Briefing

Novo-imperiets marmorsøjler slår revner - 70 milliarder smuldret væk / Australien og Kina på kollisionskurs / Genmabs partner søger om bredere godkendelse af 'vidundermiddel'

GODMORGEN


I dag er der blandt andet friske regnskabstal for andet kvartal fra Jyske Bank og Vestas. Her er torsdagens første briefing. God læselyst!


DET ER SKET I NAT


Stærk yen belaster Japans eksport
. Japans eksport falder i et tempo, som ikke er set hurtigere siden den globale finanskrise. I juli var eksporten 14 procent lavere end i samme måned året før. Eksporttallene, som er offentliggjort torsdag, viser, at nedgangen i juli er den største siden oktober 2009. (ABC Today)


USA’s centralbank sender vag melding om snarlig rentestigning
. Der er tilsyneladende en højere rente på vej i USA, men det ser ikke ud til at ske til september. Uenighed om politikken sendte planerne om en snarlig renteforhøjelse til hjørne, viser det seneste referat fra centralbankens rentemøde.
 

Seks ud af ti vælgere mener ikke, at det er rimeligt at hæve pensionsalderen tidligere end aftalt. Det fremgår af en rundspørge, som Voxmeter har foretaget for Ritzau. Kun tre ud af ti finder manøvren rimelig. En hævet pensionsalder kan komme på spil i efterårets forhandlinger om en såkaldt 2025-plan for at skabe mere råderum. Dansk Folkeparti er dog på forhånd afvisende. (Ritzau)


Lenovo overrasker positivt trods faldende omsætning
. Kinesiske Lenovo, verdens største PC-producent, har forbedret nettoresultatet med 64 pct. og dermed overgået alle forventninger. Selskabet, der er baseret i Beijing, oplyser, at overskuddet i forhold til samme periode sidste år steg fra 105 mio. dollars til 173 mio. dollars for det kvartal, der udløb i juni. Omsætningen for hele året er dog nedadgående og faldt med 6 pct. i forhold til året før.


40.000 er tilbageholdt i Tyrkiet efter kupforsøg
. Tusindvis af menneskers liv har ændret sig drastisk efter det mislykkede kupforsøg i Tyrkiet sidste måned. Nye tal er onsdag blevet offentliggjort af den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim. I en direkte tv-tale sagde han, at i alt 40.029 mennesker er blevet tilbageholdt i landet i forbindelse med efterforskningen af kupforsøget. (Reuters)


Islamisk Stat retter bølge af angreb mod libyske styrker
. Islamisk Stat (IS) kæmper lige nu indædt imod de libyske regeringsstyrker i kystbyen Sirte i Libyen. Gruppen har foretaget ni selvmordsangreb på en enkelt dag i et fejlslagent forsøg på at beholde et distrikt i byen. Mindst ni soldater er dræbt og 82 andre såret i angrebene, der fandt sted tirsdag. (CNN)


Pandora-milliardær bygger by til 700 mio kr
. Pandora-milliardæren René Sindlev skyder nu 700 mio. kr. i et helt nyt boligområde i Solrød, der er inspireret af såkaldte gated communities, indhegnede boligområder, i USA. (Børsen)


NYHEDER


Novo-imperiets marmorsøjler slår revner - 70 milliarder smuldret væk
. Fremtiden for Novo Nordisk og Novozymes tegner mere dyster end længe set. Det har ramt både Danmarks største pengetank og de store pensionskasser hårdt. Børsfavoritterne fra Bagsværd er kommet i bad standing.


Australien og Kina på kollisionskurs
. Beijing reagerer skarpt på den australske regerings blokering af kinesiske selskabers forsøg på at købe landets største elforsyningsselskab.


Regeringen sender 42 millioner i teknologisk nødhjælp til små virksomheder
. Den teknologiske og digitale omstilling halter i SMV'er, og det bremser væksten. Derfor lancerer regeringen et erhvervspartnerskab, der skal hjælpe små virksomheder med avanceret teknologi.


Genmabs partner søger om bredere godkendelse af ’vidundermiddel’
. Biotekselskabet Genmab har nået en vigtig milepæl for kræftmidlet Darzalex. Nu ansøger Genmabs amerikanske partner om en godkendelse i USA, som vil udvide markedet for Darzalex markant.


Rødglødende sommerhusmarked fortsætter ind i august
. Det var ikke kun i juli, at der næsten var udsolgt blandt danske sommerhusudlejere. Et rykind fra tyskere med ferie i august har givet ligeså stærke tal som i juli.


DEBAT


Sætter regeringen økonomien over styr i jagten på skattelettelser?
Den mest sikre vej til øget vækst er investeringer i uddannelser, infrastruktur og opkvalificering. Alligevel flirter regeringen med fiktive økonomiske råderum og ufinansierede skattelettelser i milliardklassen, skriver Erik Bjørsted, cheføkonom Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.


GIK DU GLIP AF...


Millioner fra rigmand i Schweiz sender storbanker ud af kriseramt dansk møbelvirksomhed
. Indsigt: Banker har gennem seks år holdt den danske producent af børnemøbler, Flexa, flydende. Chefen har måttet bruge alle redskaber i værktøjskassen for kriseledelse. Med en ny strategi og ejerkreds er målet at blive globalt førende - og vinde masser af børnefamilier i Kina og Indien som kunder.


DET SKER I DAG


¤¤¤

  • Erhverv: Regnskaber: Jyske Bank q2, Vestas Wind Systems q2


¤¤

  • Erhverv: Regnskaber: NKT Holding q2, Brdr Harmann q2, DFDS q2, Skjern Bank q2, Østasiatisk Kompagni q2, North Media q2, Fynske bank q2, H+H International q2


¤

  • Økonomi: Danmark: Forbrugerkredit 2. kvt. 2016, Storbritannien: Detailsalg, Y/Y, juli

  • Eurozonen: Forbrugerpriser, y/y, juni


Øvrige:

  • Åbent samråd kl. 10.30 om anvendelsen af midler fra tips og lotto. Kulturminister Bertel Haarder (V) er kaldt i samråd om fejlagtig administration af midler fra tips og lotto. Ministeren skal redegøre for Kulturministeriets forvaltning af bestemte udlodningspuljer, efter Statsrevisorernes kritik fra 22. juni


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.