedsportal Autobutler er blevet opkøbt af bilkoncernen PSA, der står bag mærker som Citroën og Peugeot, og som er Europas næststørste bilproducent. PSA har betalt 30 mio. euro - cirka 223 mio. kr. - for at blive hovedejer af Autobutler. Serieiværksætter Jesper Buch, som var en af de første investorer, har nu solgt sine aktier i selskabet.
 

Lav ledighed kan gøre flygtninge mere attraktive. Abdul er en af de mange flygtninge, som ikke kan få lov at bruge den erfaring og de faglige kundskaber, han har. Nu er han i stedet i praktik og håber, det fører til et almindeligt arbejde. Konjunkturerne hjælper, tror Torben Tranæs, en af de økonomiske vismænd. Den lave arbejdsløshed kan gøre det nemmere.
 

Minkavlere ånder lettet op: Katastrofen er afværget. Den danske milliardeksport af minkskind har det seneste år været truet af et voldsomt udbrud af den frygtede sygdom plasmacytose. Nu tyder alt dog på, at det er lykkedes for branchen at nedkæmpe den smitsomme sygdom.
 

Alarmcentral øger sikkerheden om danskere ved OL. Den store skandinaviske alarmcentral SOS International vurderer, at risikoen for røverier og overfald ved OL i Brasilien er så stor, at man har opgraderet beredskabet i forhold til OL i London og Beijing.
 

Danskernes bankkonti bugner. Nye tal fra Nationalbanken viser, at danskernes indlån i bankerne steg med 35,2 mia. kr. fra januar til juni og nu udgør 806,5 mia. kr. Indlånene i bankerne har aldrig været højere.
 

Danmarks største medicinalgrossist taber indtjening. Million efter million triller stadig ned i kassen hos Danmarks største medicinalgrossist Nomeco, som er bindeled mellem medicinalleverandørerne samt apoteker og hospitaler, men tendensen peger i den forkerte retning.
 

Advokat får bøde for at politianmelde bank. Advokat Karsten Nøhr har fået en bøde på 20.000 kr. af Advokatnævnet for groft at tilsidesætte god advokatskik i et benhårdt opgør med Ringkjøbing Landbobank. Anmeldelsen var "ude af proportioner", mener Advokatnævnet. Karsten Nøhr mener derimod, at det er Advokatnævnet, der er helt gal på den.
 

Tyrkiet fortsætter anholdelser. Tyrkiet har udstedt arrestordrer på 47 tidligere ansatte på avisen Zaman - det seneste skridt i en større udrensning efter et mislykket kupforsøg i landet. (JP)

ANALYSE

Med kun 40,4 mio. solgte iPhones i sidste kvartal måtte Apple igen fremlægge et regnskab, hvor omsætningen suser ned. Spørgsmålet er, om Apple har andre heste at spille på, nu hvor telefonsalget svigter. Finans analyserer.

INDSIGT

DSV har givet C20-indekset baghjul ved hjælp af veltimede opkøb og høj grad af selvstændighed i hver eneste afdeling. Decentralisering er transportkæmpens mantra og en stor del af forklaringen på den succes, DSV har oplevet. Det modsatte - centralisering - var ifølge DSV-boss Jens Bjørn Andersen en altafgørende årsag til, at firmaets seneste opkøb, UTI Worldwide, kom i uføre og måtte skuffe aktiemarkedet mere end 12 kvartaler i træk, før ejerne overgav sig og solgte. Her er historien.

TOP 10

Futurebrands udkommer hvert år med en liste, hvor de 100 mest værdifulde selskaber i verden rangeres efter, hvor højt deres brand vurderes. I år har Google opgivet 1.-pladsen, der nu indtages af Apple. Se hele listen her.

DAGENS PROFILER

En af landets rigeste familier, Bagger-Sørensen, har nu fuldbragt det generationsskifte, der har smidt faderen på porten - af egen vilje - og placeret de to sønner for bordenden. Steen og Claus Bagger-Sørensen har nu hver omkring 45 pct. af aktierne i Bagger-Sørensen gruppen, der består primært af selskaberne Fertin Pharma, der laver nikotintyggegummi og andre former for medicinsk tyggegummi, og Gumlink, der udvikler tyggegummikoncepter til andre.

BØRS

Aktionærerne i ALK-Abelló har haft en frygtelig formiddag og sammenlagt tabt mere end 2 mia. kr., efter selskabets meddelelse sent tirsdag om, at selskabets samarbejdspartner i USA har opsagt samarbejdesaftalen. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Den britiske regering overvejer at sænke selskabsskatten, hvilket kan igangsætte en "selskabsskattekonkurrence" i Europa. Ikke overraskende bliver den udvikling hilst velkommen af Cepos: »Selskabsskatten hæmmer produktiviteten og resulterer i lavere lønninger. Modelberegninger viser, at der ville være en gevinst for lønmodtagerne, selv om selskabsskatten blev afskaffet globalt og erstattet af skat direkte på løn og forbrug,« skriver analysechef i Cepos, Otto Brøns-Petersen.

PS...

Historien om verdenseliten, der havde hemmelige offshore-selskaber i Panama i ly af skattemyndighederne, og som fik statsoverhoveder til at gå af, danner grobund for en solid gang underholdning. Netop derfor har den populære streamingtjeneste Netflix da også sikret sig rettighederne til at omdanne bogen "The Panama Papers: Breaking the Story of How the World's Rich and Powerful Hide Their Money" til en film.
 

Sig goddag til Olli. Det er den nye, selvkørende eldrevne minibus, der efter planen skal begynde sin testkørsel i Vesthimmerlands Kommune i efteråret. Bussen er en delvist 3D-printet bus lavet af selskabet Local Motors. Bussen bevæger sig rundt i trafikken via en kunstig intelligens udviklet af IBM kaldet Watson Internet of Things. Se den futte rundt her.
 

Med ønske om en god dag,

Peter Sinding

Nyhedsredaktør, Finans
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.