Briefing

Danske Banks topchef advarer mod at lette topskatten / Amager Bakke tvunget til kamp om eget affald / 27 EU-lande forsøger at sætte ny kurs for samarbejdet

GODMORGEN


Weekenden nærmer sig med hastige skridt. Her er fredagens første briefing.


DET ER SKET I NAT


Fiat Chrysler tilbagekalder 1,9 mio. biler med defekte airbags.
Bilfabrikanten Fiat Chrysler meddeler, at den tilbagekalder 1,9 millioner biler verden over på grund af en defekt i bilens airbagsystem. Defekten er blevet kædet sammen med tre dødsfald og fem skader. (BBC News)


Trump vil skabe 25 millioner nye job de næste 10 år
. Med Donald Trump i spidsen for USA, skal landet have en målsætning om en årlig økonomisk vækst på fire procent. Den republikanske præsidentkandidat forventer desuden, at han kan skabe 25 mio. nye job over det næste årti. Det sagde Trump under et besøg i Economic Club of New York. (Wall Street Journal)


Rusland: Syrisk våbenhvile brudt 45 gange på et døgn
. Våbenhvilen i Syrien er blevet overtrådt 45 gange det seneste døgn. Det meddeler det russiske forsvarsministerium. Russiske og syriske regeringsstyrker er stoppet med at bombe de områder, som oppositionen kontroller. (CNN)


Tysk storbank nægter at betale gigantbeløb i bøde i USA
. De amerikanske myndigheder har torsdag bedt storbanken Deutsche Bank om at betale 14 mia. dollars i forbindelse med et forlig om bankens rolle i boliglånskrisen i 2008. Men Deutsche Bank, der er Tysklands største bank, vil ikke acceptere kravets størrelse. (Wall Street Journal)


Danske Bank sætter jagten ind på de allerrigeste nordmæn
d. Danske Bank åbner nu en ny afdeling i Norge med navnet Private Wealth Office. Det er familier med formuer på 100 mio. norske kroner, som banken går efter. (Dagens Næringsliv)


Dyr skilsmisse for stenrig kinesisk erhvervsmand
. Den kinesiske milliardær Zhou Yahui må nu overføre en stor andel af aktierne - for 7 mia. kroner - i sin virksomhed Kunlun til sin ekskone efter opsigtsvækkende skilsmissesag. (CNN Money)


NYHEDER


Danske Banks topchef advarer mod at lette topskatten
. Selv om det økonomisk giver mening at lette topskatten, skal man lade være, fordi det skaber splittelse i befolkningen og kan føre til ekstremisme, mener Danske Banks topchef.


Sådan vendte Thomas F. Borgen Danske Banks katastrofekurs: Et war room til konkurrenterne, legoklodser til cheferne og en 100 dages plan til bestyrelsen
. Interview: Thomas F. Borgen fik 30 dage til at formulere Danske Banks redningsplan, og den ser ud til at virke. Banken har overskud, men det har topchefen også til at tale om topskat, Donald Trump og politisk ekstremisme.


Amager Bakke tvunget til kamp om eget affald
. Ejerne bag det økonomisk pressede affaldsforbrændingsanlæg Amager Bakke skal ud at kæmpe om det affald, som de i dag har eneret til at afbrænde. Professor er bekymret for økonomien i det rekorddyre anlæg.

 

27 EU-lande forsøger at sætte ny kurs for samarbejdet. På et uformelt topmøde i Bratislava fredag skal statsminister Lars Løkke Rasmussen og de 26 andre EU-ledere udstikke en ny kurs for EU, efter at Storbritannien har valgt at melde sig ud.


Otte år efter Lehman-krakket: Boligmarkedet bløder i 69 danske kommuner
. Finanskrisen kaster stadig skygger på det danske boligmarked, som mange steder stadig kæmper med lave eller endda faldende priser.


Gigantisk spredning i landmændenes resultater - de bedste skovler penge ind, de dårligste styrtbløder
. Den otte år lange landbrugskrise har nådesløst skilt landmændene i vindere og tabere. Nye analyser blotlægger en enorm spredning i landmændenes resultater.


Ekspert om lækket rapport: Forslag gør realkreditlån dyrere og skaber ikke mere konkurrence
. Der er ikke mange roser fra en ekspert til de anbefalinger, som et ekspertudvalg kommer med for at gøre det nemmere at skifte realkreditselskab.


DEBAT


TDC-bestyrelse kan næppe undgå et salg
. TDC’s bestyrelse er kommet under fornyet pres. Det er nærmest umuligt at få ro til den nødvendige omlægning af strategien, når salgsspekulationer, som telekoncernen selv har inviteret til, tager til i styrke, skriver erhvervskommentator Søren Linding.


GIK DU GLIP AF...


Velkommen til Strøget i København: En gade fyldt med gøgl, tis, affald og opgivende butiksejere
. Skrald og massegøgleri har fået en række erhvervsdrivende på Strøget til at påpege kaotiske tilstande i den ikoniske handelsgade.


DET SKER I DAG


¤¤

 • Politik: Stats- og regeringscheferne for 27 EU-lande – alle undtagen Storbritannien – holder i dag uformelt topmøde i Bratislava om EU’s fremtid


¤

 • Økonomi: Godstransport med danske lastbiler 2. kvt. 2016
   
 • Erhverv: Arbejdstidsregnskabet (kvt.) 2. kvt. 2016
   
 • Erhverv: Lønstruktur 2015
   
 • Politik: Åbent samråd om nedslidning på arbejdsmarkedet med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V)


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.