Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DSV giver rivaler baghjul | Er realismen ved at indhente tech-aktierne? | Høsten er bombet 50 år baglæns

Kære Finans-læser

Så er vi her igen med seneste nyt. God fornøjelse.

NYHEDER

DSV giver rivaler baghjul. Alt imens DSV's to ærkerivaler bakser med faldende indtjening per forsendelse og afmatning, står den danske speditør i den modsatte grøft. De gode resultater åbner op for at genbesøge de langsigtede mål, mener økonomidirektøren. I dag opjusterede DSV forventningen til 2018.

Nu visner majsen, og landmændene slagter køerne. Kornhøsten er ødelagt af tørken, og nu ser det ud til, at majsen lider samme skæbne. Det er en katastrofe for mælkeproducenterne, der i stor stil sender deres malkekøer til slagtning. En ny prognose viser, at høsten er bombet 50 år baglæns.

Er realismen ved at indhente hypen om tech-aktierne? Flere af de store, hypede amerikanske tech-selskaber har de seneste uger været i strid modvind. Vi skal ikke forvente samme eufori omkring dem, som vi har set indtil nu, mener analytikere.

Tyskland blokerer for første gang for et kinesisk opkøb. Den tyske regering vil blokere for et kinesisk opkøb af den tyske virksomhed Leifeld Metal Spinning. Det er første gang, at tyskerne vil hindre et kinesisk selskab, i dette tilfælde Yantai Taihai Group, i at købe en tysk virksomhed. (Bloomberg)

Lego kan tjene på Trumps slagsmål med Kina. Legos største konkurrent Hasbro vil blive betydeligt hårdere ramt af handelskrigen mellem USA og Kina end Lego selv, mener en analytiker. Men ingen vinder på længere sigt, fastholder DI.

Coloplast-arving overtager tronen som Danmarks rigeste. Danmarks rigeste person hedder ikke længere Anders Holch Povlsen eller Kjeld Kirk Kristiansen. Den sky Coloplast-arving Niels Peter Louis-Hansen topper nu listen over landets rigeste personer. Det viser en ny opgørelse fra Bloomberg.

Naboer til nye solcelleparker får ret til erstatning. Naboer til nye vindmøller har i ni år haft ret til at kræve erstatning for forringelser af ejendomsværdien. Nu får naboer tæt på fremtidige solcelleparker samme ret.

Svenske kronjuveler stjålet. Tirsdag stjal to ukendte gerningsmand svenske kronjuveler fra en svensk domkirke i Strängnäs, hvorefter de i ren Hollywood-stil forlod stedet i en motorbåd. (TV2)

Skrappe formuleringer koster advokat dyrt. Det koster nu advokat Søren Vasegaard Andreasen, indehaver af Paragraf Advokaterne, en bøde på 20.000 kr., at en af firmaets fuldmægtige har været for hård i formuleringerne over for en modpart. (Advokatwatch)

INDSIGT

Olieindustrien trækker den økonomiske vækst i USA. Eksporten af olie og naturgas spiller en afgørende rolle for væksten i USA's økonomi, ligesom investeringerne i olieindustrien skaber et stærkt fundament under vækstperspektiverne på længere sigt.

INTERVIEW

»Det er oldnordisk at se landsdækkende aviser som et marked for sig.« Berlingskes koncernchef, Anders Krab-Johansen, kritiserer Konkurrencemyndighederne for at holde danske medievirksomheder tilbage i kampen mod internationale tech-selskaber ved bl.a. at afvise JP/Politikens forsøg på at købe Børsen sidste år. Det står i kontrast til, at Berlingske-koncernen tidligere har været lodret imod handlen.

BØRS

Regnskabsaktuelle DSV stiger klart mest i C25-indekset, men ellers er det en meget stille dag for de danske aktier. Her er den seneste børsberetning.

PRIVATØKONOMI

Pas på! Stemmer bankkontoen efter ferien? Kreditkort, der bliver taget med ud i baglokalet. Pas, der bliver fotokopieret af hotelpersonale. Offentlige wifi-netværk uden de nødvendige sikkerhedsindstillinger. Der kan være mange måder at få misbrugt sine personlige oplysninger på, når man er ude at rejse.

DEBAT

Er du en offensiv eller defensiv medarbejder? I disse Tour de France-tider er det nærliggende at lege med tanken om at overføre sportstaktik til arbejdslivet. For ligesom i sport kan man vælge at indtage en offensiv eller en defensiv position i sit job, skriver Thomas Honoré, koncernchef i it-selskabet Columbus.

PS...

Verdens dyreste grund sat til salg. Verdens formodentlig dyreste grundstykke er blevet sat til salg i Los Angeles. Der er tale om det højeste punkt i Beverly Hills - også kaldet The Mountain. Grunden er stor nok til at kunne huse begge de to store forlystelsesparker Disneyland og California Adventure.

Har du heller ikke helt styr på, hvordan forretningen Netflix kører rundt? Så er hjælp at hente hos The Ringer.

Rigtig god aften,
Christian Venderby
Digital nyhedschef
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også