Briefing

Vindmølleindustrien lover historisk billige havmølleparker / Amerikansk hedgefond har sats på dansk aktienedtur 100 gange / Græsk premierminister trygler virksomheder om hjælp

GODMORGEN


Vi tager hul på uge 37 og lægger ud med mandagens første briefing. God læselyst!


DET ER SKET I WEEKENDEN


Græsk premierminister trygler virksomheder om hjælp
. Den græske premierminister, Alexis Tsipras, beder nu både inden- og udenlandske virksomheder om at hjælpe med at bygge Grækenland op ved at investere i landet. (Financial Times)


Apple i uvending med præstigeprojekt
. It-giganten har måttet genstarte sit mest hemmelige projekt med navnet Titan, der har til formål at lave en førerløs bil. Det har både betydet fyringer af medarbejdere og lukninger af afdelinger.


Clintons helbredstilstand er blevet et legitimt emne i valgkampen
. Præsidentkandidat Hillary Clinton vaklede, da hun måtte hjælpes ind i et køretøj i weekenden, fordi hun dehydrerede i forbindelse med et 11. september mindearrangement. Efter en lægelig opfølgning på en række hosteanfald blev hun fredag diagnosticeret med lungebetændelse, og episoderne er nu blevet genstand for en debat om Clintons sundhedstilstand i seriøse amerikanske medier. (Washington Post)
 

Nordkorea er klar til at foretage flere prøvesprængninger af kernevåben. Det siger en talsmand fra det sydkoreanske forsvarsministerium, blot få dage efter Nordkorea foretog en underjordisk atomprøvesprængning. (Reuters)
 

USA's næste præsident skal få arbejdsstyrken til at vokse. Så kontant er budskabet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvis der skal gang i den amerikanske økonomi igen. (Reuters)


Dijsselbloem: Nu er det på tide at betale skat
. Tiderne forandrer sig, og virksomheder har en forpligtelse til at betale skatter på en retfærdig måde. Sådan lød det i weekenden fra eurogruppens hollandske chef, Jeroen Dijsselbloem. (Reuters)


Dødstallet efter 11. september stiger stadig
. Søndag var det 15 år siden, at World Trade Center blev ramt af et terrorangreb, men dødstallet stiger fortsat med personer, der blev udsat for giftigt røg og støv på Ground Zero. (The Guardian)


Facebook skifter holdning.
Efter hård kritik og beskyldninger om censur har Facebook nu besluttet, at billedet fra Vietnamkrigen af den ni-årige Kim Phuc, der kommer løbende nøgen efter et napalm-angreb, alligevel godt må deles på Facebook. (Reuters)


Fransk premierminister advarer om nye angreb
. Frankrig kommer til at blive ramt af nye terrorangreb. Det mener den franske premierminister, Manuel Valls. Lørdag fortalte han også, at fransk politi og efterretningstjeneste har ikke mindre end 15.000 mennesker på listen over folk, der er i risiko for at blive radikaliserede (Reuters)


NYHEDER


Vindmølleindustrien lover historisk billige havmølleparker
. Vindmølleindustrien er klar med løfter om at slanke prisen på havvindstrøm markant. Alt sammen for at sikre opførelsen af de kystnære havmølleparker, som regeringen vil skrotte.


Amerikansk hedgefond har sats på dansk aktienedtur 100 gange
. Med over 100 lynhurtige seriesatsninger på kursnedture for danske aktier har en amerikansk hedgefond vist sig som den klart mest skeptiske aktiehandler herhjemme.


Tosprogede elever halter bagefter med karaktererne i gymnasiet
. Gymnasieelevers etniske baggrund slår markant ud ved eksamensbordet, viser tal fra Undervisningsministeriet. Der er gået noget galt allerede i børnehaver og skoler, siger eksperter.


DEBAT


Hvad gik egentlig galt i B&O, A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk?
Når magien forsvinder: Det begynder at ligne en trend, og der er vel at mærke tale om en alvorlig trend. Danmarks erhvervsikoner står for fald, skriver Lars Nielsen.


GIK DU GLIP AF...


Derfor kan Løkkes udmattede ansigt i den jyske nat blive hans redning
. Indsigt: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ryggen mod muren. Han har dog et hemmeligt våben. Med en utrættelig indsats på sociale medier som Facebook og Twitter har han skabt sig et medie, der kan bruges til at styrke hans position. Lanceringen af hans økonomiske 2025-plan, der også startede på Facebook, viser, at han ved, hvordan det skal bruges.


PS...


De fleste forældre har sikkert fået spørgsmålet »Hvor kommer pengene fra« af deres børn
. CNN Money har lavet en ret god video om hele verdens kontanter.


DET SKER I DAG


¤¤

 • Erhverv: Beskæftigelse for lønmodtagere (kvt.-revideret) 2. kvt. 2016


¤

 • Erhverv: Forbruger- og nettoprisindeks august 2016
   
 • Erhverv: Italien: Arbejdsløshed, Q2


Øvrige

 • Islands statsminister, Sigurður Ingi Jóhannsson, besøger Danmark. Først tager dronning Margrethe imod, dernæst statsministeren på Marienborg, Momssvindel for millioner i handel med it-udstyr
   
 • Østre Landsret indleder efter planen i dag en straffesag om omfattende svindel i firmaet Multimedia World A/S på Frederiksberg, hvor direktøren i byretten idømt fængsel i fire år for momssvindel for næsten 42 millioner kroner
   
 • Retssag om medvirken til terrordrab ved synagoge i København, hvor fire mænd ifølge anklagemyndigheden har bistået Omar el-Hussein i forbindelse med hans drab på Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade i København samt el-Husseins skud mod to politifolk ved synagogen. Forventet dom 28. september


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.