Briefing

Danske medicoselskaber har guldrandede tider / 10 procent af befolkningen betaler en tredjedel af skatterne / Kun få job i vikarbureauerne til tusindvis af svage ledige

GODMORGEN


Centralbankchef Janet Yellen kan komme til at give de finansielle markeder et stort chok, hvis hun i aften meddeler, at renten skal hæve renten i USA. Vi følger med i dette og meget andet og lægger ud med dagens første  briefing.


DET ER SKET I NAT


Microsoft vil tilbagekøbe egne aktier
. It-giganten Microsoft vil spendere for op mod 40 mia. dollars i et nyt aktie-tilbagekøbsprogram, hvor man blandt andet vil hæve udbyttet til aktionærerne med otte procent. Microsofts aktier steg med 1 pct. i den såkaldte efterhandel på børsen i New York. (Reuters)


Ekspræsident Lula bliver retsforfulgt for korruption
. Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva vil blive retsforfulgt for korruption og hvidvaskning af penge. Det har en dommer ved forbundsdomstolen meddelt. (Reuters)


Fyldt Hanjin-skib står med prekært problem
. Der er langt om længe indgået en aftale om at få tømt det konkursramte rederi Hanjins containerskib, Hanjin Miami, som i lang tid har ventet udenfor havneområdet i New York. Problemet er imidlertid, at skibet strander i New York, hvis det ikke fyldes med nyt gods. Hanjin Miami kan nemlig ikke sejle ud af haven og holde sig under Bayonne Bridge uden at være fyldt op igen med den rette mængde gods. (Reuters)


Islamister rykker igen ind i Jordans parlament uden magt.
Efter at have boykottet de seneste valg i Jordan er landets islamister igen på plakaten ved et parlamentsvalg tirsdag. En måling peger på, at islamisterne (Det Muslimske Broderskab) kan besætte 20 sæder i folkeforsamlingen, et parlament med begrænset indflydelse, og står dermed til at blive det største oppositionsparti. (BBC News)


Regeringens milliardlettelse til industrien udløser markant mere CO2
. Virksomhederne sparer 4,4 mia. kr. om året, hvis den grønne PSO-afgift skrottes. Men det vil også resultere i en stor klimaregning, advarer regeringens klimarådgiver. (Politiken)


NYHEDER


Danske medicoselskaber har guldrandede tider.
Pengene vælter ind i kassen hos de danske virksomheder, der sælger medicoteknisk udstyr som stomiposer, høreapparater og katetre.
 

Partier ruster sig til valg. Både Dansk Folkeparti og flere partier i rød blok er klar til, at der udskrives folketingsvalg »inden for relativt få dage«.
 

10 procent af befolkningen betaler en tredjedel af skatterne. Topskatteyderne i Danmark betaler en tredjedel af de 640 mia. kr., som staten får ind i statskassen via personskatter og afgifter, viser nye tal fra Skatteministeriet.
 

Kun få job i vikarbureauerne til tusindvis af svage ledige. Vikarbranchen bliver nævnt som en indgang til arbejdsmarkedet for de tusindvis af ledige, der risikerer at få nedsat ydelse pga. 225-timers-reglen. Men det ser svært ud.


DEBAT


Da Thomas Borgen og Thomas Piketty blev enige
. Hvad sker der med mobiliteten i samfundet, hvis borgerne opfatter skattesystemet som uretfærdigt? Det gav den senere verdensberømte økonom Thomas Piketty et bud på tilbage i 1990erne, skriver Sebastian Barfort, økonom, phd. og postdoc på Københavns Universitet.


GIK DU GLIP AF...


Danfoss-ejer har så mange penge, at han ses som et »rigt svin«
. Selv mener han, det er misundelse, der er problemet. Indsigt: Efter massiv debat sænkede de borgerlige partier sidste år afgiften for at arve virksomheder. Nu er der forslag om at gå endnu længere og dermed gøre virksomhedernes våde drøm til virkelighed.


DET SKER I DAG


¤¤¤

 • Økonomi: Den Amerikanske Centralbank, Federal Reserve, afslutter det længe ventede rentemøde. FED ventes at komme med en besked kl. 20:00 om, hvorvidt renten hæves eller ej.


¤

 • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med tal for beskæftigelsen.
   
 • Økonomi: Den japanske centralbank, Bank of Japan, kommer med en pengepolitisk meddelelse efter rentemøde.


Øvrige

 • Østre Landsrets behandler ankesagen om dommen om menneskesmugling til Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand Mikael Lindholm. De blev i marts idømt bøder på 22.500 kr.
   
 • Sø- og Handelsretten ventes at afsige dom i en sag, som Elvis Presley Enterprises Inc. har anlagt mod museet Graceland Randers, om retten til at bruge navnet Graceland.
   
 • Se og Hør-sagen fortsætter ved retten i Glostrup. Blandt de tiltalte i sagen er ugebladets to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.


Tegnforklaring:

Betydning for børsmarkedet og/eller nationaløkonomien - under normale omstændigheder:

¤: Lille betydning
¤¤: Nogen betydning
¤¤¤: Stor betydning
Øvrige: Markerer, at begivenheden under normale omstændigheder ikke vil påvirke toneangivende børskurser, investeringsklima eller den nationaløkonomiske udvikling nævneværdigt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 


Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.