Briefing
0

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Danskerne: Topcheferne får for meget i løn. To ud af tre danskere mener, at topcheferne får for meget i løn. Hver tredje mener, at det faktisk er alt for meget. De synes, at cheferne skulle skele mere til de almindelige lønmodtageres lønudvikling.
 

Tredje gang på tre uger: Nordkorea provokerer med ny missiltest. Den seneste test var ifølge det sydkoreanske militær og USA's stillehavskommando af et ballistisk missil af typen Scud. Det blev affyret klokken 5.09 lokal tid fra kystbyen Wonsan. Japans premierminister, Shinzo Abe, fordømmer våbentesten. »Som vi blev enige om på G7-topmødet, er problemet med Nordkorea stadig en topprioritet for det internationale samfund,« siger han. (CNN)


Brasilien væltede ud over kanten - men bankerne anbefaler flere investeringer i eksotiske lande
. De to storbanker Danske Bank og Nordea anbefaler, at kunderne ser i retning af emerging markets, når de skal investere deres penge.


Saudi-Arabien presses af af den lave oliepris
. Den lave oliepris presser Saudi-Arabien, hvis udenlandske værdier i april faldt til det laveste niveau siden 2011, fordi store budgetunderskud tvinger landet til at sælge ud. (Reuters)


Forbud mod bærbare computere i flykabiner på tegnebrættet
. Den amerikanske regering overvejer at indføre et generelt forbud mod bærbare computere i flykabiner for alle lande til og fra USA. I dag gælder forbuddet for 10 udvalgte destinationer. (Reuters og AP)


Prisen på elbiler i kraftigt fald
. Elbiler vil allerede inden 2025 være billigere at købe end benzindrevne biler, forudser ny forskning. Årsag: De dyre batterier ventes at falde omkring 77 pct. frem mod 2030. (Dagens Industri)


BMW tvinges til at udvide produktionsstop
. Problemer med en italiensk underleverandør tvinger BMW til at udvide et produktionsstop fra Tyskland til også at omfatte fabrikker i Kina og Sydafrika. (Bloomberg)
 

Svensk film med dansker i hovedrollen vandt Guldpalmen i Cannes. Guldpalmen, den mest prestigefyldte pris, ved dette års filmfestival i Cannes gik til 'The Square', som har danske Claes Bang i hovedrollen og er instrueret af svenske Ruben Östlund.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også