Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den sidste oliebrik mangler for Mærsk | Retsdokumenter afslører nye detaljer om udbyttesvindel | 31-årig efter kæmpesalg til Novo: »Der var andre interesserede købere«

Kære Finans-læser

Dagen har stået i Mærsks tegn med et halvårsregnskab og meldingen om, at Maersk Drilling - koncernens borerigdivison - skal børsnoteres. Og så har Novo Nordisk smidt en masse millioner efter en 31-årig biotekkomet. Få dit overblik her.

NYHEDER

Mærsk vil børsnotere Maersk Drilling - men den sidste oliebrik mangler. A.P. Møller-Mærsk vil til næste år have børsnoteret Maersk Drilling. Men den danske koncern mangler stadig at få lagt den sidste brik i puslespillet med at skille sig af med de olierelaterede dele af forretningen. Og hvornår den sidste brik bliver lagt, svæver i det uvisse.

Ifølge analytikerne er det god timing at børsnotere Maersk Drilling i en periode med stigende oliepriser.  Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank sætter værdien af selskabet til op mod 32 mia. kr.

31-årig efter kæmpesalg til Novo Nordisk: »Der var andre interesserede købere.« Novo Nordisk stod ikke alene med interessen i det helt unge biotekselskab Ziylo, som det danske selskab potentielt betaler mere end 800 mio. dollars for. Ifølge Novo Nordisk er handlen forhåbentlig kun den første af flere. Novo-direktør Marcus Schindler jagter nye stjerner.

Professor advarer kommuner mod smart investeringstip: »Bankerne har en åbenlys interesse i at pakke pengene om.« Kommunerne skal være yderst varsomme med at lytte til bankernes smarte investeringsforslag, mener professor Carsten Tanggaard, der sår tvivl om forslagene i en ny rapport fra Alm. Brand.

Sagsøgt amerikaner i udbytteskandale købte danske aktier for 7,5 mia. kr. Skats amerikanske slagsmål mod indtil videre 140 ud af 277 såkaldte enkeltmandspensionskasser kaster nu nyt lys over sagen, hvor Skat mener at være blevet snydt for 12,7 mia. kr. i udbytteskat i perioden 2012-2015. (Børsen - betalingsartikel)

Løkke regner først med valg til næste år. Valgrumlen er i fuld gang i både pressen og på Christiansborg, men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ser ikke noget hastværk. Først i 2019 skal danskerne til folketingsvalg, siger statsministeren.

Tyrkiets kreditværdighed i fare for nedgradering. Siden markedsåbningen fredag er liraen faldet 6 pct. over for den amerikanske dollar, hvilket peger i retning af, at det på torsdagens stort anlagte telekonference ikke lykkedes finansminister Berat Albayrak at overbevise de flere end 4.000 internationale investorer om, at regeringen i Ankara nu har lirakrisen under kontrol.

Båd-startup henter millioner til svensk satsning. En økonomisk indsprøjtning på 5 mio. kr. skal få deleplatformen Boatflex ind på det svenske marked. I forvejen er Boatflex, der giver bådejere mulighed for at udleje båden, til stede i Danmark og Norge, men nu skal den sidste del af Skandinavien krydses af.

INDSIGT

Skatte-Sven sendte millioner til The Bradley London Pension Plan. Amerikanske retsdokumenter afslører nye detaljer om skandalen om udbytteskat, der menes at have kostet danske skatteydere mindst 12,7 mia. kr.

FINANS FORKLARER

Investorer frygter lige nu, at mange flere vækstlande vil følge Tyrkiet ned i det økonomiske rads. Men måske er frygten ubegrundet. Se her, hvorfor de svageste vækstlande allerede har fået deres tæv.

DAGENS PROFIL

Benny Andersen var en af de helt store - og måske den sidste af sin slags. Den folkekære danske forfatter og digter Benny Andersen døde torsdag 88 år gammel. Han kan være den sidste folkekære lyriker, som Danmark kommer til at få, lyder vurderingen.

BØRS

Mærsk klarer sig godt ovenpå sit halvårsregnskab og meddelelsen om, at Maersk Drilling skal børsnoteres. I bunden finder man William Demant og Bavarian Nordic. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Kommentar: Handelskrigen slutter, når den rammer amerikanske aktiver. Præsident Trumps handelskrig har rystet markeder og økonomier, men i USA rykker finansmarkederne sig knap nok.

PS...

En fyret Tesla-medarbejder har meldt Tesla til det amerikanske finanstilsyn. Sagen involverer bl.a. overvågning af ansatte, et stort kobbertyveri og narkohandel på en kæmpe Tesla-fabrik.

Rigtig god aften,
Mads Ring
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job