Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stenrig ejer af Lundbeck, Falck og ALK: Nu skal der leveres | Blodfattig svindlers livsværk lukker | Guldkonsulenterne går solo

Kære Finans-læser

Dagens sidste nyhedsbriefing er klar.

NYHEDER

Stenrig ejer af Lundbeck, Falck og ALK: Nu skal der leveres. Topledelsen i Lundbeck, Falck og ALK kan godt berede sig på, at pisken er inden for rækkevidde hos den stenrige ejer, Lundbeckfonden. Lene Skole, fondens adm. direktør, siger, at det er tid til at levere for de tre datterselskaber.

Guldkonsulenterne går solo. De erfarne og mest eftertragtede konsulenter begynder i stigende grad at blive freelancere eller få sig en agent. Det er både virksomheder og store konsulenthuse, der hyrer dem. Michael Dipo er en af de eftertragtede it-specialister, som har fravalgt et fast job. »Det er sjovt at være eftertragtet.«

Satellit-komet vokser med 90 pct - men der skal findes flere penge. Nordjyske Gomspace vokser stadig med raketfart og sælger små satellitter i massevis. Men aktionærerne har ikke været tilfredse, og en låneordning bliver derfor nu lavet om.

Blev kendt i 'Løvens Hule': Vaskefirma beskyldes for at skylde millioner Den bizarre tvist mellem det ambitiøse digitale vaskeri Washa og den tidligere storaktionær Berendsen tager en ny drejning. Berendsen beskylder Washa for at skylde et større millionbeløb. Washa vil ikke sige noget.

Danskerne arbejder mere hjemmefra - og elsker det. En tredjedel af alle danskere i job arbejder hjemme mindst en gang om måneden. Omfanget er steget i takt med de teknologiske muligheder. Der er dog både fordele og ulemper ved hjemmearbejde.

Skandaleramt medicinalfirma lukker. Theranos Inc., der engang var milliarder værd, er på vej mod den ultimative nedtur. Stifteren, Elizabeth Holmes, er blevet afsløret som svindler, og ingen har villet købe det skandaleramte firma. Nu lukker det. (Wall Street Journal)

Simon Kjær skal ikke se landskampen i aften. Den danske landsholdsanfører Simon Kjær mener, at aftenens kamp mod Slovakiet rammer spillernes stolthed. Det hold, som Danmark stiller med, har bl.a. en række 2. divisionsspillere og spillere fra det danske futsal-landshold. (JP)

Siemens sender brev til 4.300 ansatte efter uroligheder. Siemens opfordrer i et brev flere tusinde ansatte i delstaten Sachsen til at gå imod fremmedhad. Opfordringen kommer efter den seneste tids uroligheder i Chemnitz. (Bloomberg)

Verdens rigeste modemand vil være verdensomspændende. Den spanske modekoncern Inditex, der er ejet af mangemilliardæren Amancio Ortega, satser stort på sit mest populære tøjbrand, Zara. Inden for to år skal Zara-tøj kunne købes online over hele verden. Satsningen er bl.a. et modtræk til Amazon. (Bloomberg)

Toyota må tilbagekalde en million biler. Den japanske bilgigant Toyota ser sig nødsaget til at tilbagekalde cirka en million biler, heriblandt hybrid-modellen Prius, i Japan, Nordamerika og Europa. Et problem med ledningsnettet i motorerne udgør en brandrisiko, oplyser Toyota. Herhjemme er 2.900 biler påvirket af problemet. (Reuters)

UDSYN

Kan Kina vinde handelskrigen ved at gå shop-amok? Det Kommunistiske Parti håber, kineserne vil shoppe landet til sejr mod Trumps told. Statistikkerne siger noget andet.

FINANS FAKTA

Byggebranchen buldrer frem, mens fremstillingsbranchen halter efter. Danske lønninger stiger mindre end udenlandske lønninger i fremstillingsbranchen, men fører stadig an i bygge- og anlægsbranchen.

DAGENS PROFIL

»Jeg ved godt, at direktører skal cykle langt og løbe maraton, men det er jeg aldrig kommet i gang med.« Nysgerrig, uformel og fagligt knivskarp. Sådan betegner kolleger 49-årige Robert Bruun Mikkelstrup. Han er netop rykket en etage ned og ind på chefkontoret hos Danmarks største investeringsforening, Danske Invest, med over 715 mia. kr. under forvaltning.

BØRS

Danske Bank-aktien stiger efter gårsdagens kurssmæk. Til gengæld får Ambu en ordentlig lussing med et fald på 9 pct. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Kommentar: Det langsigtede ejerskab er intet vidundermiddel. Der er masser af faldgruber, som kun en kompetent ledelse i den rette ledelsesstruktur kan styre effektivt udenom, skriver Finans' virksomhedsredaktør, Søren Linding.

Trumps skattereform har forgyldt de rige. Det blev solgt som en skattereform, der ville booste lønningerne for helt almindelige amerikanere. Det modsatte er faktisk sket.

PS...

Er du på udkig efter nye udfordringer? Et karriereskift kan give nye perspektiver på livet. Især hvis man vælger noget helt, helt andet. Se bare her.

Jeff Bezos kan købe hver eneste ting hos Amazon - og meget mere. Hvis verdens rigeste mand skulle få lyst til at drille sine forretningskonkurrenter, kan han ene mand tømme deres varelagre.

Rigtig god aften,
Peter Simonsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job