Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump har kostet investorerne milliarder | Norge er ude af SAS | CO2-mangel truer dine øl

Kære Finans-læser

Her er, hvad du skal vide.

NYHEDER

Norge er ude af SAS - Danmark holder fast. Der blev skrevet historie, da den norske regering her til morgen meddelte, at man har solgt alle aktierne i SAS. Det er første gang siden flyselskabets etablering i 1946, at en af de oprindelige statslige aktionærer ikke har en ejerandel i SAS. Men hvorfor sælger Norge? Og hvad betyder det for SAS? Det forklarer journalist Jens Erik Rasmussen.
 

Trump har kostet investorerne milliarder. Den eskalerende handelskonflikt med USA i centrum har været en dyr omgang for investorerne. Helt præcist 1.385 mia. dollars dyr. Det er det beløb, der er blevet skåret af det globale aktiemarked, siden Donald Trump den 15. juni annoncerede, at han ville indføre ekstra told på kinesiske varer for 50 mia. dollars.
 

Claus Meyers historiske hotel bløder millioner. Det er ikke let eller givtigt at drive et ambitiøst hotel på Lolland. Det må den danske madmillionær Claus Meyer sande. I 2017 tabte hans Hotel Saxkjøbing 3,5 mio. kr. Det skyldes ikke mindst det store ombygningsprojekt, lyder det fra hotellets direktør, Anette Navne.
 

Bilejeres afgiftsbetaling er på rekordkurs. Trods tre afgiftsnedsættelser sender et sprudlende bilsalg fortsat en lind strøm af afgiftsmilliarder i statskassen. Danske bilisters betaling af registreringsafgift ventes i år at bidrage med 22,2 mia. kr. til statens husholdningsbudget. Det er tæt på alle tiders rekord sat i 2007 med 24,3 mia. kr.
 

Ikonisk dansk lampefirma solgt. Det 144 år gamle lampefirma Louis Poulsen kommer igen på italienske hænder. Kapitalfonden Polaris, der har ejet lampefirmaet siden 2014, sælger nemlig virksomheden til den italienske kapitalfond Investindustril. Købsprisen holdes hemmelig af parterne, men den løber formentlig op i omkring 1,5 mia. kr. (Ritzau)
 

Dansk rejsekoncern solgt. Den danske rejsekoncern Signatours Travel Group, der bl.a. står bag rejsebureauerne In-Italia og Hideaways, er blevet solgt. Køberen er selskabet Escape Travel, der er ejet af den norske rigmand Per Georg Braathen. (Standby.dk)
 

Iværksættersøstre tjener millioner på skumlegetøj. De to danske iværksættere Louise og Bolette Blædel tjener gode penge på at producere lydløse børnemøbler. Et nyt regnskab fra deres virksomhed Bobles, der står bag populære skummøbler som 'Elefanten', 'Kyllingen' og 'Myreslugeren', viser, at bruttofortjenesten i 2017 voksede til rekordhøje 14,1 mio. kr.

TEMA

Eksperter: De selvkørende biler kommer. Selvkørende biler omtales ofte som om, de er tæt på rulle ud på vejene i større antal. Men reelt er usikkerheden meget stor, lyder det fra eksperter. De understreger dog, at teknologisk udvikling og investeringer taler for, at bilerne kommer på et tidspunkt. Bliv klogere på en fremtid med selvkørende transportmidler på land, til vands og i luften i Finans' tema "Vejen mod en førerløs fremtid".

INDSIGT

Kl 16.30 falder dommen i danmarkshistoriens største sag om bestikkelse, hvor syv personer samt it-leverandøren Atea er tiltalt. Dommen når vi desværre ikke at få med i denne briefing, men her kan du blive klogere på sagen og konto 2840 i Atea, der blev flittigt brugt til at betale for luksusrejser og overdådige restaurantbesøg.

INTERVIEW

Lars Larsen: Jysk skal slå til i Asien. Dynekøbmand Lars Larsen ærgrer sig »helt vanvittigt« over, at Jysk må give op for denne gang i Kina med danske butikker. Men han er helt sikker på, Jysk kommer tilbage på det folkerige marked. Målet for ekspansionen er dog netop nu især andre lande i Asien, fortæller han i dette interview med Finans.

FINANS FORKLARER

Selvstændig konsulent, ny it-virksomhed eller en ny café. Der er mange veje at gå, når man vil etablere sin egen virksomhed, men få kvinder vælger at gå den vej. Kun hver fjerde nye iværksætter er kvinde.

DAGENS PROFIL

Poul Martin Bonde har i årenes løb været anmelder, producer, manager og meget mere i musikbranchen. Nu står han i spidsen for Smukfest i Skanderborg. I dag fylder han 60 år.

BØRS

Tab i indekstunge aktier som især Mærsk bidrager onsdag til, at det danske C25-indeks falder noget tungere end de europæiske kolleger. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

»Man kan undre sig over, at sagens alvor ikke har fået Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, til at fyre direktør Thomas Borgen endnu. Den manglende fyreseddel bestyrker bare det indtryk, at bankens offentlige angren er halvhjertet,« skriver Finans' debatredaktør Magnus Barsøe.

PS...

CO2-mangel truer dine øl. Mange bryggerier har problemer med manglende leverencer af den kuldioxid, der skaber boblerne i øl og sodavand. Hos den britiske supermarkedsgigant Tesco har man indført rationering på øl og cider, og Coco-Cola har meddelt, at man må lægge en dæmper på sin produktion på grund af manglen. Problemerne kommer på det værst tænkelige tidspunkt for bryggerierne: Sommeren er varm i Europa og dermed optimal i forhold til at sælge øl. Ikke mindst i forbindelse med kampene ved VM i fodbold.
 

Rigtig god aften,

Peter Sinding

Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job