Briefing

Farvel til OL: Rio var 2016 en charmerende rodebutik / Regulering koster snart boligejerne en ekstrarente på 0,5 pct / Rema 1000 vil forny forsikringsbranchen

GODMORGEN


OL i Rio de Janeiro er overstået og stafetten er givet videre til Tokyo i 2020. Vi  kæmper videre og forsyner dig med nyheder, perspektiv og analyse fra en ny spændende uge i dansk erhvervsliv.


DET ER SKET I WEEKENDENFlere biler ramt af stenkast på motorvejen over Fyn
. Inden for den seneste uge er mindst tre biler ramt af sten på Fyn og politiet udelukker ikke en sammenhæng. Tidligt søndag blev en tysk bil ramt af en betonflise og en 33-årig kvinde mistede livet. Hendes 36-årige mand er i kritisk tilstand. Parret og deres femårige søn, der også var i bilen, kommer fra Dortmund-kanten i Tyskland. (Jyllands-Posten)
 

Håndboldherrernes ekstra triumf. Danmark blev søndag aften olympiske mestre i herrehåndbold, javel, men guldmedaljen betød samtidig, at Danmark generobrede tronen som Nordens bedste nation i den officielle statistik. Med en guldmedalje i mountainbike sneg Sverige sig ellers indenom undervejs i legene, fordi farven på metallet vægter højere end antallet af medaljer.
 

Enhedslisten vil lade formueskat betale højere SU. Mens der spekuleres i, at SU-forringelser kan blive en central del af efterårets økonomiske forhandlingsbrag, foreslår Enhedslisten at sætte uddannelsesstøtten op. De planlagte årlige nedskæringer af SU'en skal rulles tilbage, og pengene skal findes ved at genindføre formueskatten.
 

Skylder Donald Trump penge til højre og venstre? Ja, vurderer New York Times på baggrund af en omfattende kulegravning af hans aktiver. Undersøgelsen viser eksempelvis, at Trumps ejendomsselskaber i USA har en samlet gæld på mindst 650 mio. dollars, hvilket er dobbelt så meget, som den amerikanske præsidentkandidat har oplyst i forbindelse med sin valgkampagne. (New York Times)
 

Barn stod bag bryllupsbombe. Det hævder Tyrkiets præsident, Tayyip Erdogan, i forlængelse af den selvmordsbombe, der lørdag forvandlede et bryllup i byen Gaziantep til en dødsfælde med 51 personer på samvittigheden. Selvmordsbomberen var ifølge Erdogan en dreng på 12-14 år med tilknytning til ISIS. (Reuters)
 

Personlige data fra rejsekort har ligget frit fremme. En fejl i rejsekortsystemet har betydet, at uvedkommende har kunnet tjekke brugere af det populære rejsekorts personlige oplysninger. (Version 2)
 

Årets niende tyfon aflyser hundredvis af fly i Japan. En kraftfuld tyfon rammer mandag Japans hovedstad, Tokyo, og vil sende enorme mængder regn og kraftige vindstød ind over megabyen. Myndighederne har advaret om jordskred, oversvømmelser og høje bølger i flere dele af landet. (NHK)
 

R vil give virksomheder ret til at hente ansatte i udlandet. Danske virksomheder skal fremover kunne hente nøglemedarbejdere i udlandet, hvis det i løbet af en måned ikke har været muligt at finde den pågældende arbejdskraft i Danmark. Sådan lyder et konkret udspil fra De Radikales politiske leder, Morten Østergaard. (Berlingske)
 

Apple vil have en bid af biltjeneste. Den amerikanske it-gigant er angiveligt interesseret i at overtage tilkaldeservicen Lyft, som værdisættes til 5,5 mia. dollars og har General Motors som storinvestor. Tidligere på året skød Apple - som efter alt at dømme er ved at udvikle en elbil - også penge efter den kinesiske pendant Didi Chuxing. (9to5mac)


Åbne debatter, tak.
Sådan lyder det nu fra the Green Party i USA i en direkte forespørgsel til præsidentkandidaterne Hillary Clinton og Donald Trump. Det lille parti undrer sig over, at det ikke får taletid i tv-debatterne, der administreres af den såkaldte Commission on Presidential Debates. (Fortune)


En dollar er ikke bare en dollar.
For i stater som Mississippi, Arkansas og Alabama får man langt mere for den samme pengeseddel end i stater som Washington D.C. og Hawaii, viser en ny undersøgelse fra Bureau of Economic Analysis. (USA Today)


NYHEDER


Regulering koster snart boligejerne en ekstrarente på 0,5 pct.
Det koster de danske boligejere dyrt, at myndighederne bliver ved med at tvinge regulering ned over hovedet på finanssektoren, lyder konklusionen i en ny rapport. Regeringen er villig til at se på opblødning.


NSA hacket og udstillet: Når hacking bliver storpolitik
. Køb tophemmelige hackerværktøjer fra USA's efterretningstjeneste NSA - hvis du har 3,7 mia. kr. Et spøjst 'tilbud' kan være stormagternes måde at vise muskler på.


Farvel til OL: Rio var 2016 en charmerende rodebutik
. Rio de Janeiro har fået masser af hug som værtsby, og listen af mærkværdigheder er da også lang. Orden og fremskridt står der på det brasilianske flag, men OL blev nok mere kaos og kærlighed.


Rema 1000 vil forny forsikringsbranchen
. Detailkæden vil ikke blot være det foretrukne sted at købe dagligvarer - nu kan man også skrive skadesforsikringer på indkøbssedlen.


DEBAT


»Integritet handler om at gøre det rigtige, selv når ingen kigger«
. Lejere hiver udlejere i retten, selvom de frivilligt har indgået en aftale om huslejen, og ministre opkræver pensioner, de knap har ret til. Selvom det er lovligt, kan det sagtens være forkert, skriver Tine Thygesen, iværksætter og professionelt bestyrelsesmedlem.


GIK DU GLIP AF...


Kollapset på Højbro Plads: Guldbogstaverne er væk, inventaret er solgt, og tre advokater står afklædte tilbage
. Indsigt: Sidste år væltede Johan Schlüter Advokatfirma i det måske mest spektakulære kollaps nogen sinde i den danske advokatverden. Sideløbende har bagmandspolitiet og kurator kulegravet den utrolige forhistorie.


PS...


Nummer to er den største taber.
Sådan lyder et ærkeamerikansk udtryk, og der er tilsyneladende noget om det, for ifølge en undersøgelse er bronzevinderne ofte mere tilfredse end sølvvinderne. Heldigvis - fristes man til at skrive - vred den danske OL-delegation hele syv bronzemedaljer ud af legene. Suppleret af seks sølvmedaljer og to guldmedaljer. (Quartz)


DET SKER I DAG


¤¤

  • Erhverv: Regnskaber: Sparekassen Himmerland (Q2), Lån & Spar Bank (Q2), Møns Bank (Q2), Totalbanken (Q2)


¤

  • Erhverv: Regnskaber: Kingspan (H1, peer til Rockwool)
  • Økonomi: Danmarks Statistik: Finansieringsselskaber 2015


Øvrige:

  • TDC risikerer bøde i landsretten. Østre Landsret afsiger i dag dom i en bødesag om overtrædelse af markedsføringsloven.


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.