Briefing

Kraftigt jordskælv har ramt Italien/ Topøkonomer i 2025-kritik til Løkke: Resultater fra tidligere reformer er langtfra sikre endnu / Opgørelse viser nye milliarder tabt til skattesvinde

GODMORGEN


Onsdag byder blandt andet på friske regnskabstal fra Lundbeck, hvor topchef Kåre Schultz skal vise, at det går den rigtige vej med hans turn-around af det til tider ret pressede medicinalfirma. Her er dagens første briefing.


DET ER SKET I NAT


Kraftigt jordskælv har ramt Italien
. Det centrale Italien er natten til onsdag blevet rystet af et jordskælv, der er målt til at have en styrke på 6,2. Skælvet har forårsaget store skader i byen Amatrice. Folk er fanget under murbrokker, fortæller byens borgmester. (Jyllands-Posten)
 

Venezuelas sygehuse er ved at løbe tør for medicin. Der er alt for mange tommer hylder i medicinskabene på sygehuse i Venezuela. Det kriseramte lands hospitaler og klinikker mangler næsten 80 pct. af den medicin, der er brug for til at behandle patienter. (AFP)
 

Sydkorea: Nordkorea har affyret nyt missil fra ubåd. Nordkorea har onsdag morgen lokal tid affyret et ballistisk missil fra en ubåd ud for kysten, oplyser Sydkoreas militær. Affyringen skete omkring klokken 05.30 lokal tid ud for den nordkoreanske østkyst. (CNN)


Opgørelse viser nye milliarder tabt til skattesvindel. Skat har tabt 3,2 mia. kr. mere til svindel med udbytteskat end tidligere antaget. Sørgeligt, siger skatteminister Karsten Lauritzen, mens Socialdemokratisk skatteordfører kalder svindelsagen grotesk. (Ritzau)
 

Oversvømmelser i Indien har kostet 300 mennesker livet. Flere end seks millioner indere er påvirket af vandet, der har oversvømmet landsbyer, skyllet afgrøder væk, ødelagt veje og knækket strøm- og telefonmaster. (Reuters)


USA's forbundspoliti, FBI, efterforsker cyberangreb mod New York Times og andre medievirksomheder
i USA. Mistanken retter sig mod hackere, som menes at arbejde for russiske efterretningstjenester. (Reuters)


Nyt batteri forbedrer køreegnskaberne hos Tesla
. Tesla Motors og topchef Elon Musk er klar med et nyt særligt 100 kilowatt batteri til Teslakøretøjer model S og X, som dermed kan komme til at kunne køre endnu længere (eksempelvis fra San Francisco til Los Angeles) uden genopladning undervejs. El-køretøjerne bliver samtidig - med Teslas egne ord - de hurtigst accelererende biler på markedet. (Reuters)


USA's største elektronikkæde sælger mere og mere online
. Det er ikke en overraskelse, at USA's største elektronikkæde, Best Buy, har en velfungerende onlinehandel ved siden af sine fysiske forretninger. Men internetsalget overstiger alligevel forventningerne. (Bloomberg)


Millioner af briter har ødelæggende gæld
. Problemet med privates gæld i Storbritannien er større end antaget. En ny rapport viser, at millioner af briter lever med så meget gæld, at det er ødelæggende for deres økonomi. (The Guardian)


Vækstkrisen presser næste generation
. I 200 år har vi været vant til, at den unge generation hele tiden får en bedre levestandard end forældrene. Men hvis vi ikke får mere gang i vores produktivitet, vil det ikke være tilfældet  i fremtiden, viser en ny analyse af dansk økonomi. (Berlingske)


Tyrkisk politi evakuerer indbyggere i grænseby
. Tyrkisk politi har evakueret indbyggere fra byen Karkamis tæt ved den syriske grænse, efter at den tirsdag blev ramt af morterer. Tyrkiske soldater besvarede ilden, og tyrkisk militær har beskudt Islamisk Stats positioner i Jarablus for at hjælpe syriske oprørere, der er allieret med Tyrkiet, med at sikre byen. (BBC News)


NYHEDER


Topøkonomer i 2025-kritik til Løkke: Resultater fra tidligere reformer er langtfra sikre endnu
. Mens regeringen har travlt med at se 10 år frem i sin kommende 2025-plan, advarer flere fremtrædende økonomer om, at man ikke skal tage resultaterne for de allerede vedtage reformer for sikre.


FLSmidth gør klar til at slagte halvdelen af sine 15.000 leverandører
. Den danske industrikoncern FLSmidth vil udnytte sin status som international spiller til at købe langt bedre og billigere ind. Leverandørantallet skal halveres og »Procurement« er blevet løftet op på direktionsniveau.


Lave oliepriser i meget lang tid
. Analyse: Først i 2031 vil råoliepriserne være tilbage på det niveau, som de havde, før oliepriskrigen satte ind.


De største danske rederier har ondt i pengepungen
. Det svier ganske alvorligt i de danske rederiers finansielle maskinrum. Raterne på shippingmarkederne falder over en bred kam, og der er nedgang næsten uanset, hvor man kigger hen i søfarten.


Singapore overtager verdenskendt shippingindeks
. Aktiebørsen i Singapore overtager det gamle Londonbaserede Baltic Dry-indekset for en overpris, der værdisætter den 272 år gamle finansinstitution fra London til 87 mio. britiske pund (ca. 750 mio. kr.).


Familiefirma nyder succes med ingefærshot og tester nu udlandet
. Der bliver solgt godt med ingefærshot hos familiefirmaet Bangs, som for nylig også er begyndt at kigge uden for Danmark efter yderligere afsætningsmuligheder.


DEBAT


Derfor skal du kende Verdensbankens nye cheføkonom Paul Romer
. Den kontroversielle og fremragende økonom fra New York University, Paul Romer, er ny topøkonom i den magtfulde Verdensbank. Det er særligt hans radikale tanker om vækst, vi skal bide mærke i, skriver Sebastian Barfort, økonom, phd. og postdoc på Københavns Universitet.


GIK DU GLIP AF...


»Min mor og mormor har flere gange spurgt, hvornår jeg skal have et rigtigt arbejde«
. Efter studiet sagde 32-årige Louise Fredbo-Nielsen nej tak til tre ph.d.-tilbud og et stensikkert topjob i erhvervslivet for at starte egen virksomhed. Nu har hun skabt en international karriere som fremtidsforsker.


DET SKER I DAG


¤¤¤

 • Erhverv: Regnskaber: H. Lundbeck (Q2)


¤¤

 • Erhverv: Regnskaber: Royal Unibrew (Q2), Spar Nord Bank (Q2), Vestjysk Bank (Q2)


¤

 • Erhverv: Regnskaber: F.E.Bording (Q2), Jeudan (Q2), LifeCycle Pharma (Q2), Migatronic (Q2),Gabriel Holding (Q3), Joy Global (Q3, FLSmidth-peer)
 • Økonomi: Danmarks Statistik: Arbejdskraftundersøgelsen (kvt.) 2. kvt. 2016
   
 • Tyskland: BNP-vækst (endelig), Q2; BNP-vækst, y/y, Q2; PMI Industri (endelig), august; PMI Service (endelig), august; PMI Samlet (endelig), august
   
 • Frankrig: PMI Industri (endelig), august; PMI Service (endelig), august
   
 • Eurozonen: PMI Samlet (endelig), august; PMI Service (endelig), august; PMI Industri (endelig), august
   
 • USA: Boligpriser, juni; PMI Industri (foreløbig), august; Salg af eksisterende boliger, juli.


Øvrige:

 • Ringkjøbing Landbobank anklages ved Højesteret for kursfup. Højesteret afsiger dom i en straffesag om kursmanipulation. Ringkjøbing Landbobank A/S er blandt de tiltalte i sagen om handel med obligationer. Tidligere blev banken og de øvrige tiltalte af først Retten i Herning og derefter af Vestre Landsret frifundet, men anklagemyndigheden har fået ekstraordinær tilladelse til at appellere.


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.