Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Europæisk vagthund vil kigge Finanstilsynet efter i kortene | Olieprisen runder 80 dollars for første gang i fire år | Betalingsselskaber raser over særbeskatning

Kære Finans-læser

Klokken nærmer sig fyraften for de fleste og ingen bedre måde at slutte arbejdsdagen på end at få en hurtig opdatering på dagens bedste og vigtigste historier. God læselyst!

NYHEDER

Olieprisen runder 80 dollars for første gang i fire år. Oliepriserne er mandag sendt kraftigt i vejret som reaktion på weekendens olieministermøde i Algeriet. Det skyldes ikke mindst usikkerheden om olieproduktionen i november, når USA's sanktioner over for Iran træder i kraft.

Europæisk vagthund vil kigge Finanstilsynet efter i kortene. Den europæiske banktilsynsmyndighed EBA følger mandag op på EU-Kommissionens ønske om at undersøge Finanstilsynets opsyn med Danske Bank, der står midt i en kæmpe sag om hvidvask af penge. (Ritzau Finans)

Bunden knager under landbruget. Prisen på landbrugsjord fortsætter med at falde, og er nu reduceret med 10.500 kr. pr. hektar siden tredje kvartal 2017. Det reducerer handelsværdien af dansk landbrug med 26 mia. kr., og den aktuelle krise i erhvervet kan forstærke prispresset.

Betalingsselskaber raser over særbeskatning i Danmark. Fintech er det store slagnummer i det danske erhvervsliv i disse år. Men en særbeskatning, der især rammer finanssektoren, kan få selskaberne til at flytte hovedsædet til udlandet, lyder advarslen fra branchen.

Porsche stopper med at producere biler med dieselmotorer. Beslutningen er en reaktion oven på den såkaldte ”dieselkrise” og et generelt ønske om at fremstå mere miljøvenlig, siger Porsche’s topchef, Oliver Blume, i et interview i den tyske avis Bild am Sonntag.

Der kan sagtens komme en fjerde runde af handelskrigen mellem USA og Kina. Det vurderer flere eksperter, efter at der mandag blev indført ekstra told på en lang række kinesiske varer i USA og ditto amerikanske i Kina. USA´s udenrigsminister, Mike Pompeo, udtalte søndag, at USA vil vinde handelskrigen. (CNBC)

Det er ganske enkelt forkert, når topchefen Kim Frimer i energikoncernen Verdo påstår, at Verdo umuligt kan bruge elkundernes penge til at lave prisdumping på andre forretningsområder. Sådan lyder det fra den nytiltrådte direktør for Forsyningstilsynet, Carsten Smidt.

Det sejler for byggeriet af Storstrømsbroen. Det danske selskab, der skal stå for at bygge en ny Storstrømsbro, er oprettet af et italiensk konsortium, der ledes af italienere fra to firmaer, der er på randen af konkurs og allerede er gået konkurs. Selskabet har fået 2,1 mia. kr. i betaling for at bygge broen, men nu er Vejdirektoratet ved at være træt af skandaler, korruptionstiltaler og konkurser og kræver en redegørelse (Ritzau)

INDSIGT

Man kan købe sig til meget, hvis man er øverste chef for et firma med en markedsværdi på en billion dollars. Dog ikke nødvendigvis Donald Trumps gunst. I det seneste år har Apples direktør, Tim Cook, kørt en storstilet charmeoffensiv over for USA’s præsident i et forsøg på at minimere skaden for sit firma under den gryende handelskrig med Kina. Læs om det spegede spil, der foregår mellem verdens mest værdifulde virksomhed og verdens mest magtfulde mand.

FINANS FAKTA

Vi elsker stadig juice - modsat resten af den vestlige verden. Danskerne fortsætter med at fylde morgenglasset med appelsinjuice, selvom resten af Europa og USA i stigende grad vælger den syrlige drik fra. Det viser tal, som analyseselskabet The Nielsen Company har trukket for Finans.

INTERVIEW

Det kan godt være, at 102 mio. kr. er rare at få i ny kapital til sit fortsatte erhvervseventyr. Men det forpligter også - ikke mindst i en branche, hvor tingene og udviklingen går rygende stærkt. Derfor er iværksætteren Jeppe Rindom og hans firma Pleo i fuld gang med at rulle deres betalingskort ud i bla. Tyskland - der ellers fortsat i stor stil sværger til kontanter.

BØRS

En skidt start på ugen for størstedelen af de danske elite aktier. C25 er her kort før lukketid i minus, hvor ikke mindst Ambu, Danske Bank og FLSmidth er i mørkerød. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Den store fremgang for de amerikanske aktier lever på lånt tid, Og den amerikanske præsident, Donald Trump, har en stor opgave med at overbevise både sig selv, vælgerne og investorerne om, at væksten ikke er en enlig svale, skriver investeringsøkonom Nordnet, Per Hansen.

PS...

Debattonen på nettet og i de sociale medier er for hård og personlig. Sådan lyder kritikken ofte. Men nu kommer denne tyske retoriker de mange debattører, der er ude med riven i harske vendinger, til undsætning. Tonen er nemlig slet ikke så hård, som den f.eks. var i romerriget - hvor man også var meget mere hårdfør overfor personlige angreb.

Få din Tesla leveret til døren. Sådan lyder tilbuddet ifølge det amerikanske tech-medie, Elektrek. I et forsøg på at få optimeret leverancerne af den allerede forsinkede Tesla Model 3, vil virksomheden leverer bilen til døren uden ekstra omkostninger. Initiativet gælder indtil videre i området omkring Los Angeles. (Electrek)

Rigtig god aften,
Mads Ring,
Nyhedsredaktør, Finans

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job