Briefing

Løkke går helt til grænsen i sin 2025-plan / Nye bilafbrændinger i København i nat / Små virksomheder bliver drænet af tårnhøje bankgebyrer på udlandshandler

GODMORGEN


Dagen igennem får du nyheder, overblik og analyser på Løkkes 2025-plan. Men inden da har vi samlet en pakke med nattens begivenheder.


DET ER SKET I NAT


Nye bilafbrændinger i København
. Indtil videre er der to bekræftede tilfælde af påsættelser på henholdsvis Baldersgade og Sokkelundsgade i Københavns Nordvestkvarter.
 

Medie: FN giver millioner i støtte til Assads regime. FN har gennem de seneste år givet millioner af dollar i støtte til firmaer og personer, der er tæt knyttet til Syriens omstridte præsident, Bashar al-Assad. Det er sket som en del af et støtteprogram. (The Guardian)
 

EU parat til at ramme Apple med milliardbøde. Ifølge irske RTE vil EU-Kommissionen tirsdag oplyse, at Apple og Irland har overtrådt reglerne for statsstøtte. (Financial Times)


Kagegigant dropper opkøb af chokoladegigant
. Mondelez International Inc, som blandt andet laver de berømte Oreo-kiks, er ikke længere på jagt efter den kendte amerikanske chokoladeproducent Hershey. Tilbage i juni afviste Hershey et købstilbud fra Mondelez på 23 mia. dollars, og de efterfølgende forhandlinger er altså nu løbet ud i sandet. (Reuters)


Portugiser fører ræset om at afløse Ban Ki-moon i FN
. Den tidligere portugisiske premierminister António Guterres er fortsat favorit til at blive FN's næste generalsekretær. I hvert fald i FN's Sikkerhedsråd. Her gennemførte man mandag den tredje afstemning om, hvem der skal efterfølge sydkoreanske Ban Ki-moon.


Samlino henter 150 mio hos kendte investorer
. En global kapitalfond, Asiens rigeste families pengetank og en af Japans allerstørste finansielle investorer har netop sammen med to af verdens prominente tech-iværksættere og tre danskere skudt 150 mio. kroner i den danske sammenligningsportal Samlino.dk. (Berlingske)


Massevis af migranter reddet i Middelhavet
. 6.500 migranter blev sent mandag reddet ud for Libyens kyst, oplyser den italienske kystvagt. Det er angiveligt en af de travleste dage for livredderne i de senere år. (AFP)


NYHEDER


Løkke vil skaffe job til 250.000 i ny plan
. Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil øge beskæftigelsen med 250.000 med sin nye 2025-plan, øge velstanden med 65 mia. kr. og give et jobfradrag for de lavest lønnede på 7 pct. Læs også analysen: Løkke går helt til grænsen i sin 2025-plan.


Små virksomheder bliver drænet af tårnhøje bankgebyrer på udlandshandler
. Danske virksomheder må betale langt højere gebyrer for handel med udlandet end konkurrenter i nabolandene. Det bremser især udviklingen og væksten i små virksomheder, mener industriens brancheorganisation DI.


Arbejdsgivere kræver reformer trods beskæftigelse i EU-topklasse
. Den danske beskæftigelse er stigende og med i EU-toppen. Det er fint, lyder det fra landets tre største erhvervsorganisationer, men der skal stadig laves reformer, der gør, at det bedre kan betale sig at arbejde.


Nykredit skifter brat stil: Tillader gældstynget andelsboligforening at gå konkurs
. Efter at have kæmpet hårdt imod andelsboligforeningers ønsker om konkurs, vendte Nykredit på en tallerken i Sø- og Handelsretten.


Vestas' havmølleeventyr har kurs mod det første overskud med Mitsubishi på bagsædet
. Havmølleforretningen i Vestas har skrantet i årevis trods udviklingen af superhavmøllen V164. Men det vil ændre sig i løbet af 2017, lyder meldingen fra Jyske Bank i en ny analyse.


Ny eksportstrategi: To kaffemøder og 10 mio. kr. skal veksles til en lind strøm af grønne eksportmilliarder
. Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) vil sikre dansk erhvervsliv en større bid af den globale vækst af grønne energiløsninger. Kampen står om et marked på op mod 90.000 mia. kr.


DEBAT


Disruption vil presse de kortest uddannede ud af arbejdsmarkedet
. Vi har brug for politiske svar og måske en digitaliseringskommission, hvis vi skal forberede os på den massive omvæltning arbejdsmarkedet står overfor, mener Ole Just.


GIK DU GLIP AF...


Ingen grund til at forvente selvkørende mirakler fra første færd
. Selv om den selvkørende bilteknologi er epokegørende og i bedste fald ventes at kunne nedbringe både færdselsulykker, trængsel og forurening drastisk, er det ikke nogen trylleformular til at fjerne alle problemer.


DET SKER I DAG


¤

  • Erhverv: Regnskaber fra Egetæpper, Q1, Brøndby IF, Q2
     
  • Økonomi: Danmark - konjunkturbarometer, august, Eurozonen - forbrugertillid, august


Øvrige:

  • Politik: Justitsminister Søren Pind er kaldt i samråd om branden på Scandinavian Star og skal redegøre for ministeriets rolle i forhold til en henvendelse i sommeren 2014. Økonomi: Finansminister Claus Hjort Frederiksen fremlægger regeringens forslag til finanslov. Desuden fremlægges statusrapporten Økonomisk Redegørelse. Kultur: Politikens Forlag udgiver i dag bogen "Panama Papers", som handler om afsløringerne af den store skattefinte og startede med en mail til den tyske avis Süddeutsche Zeitung med ordene: Hello. This is John Doe. Interested in data?


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.