Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de ni vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Kritik af millionindsprøjtninger fra medicinalindustrien: Sponsorater underminerer patientforeningers uafhængighed. Medicinalselskaberne pumper flere og flere millioner i de danske patientforeninger. Det kan underminere foreningernes evne til at varetage patienternes interesser uafhængigt, mener en ekspert og foreningernes brancheorganisation. Medicinalbranchen: Sponsorater i millionklassen er »meget naturligt«.


Datatilsynet: KMD har brudt persondataloven - men skøjter uden om konsekvensen
. Med den nye persondataforordning havde KMD risikeret en bøde på 75 mio. kr. - men den træder først i kraft i 2018.


Er to års succesridt slut? Bitcoins ramt af stor nedtur
. En himmelflugt af de helt store ser nu ud til at være afløst af lidt af en nedtur. I hvert fald for dem, der inden for de seneste dage måtte have investeret i den digitale kryptovaluta bitcoin. (Bloomberg)


Handel med Airbag-producents aktier suspenderes i Japan
. Tokyo Stock Exchange oplyser, at handel med aktier tilknyttet den kriseramte airbagproducent Takata midlertidig suspenderes fredag. Det skyldes, at selskabet har planer om at indgive en konkursmelding. (Reuters)


Medie: Maersk Oil sendes på børsen
. Maersk Oil skal skilles ud af koncernen, og nu er der ifølge Berlingske Business truffet en beslutning om, hvordan det skal ske. (Berlingske Business)


Sanktioner mod Rusland og Iran samler USA's splittede senat
. Republikanerne og Demokraterne i Senatet, som ellers er dybt splittet i øjeblikket, kunne torsdag blive enige om en ting. Iran og Rusland skal straffes med yderligere sanktioner. Med et overvældende flertal på 98-2 stemte medlemmerne for en lov, der vil straffe de to fjender økonomisk. (CNN)


Vicepræsident hyrer advokat til at hjælpe sig i Rusland-sag
. Den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, har hyret juridisk bistand til at hjælpe sig med at håndtere de undersøgelser, der kigger nærmere på eventuelt samarbejde mellem Donald Trumps lejr og Rusland. (Washington Post)


Dansk møbelselskab går ind i Sydamerika med egne butikker
. Flexa, som producerer børnemøbler, har med millioner fra en ny ejer, fået vendt udvikling med milliontab og opbygger egen, global butikskæde.


Skal du købe hus i uge 26? Det er du ikke alene om
. Hvis du har planer om at købe bolig om en uge, så er du ikke alene. Uge 26 er nemlig boligkøbernes yndlingsuge, viser en opgørelse, som Boligsiden.dk har foretaget.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også