Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Novo Nordisk lancerede storsællert med drinks med ægte diamanter og ulovlige metoder. Sådan lyder anklagerne fra tidligere medarbejdere i USA. De har som whistleblowers været en del af et sagsanlæg mod Novo i forbindelse med lanceringen af storsællerten, diabetesmidlet Victoza, viser frigivne retsdokumenter. Novo har hele tiden nægtet alle anklager, men dog stadig indgået et trecifret million-forlig.
 

360.000 stillinger i små og mellemstore virksomheder kan erstattes af robotter. Det vil påvirke alle faggrupper og ramme hårdest i udkantsområder, konkluderer ny rapport. Men flere robotter gavner alle, lyder det fra DI og Dansk Metal.
 

Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi A/S investerer i fitness-branchen. Kirkbi har overtaget en meget stor luns af aktierne i Danmarks største fitness-kæde, Fitness World. Kirkbi overtager 64 pct. af aktierne fra kapitalfonden FSN Capital, der dog bevarer kontrollen med selskabet.
 

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, bekræfter på et pressemøde, at mindst otte personer har mistet livet, efter at en varevogn påkørte cyklister på Manhattan tidligere i dag. Borgmesteren kalder angrebet for 'kujonagtigt', og siger videre, at der er 11 sårede. (DR)
 

Modemilliardær nedskriver værdien af IC Group og taber på bundlinjen. Stifteren og hovedaktionæren i modekoncernen IC Group, Niels Martinsen, nedskriver værdien af sin aktieandel med ikke mindre end 240 mio. kr. Samtidig må familieselskabet, Friheden Invest, bag modekoncernen notere sig et minus på 12,7 mio. kr. - milevidt fra de trecifrede millionoverskud i 2013, 2014 og 2015.
 

Robot og automatiseringsvirksomheden Bilas direktør, Jan Bisgaard Sørensen, har fået et stort skulderklap. Han er nu blandt de sidste syv i kåringen til Årets Ejerleder 2017. Bila ligger på Nykøbing Mors, og ifølge juryen er årsagen til, at Jan Bisgaard Sørensen er med i det afgørende  opløb, at der er tale om »en unik iværksætter med en arbejdsiver og vindermentalitet, som overgår de fleste.«
 

Madspildsappen Too Good To Go har netop indgået et samarbejde med en af landets største hotelkæder, Scandic. I stedet for at smide den overskydende morgenmad fra buffeten ud, vil Scandic nu potionsanretten maden og sælge den via Too Good To Go, der har Endomondo-iværksætteren Mette Lykke som direktør. 
 

Omkring 200 arbejdere hos cateringfirmaet Gate Gourmet nedlagde arbejdet tirsdag eftermiddag. Derfor bliver der ikke leveret mad og drikke til de fleste fly, som skal lette fra Københavns Lufthavn. Strejken skyldes utilfredshed med, at ledelsen i Gate Gourmet har valgt at opsige en række lokale aftaler. (Fagbladet 3F)
 

Arbejdsløsheden i eurozonen er den laveste i otte år. Ledigheden i EU styrtdykker. Det betyder konkret, at arbejdsløsheden i eurozonen for første gang siden 2009 er under 9 pct., viser nye tal fra Eurostat.
 

Kvotekonger har tætte bånd til uafhængige revisorer. Det bliver nu sat alvorlige spørgsmålstegn ved kontrollen med flere af de såkaldte kvotekongers virksomhed. Flere af virksomhedernes foretrukne revisionsselskab ser ifølge eksperter ud til at overtræde revisionslovens krav om uafhængighed. (Politiken)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også