Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Handelskrig udskyder børsnotering af Volvo | Fake eller fakta? Revisorer vil kontrollere grønne og gode viljer | Svensk aktiemarked tager mudret valgresultat med knusende ro

Kære Finans-læser

Velkommen til mandag eftermiddag og den seneste nyhedsopdatering, hvor de svenske investorer holder sig rimeligt i ro oven på et noget mudret valgresultat. Til gengæld ser det ud til, at en børsnotering af Volvo udskydes.

NYHEDER

Techselskaberne tog magten fra os - nu skal vi vinde den tilbage. Tech-branchen har i 20 år buldret igennem samfundet, og it-folk i Silicon Valley styrer nu, hvordan vi kommunikerer og er sociale sammen. Der er brug for en modreaktion, mener en række tech-folk.

Svensk aktiemarked tager mudret valgresultat med knusende ro. Det har ikke skabt panik på børsen i Stockholm, at det svenske rigsdagsvalg søndag endte med et resultat, der har efterladt det politiske landskab i Sverige med flere spørgsmål end svar.

Fake eller fakta? Revisorer vil kontrollere grønne og gode viljer. Enhver virksomhed med bare lidt respekt for sit eget image har en grøn og social profil af en slags. Men de fleste kan slippe afsted med skåltaler og naturbilleder i årsberetningen.Nu vil brancheorganisationen FSR kontrollere, om de mange løfter om grønne profiler og høj etik holder vand.

Hedgefonde har mindsket sats på kursfald. Jagten på kursfald i danske aktier er stilnet en smule af. Andelen af shortede aktier i de mest "hadede" danske selskaber er således faldet den seneste tid. Den mest shortede danske aktie er fortsat NKT.

Familieejede koncerner får de bedste karakterer fra de ansatte. Store familieejede virksomheder er de mest populære arbejdspladser blandt nuværende og tidligere medarbejdere, viser bedømmelserne i et nyt vurderingssystem fra Jobindex. Helt i top ligger legetøjskoncernen Lego, mens Grundfos og Velux kommer på de næste pladser foran Arla og Novo Nordisk.

Handelskrig udskyder børsnotering af Volvo. Den kinesiske bilproducent Geely vil vente med at sende Volvo på børsen, fordi timingen er forkert. Geely har ellers længe rumlet med planer om en børsnotering, men blandt andet en stigende handelskrig får selskabet til at vente. (Reuters)

Magasin-ejer henter faldskærmstropper ind i et forsøg på at vende firmaet. Den britiske stormagasinkæde Debenhams, der blandt andet ejer Magasin, får mandag en børslussing efter historier om, at selskabet skal have hyret eksterne restruktureringseksperter for at få selskabet på ret køl. (Telegraph)

Snart udgør øl under 50 pct. hos Royal Unibrew. Landets næststørste bryggeri kan snart være en drikkevareproducent i højere grad end et bryggeri. Det fortæller selskabets hollandske topchef, der peger på forbrugernes ændrede adfærd. (FødevareWatch)

CBS' topchef træder tilbage efter anklager om sexovergreb. Adm. direktør for den amerikanske mediegigant CBS Corp, Leslie Moonves, trækker sig fra stillingen med omgående virkning. Det sker efter beskyldninger om seksuelle overgreb og chikane. Tv-selskabet har samtidig valgt at donere 20 millioner dollars til MeToo-bevægelsen. (Ritzau)

Google vil udfordre EU-domstolen i sag om "retten til at blive glemt". Google vil tirsdag anke en beslutning om at udvide EU's "ret til at blive glemt"-politik til at omfatte selskabets søgemaskiner i resten af verden. I dag gælder reglerne for enkelte lande, men når det kommer til cyberspace vil myndighederne have, at reglerne skal være verdensomspændende. (WSJ)

INDSIGT

Den lille klods er en enorm grøn udfordring. Hvor svært kan det være at fremstille en firkantet klods af plastik? Åbenbart sindssygt svært, hvis det skal være af bæredygtigt plastik. Tim Brooks har bokset med det i tre år, og resultatet er ikke godt nok til, at Lego kan bruge det. Generelt halter det med at få bæredygtig plast ind i de danske virksomheder.

FINANS FAKTA

Her er seks centrale argumenter om »manglen på folk«, som arbejdsmarkedets parter slås om i dag. Arbejdsmarkedet er blevet en slagmark for fagbevægelsen og arbejdsgiverne om, hvorvidt der mangler hænder og hvordan de i givet fald skaffes. Finans har set på seks centrale argumenter.

DAGENS PROFIL

Genfødslens mester: Hvem er manden, der reddede Uber fra sin egen hybris? Dara Khosrowshahi ved, hvordan det føles at miste alt. Det har han selv gjort, to gange. Nu er han manden bag Ubers genfødsel som transportindustriens svar på Amazon.

BØRS

Fald til Danske Bank og Genmab er med til at trække det danske aktieindeks i et lille minus mandag eftermiddag. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

10 år efter finanskrisen lurer en ny virkelighed. Det er i disse dage præcis 10 år siden, at den internationale finanskrise for alvor brød ud, da den store amerikanske investeringsbank, Lehman Brothers gik ned den 15. september 2008. Kan renterne sættes yderligere ned eller trækkes nye kaniner op af hatten? Nordeas cheføkonom tvivler på det.

PS...

Og hvis du gerne vi have et overblik over, hvad der skete for 10 år siden, da finanskrisen brød ud, så tjek denne lækre grafik fra Reuters.

 

Rigtig god aften,
Heidi Joy Madsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job