Briefing

Ny rapport: Danmark risikerer at få baghjul i digitaliseringskapløbet / Verdens bedste porteføljeforvaltere skal rådgive Saxo-kunder til lavpris / Er Merkel færdig som EU's uofficielle leder?

GODMORGEN

Det er blevet tirsdag morgen og tid til dagens første nyhedsoverblik. Husk at Finans blandt andet også udgiver magasinet Update klokken 19, hvor du får alle dagens bedste historier fra Finans. Du kan finde det her.

DET ER SKET I NAT

Britisk brexit-minister udelukker ny folkeafstemning. Kontrol af indvandringen til Storbritannien udelukker ikke, at landet kan have gode handelsrelationer til EU, når briterne udtræder af EU. Sådan lyder meldingen fra Storbritanniens såkaldte brexit-minister, David Davis, som samtidig udelukker kravet om en ny folkeafstemning. (BBC News)
 

GM indgår forlig i sag om problematiske tændingsnøgler. General Motors oplyser, at man netop har indgået forlig i den sidste af to forsøgssager – en såkaldt bellweather-sag - om defekte tændingsnøgler, der blev kædet sammen med op mod 124 dødsfald og 275 personskader. I sidste uge slap GM for videre tiltale i en anden retssag om tændingsnøglen. (Reuters)
 

Obama aflyser præsidentmøde efter ”horeunge”-kommentar. Det Hvide Hus har aflyst præsident Barack Obamas møde med Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, senere denne uge. Det sker, efter at Duterte har kritiseret Obama for at blande sig i Dutertes kontroversielle politik over for narkomiljøet og kaldt Obama "horeunge". (CNN)
 

Migrantstrømmen fortsætter: Endnu en travl dag Middelhavet. Over 2.700 mennesker blev i løbet af mandagen reddet levende i land, mens 15 lig blev bjærget i sammenlagt 23 redningsoperationer på Middelhavet, oplyser den italienske kystvagt i en meddelelse. Kystvagten fandt 19 overfyldte gummibåde og fire små både i farvandet mellem Nordafrika og den italienske ø Sicilien. (Reuters)
 

Skats fogeder begår fejl på stribe når de inddriver gæld. Skats pantefogeder begår fejl i næsten hver femte sag, hvor Skats udsendte medarbejder dukker op hos en skyldner for at inddrive gælden ved en såkaldt udlægsforretning. Det viser Berlingskes aktindsigt i Skats interne kontrolrapporter om pantefogedernes arbejde siden 2014. (Berlingske)

NYHEDER

Ny rapport: Danmark risikerer at få baghjul i digitaliseringskapløbet. Danmark er ved at tabe momentum til andre lande i kampen om at omstille sig til den stigende digitalisering. Det kan koste vækst og arbejdspladser, vurderer det amerikanske konsulenthus Boston Consulting Group i ny rapport. Der er flere konkrete udfordringer, der skal løses, hvis ikke Danmark skal falde bagud i forhold til digitaliseringen, lyder det fra flere topchefer og landets største erhvervsorganisationer
 

Verdens bedste porteføljeforvaltere skal rådgive Saxo-kunder til lavpris. Saxo Bank fortsætter med at ruske op i det danske marked for porteføljepleje. Fra onsdag med en global aktieportefølje sammensat af det internationale researchhus Morningstar.
 

Reklamedirektør vil vokse i en verden, hvor Mobilepay er det nye marketing. Reklamebureauet Zupa er landet på benene efter en dyr skilsmisse. Nu vil bureauet vokse ved at fokusere på de produkter, der sammensmelter marketing og produktudvikling.
 

Her afhænger kreditværdighed af din status på sociale medier. En række långivere på det afrikanske kontinent bruger data fra bl.a. sociale medier, når de skal regne sig frem til de nødvendige risici ved et lån.
 

Svensk forsøg med 30 timers arbejdsuge flopper. Det skulle være så godt, men endte så skidt: Et nyt forsøg med 30 timers arbejdsuger på fuld løn gav stik imod forventningen øget sygefravær.
 

Er Merkel færdig som EU’s uofficielle leder? Tysklands kansler står svækket, efter at hun netop er blevet slået på egen hjemmebane af et indvandrerkritisk parti. Det får betydning for hendes rolle i EU, vurderer eksperter.

DEBAT

Husk det nu - Danmark har ikke ét boligmarked. Boligmarkedet går fremad, og provinsen er kommet med i opsvinget, siges det. Men den påstande skal tages med et gran salt, mener Curt Liliegren og forklarer.

GIK DU GLIP AF...

G20-landene famler i usikkerhedens tåge. Ambitionerne var store, og det samme var armbevægelserne, da stats- og regeringscheferne for G20-landene i november 2014 vedtog Brisbane-planen, der skulle skabe mere vækst – men væksten er udeblevet.

DET SKER I DAG

¤¤

 • Politik: Folketinget 1. behandler forslag til finanslov for 2017


¤

 • Erhverv: Ekstraordinær generalforsamling i Land & Leisure
   
 • Økonomi: Danmarks Statistik – konkurser og tvangsauktioner i august


Øvrige

 • Østre Landsret forsætter straffesagen mod den tidligere hjerneforsker Milena Penkowa
   
 • Asean-landene holder topmøde i Laos. Den amerikanske præsident, Barack Obama, deltager i topmødet
   
 • Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil i dag besøge Harboe Skælskør for at fortælle om regeringens ”Helhedsplan – for et stærkere Danmark”


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.