Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lussing til Danske Bank fra Finanstilsynet | Topsøe-arving henter superstjerne til biotekdrøm | Investeringsdirektøren der overlevede 9/11

Kære Finans-læser

På en solbeskinnet sensommerdag får du hermed eftermiddagens nyhedsopdatering, hvor Danske Bank endnu engang er i vælten sammen med de europæiske aktier og olieprisen. God fornøjelse.

NYHEDER

Danske Bank er værst til at lange risikolån over disken. Danske Bank løber en større risiko end de andre større banker herhjemme, når den yder boliglån i områder med stigende boligpriser. Det viser en ny redegørelse fra Finanstilsynet, der giver en lussing til banken.

Samtidig bliver hvidvaskskandalen ved med at rulle i Danske Bank. Et nyt læk i hvidvaskskandalen viser, at Danske Banks russiske kunder overførte astronomiske beløb. Det afslører Financial Times i dag. Dermed kan sagen vise sig at blive en af de største europæiske sager om hvidvask nogensinde. (FT.com)

Lego slår sig på dollaren. Efter et par år med svindende omsætning ser legetøjskoncernen Lego ud til at have fået styr på sine lagre og også sit driftsresultat. Men den amerikanske dollar trækker resultatet ned.

Store stigninger i europæiske aktier venter forude. Europæiske aktier kan stige 10 pct. resten af året og op mod 15 pct., hvis pejlemærket sættes til midten af 2019. Det vurderer den amerikanske storbank Citigroup i en ny analyse.

Topsøe-arving henter superstjerne til biotekdrøm. I det skjulte er Topsøe-familien stille og roligt ved at opbygge et yderst lovende biotekselskab, som nu er i stand til at hente globale profiler ind på ledende poster. Det styrker i den grad troen på projektet, lyder det fra Jakob Topsøe.

Konkursramt bryggeri reddet på målstregen. Det danske bryggeri Indslev Bryggeri, der i sidste uge blev begæret konkurs, er reddet fra lukning. Bryggeriet er blevet overtaget af Vestfyen, der bl.a. også står bag Jolly Cola.

Flüggers bundlinje lider af stigende råvarepriser. Dyrere råvarepriser har presset indtjeningen hos malerkoncernen Flügger i første kvartal. Omsætningen steg en smule, men resultatet gik tilbage og landede på 51 mio. kr. mod 63 mio. kr. sidste år. (Ritzau)

Deutsche Bank ryger ud af det europæiske eliteindeks. Den tyske storbank har mistet sin plads i det toneangivende europæiske indeks, Stoxx 50. Aktierne i Deutche Bank er faldet 38 pct. i år og markedsværdien røget ned under 21 mia. euro. Banken har været med i indekset siden 1998, der består af de største og mest likvide aktier i eurozonen. (Bloomberg)

2,6 mio. britiske vælgere vil i dag skifte mening i spørgsmålet, om Storbritiannien skulle forlade EU eller ej. En ny meningsmåling viser, at mange britiere har skiftet mening i Brexit-spørgsmålet, og 2,6 mio. vælgere vil støtte at blive i EU i stedet for at forlade unionen. (BusinessInsider)

Buffett investerer i en milliardstor opgradering af vindmølleparker. Storinvestoren Warren Buffett har indledt en af de største opgraderinger af vindmøllerparker i USA, hvor bl.a. Vestas har været leverandør. (EnergiWatch)

INDSIGT

Handelskrigen bader i mælk fra Canadas hellige køer. Hvis nogen måtte leve i den vildfarelse, at kun Indien har hellige køer, leverer Canada modbeviset. De stærkt beskyttede canadiske mælkeproducenter står i centrum, når handelsforhandlingerne mellem USA og Canada genoptages onsdag.

FINANS FAKTA

Verdensuro og høj oliepris smertelindrer forpint dansk olieindustri. Efter en hård tid med en oliepris i bund er der fremskridt for olie- og gasaktørerne i Danmark. Der er imidlertid stor forskel på, hvor godt de har klaret sig.

PORTRÆT

Investeringsdirektøren der overlevede 9/11: »Det har gjort mig bevidst om, at puha, livet kan pludselig blive meget kort«, fortæller Anders Schelde, der sad i World Trade Center den 11. september 2001. Han lærte især én ting den morgen: Man skal handle på sine lyster og sine ambitioner. For måske er man her ikke i morgen.

E-AVIS

Finans' nye erhvervsavis er i luften. Vi har nu udgivet den første udgave af Finans' nye dagblad. Du kan læse den via din webbrowser her eller i vores spritnye e-avis app til iPhone her eller Android-smartphones her, hvis du er abonnent. Hvis du ikke er, men opretter et prøveabonnement, så kan du smage på varen, før du betaler for den.

BØRS

Danske Bank får smæk på børsen i dag, efter nye afsløringer i hvidvasksagen. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Lego-boss har ikke bestået endnu. Omkostningsreduktioner og nemme sammenligningstal giver Lego den efterspurgte stabilisering i første halvår. Men Niels B. Christiansens første rigtige test kommer i højtiden for julegaver, skriver Finans´virksomhedsredaktør, Søren Linding.

PS...

Onsdag aften skal Danmark spille landskamp mod Slovakiet. Tirsdag morgen er det uvist, hvilke spillere der skal løbe på banen i Bratislava. Det bliver først helt klart inden for det næste døgn. Dermed nærmer konflikten mellem Dansk Boldspil Union (DBU) og Spillerforeningen sig efterhånden et klimaks. Følg live-bloggen på Jp.dk.

 

Rigtig god aften,
Heidi Joy Madsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job