Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Banks whistleblower står frem med navn | Casper Steinfath har gjort sin drøm til en forretning | Dansk tobaksdynasti går tilbage

Kære Finans-læser

Danske Banks whistleblower er trådt frem i lyset. Her får du dagens sidste nyhedsbriefing.

NYHEDER

Whistleblower i Danske Banks hvidvaskskandale står frem med navn. Den whistleblower, der spiller en helt central rolle i Danske Banks hvidvask-sag, har nu valgt at stå frem med navn. Det drejer sig om britiske Howard Wilkinson, der fra 2007 til 2014 var chef for Danske Banks handelsaktiviteter i Baltikum. (Berlingske)

Dansk tobaksdynasti går tilbage. Piben har fået en anden lyd hos det danske tobaksdynasti familien Halberg. Efter at have ramt jackpot på en række investeringer havde familien sidste år en knap så sikker investeringshånd. Det har fået Halberg-familiens indtjening til at falde, viser et nyt regnskab.

Sayonara, frihandel? Japan kæmper for at undgå Trumps toldhammer. Trump har klaget over USA's handelsunderskud med Japan siden sin valgkampagne. Nu risikerer landet at få samme tur som Kina, Mexico, Tyskland og Canada. Medmindre de to parter kan finde en løsning.

It-selskab droppede kapitalfonds-planer og lod medarbejderne investere - nu er der rekordudbytte. Planerne om at sælge it-konsulentfirmaet Nine til en kapitalfond blev droppet. Fordelene var for små, lød vurderingen. I stedet kunne flere medarbejdere købe sig ind og nu glæde sig over, at væksten fortsætter.

Dansk højtaler-komet vil sprænge lydmuren til milliardmarked. Danskerne bruger stadig flere penge på lyd. Danske Libratone står på spring til at tage kampen mod mod stærke kræfter som Sonos og B&O.

En besparelse på 10 dollars viser, hvorfor Apple er en billionforretning. Displayet i den nyeste iPhone ville være 10 dollars dyrere, hvis Apple ikke havde fjernet en stribe komponenter uden at svække brugeroplevelsen. Det vækker anerkendelse i Danmark.

Bilgiganten Daimler skifter topchef. Den tyske bilproducent Daimler, der bl.a. står bag Mercedes, planlægger en større rokade i toppen af ledelsen. Den mangeårige topchef Dieter Zetsche træder i 2019 tilbage for at blive formand. I stedet bliver svenske Ola Kaellenius ny topchef. Det er første gang, at Daimler får en topchef, som ikke er tysker. (Reuters)

Danske Spil arbejder i al hemmelighed på at sælge guldæg. Danske Spil, som regeringen overvejer at privatisere, pønser på at sælge den velindtjenende forretning Spilnu.dk, der har telerigmanden Mads Peter Veiby i ejerkredsen. Prisen kan overstige 1 mia. kr. (Børsen - betalingsartikel)

Kritikere: DR laver for meget pjank og pjat og lefler for laveste fællesnævner. Danmarks Radio bør holde sig fra at lave sære artikler om frugt og ludo-nederlag. Sådanne artikler er ikke public service, lyder kritikken fra flere medieeksperter og samfundsdebattører. (Kristeligt Dagblad)

INDSIGT

Casper Steinfath gør drømmen til forretning: »Jeg vil være mere end surferen, der kan padle hurtigt og vinde verdensmesterskaber.« Danmarks bedste paddlesurfer Casper Steinfath har gjort passionen for surfing til sin forretning. Målet er at gøre sig selv større end sporten og skabe et brand, der inspirerer uden for surferverdenen.

FINANS FAKTA

Så hurtigt visner virksomhedernes finanser i øjeblikket. Erhvervslivets kreditvurderinger falmer lynhurtigt, viser nye tal. Det kan gøre den næste økonomiske krise til et mareridt.

DAGENS PROFIL

Jørgen Christian Juul er ved at give kreditkortet en overhaling. Jørgen Christian Juul er lige kommet hjem fra et forretningsvisit i Milano. Han er tilgivet, hvis indtrykkene fra den italienske modeby ikke har sat sig fast i hukommelsen, for i år har stifteren bag betalingsselskabet Cardlay befundet sig i svimlende mange storbyer.

BØRS

Ambu roder rundt i bunden af C25-indekset, mens smykkeproducenten Pandora ligger i top. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Mit nye kontor er virtuelt. Og jeg er vild med det. Slack, Zoom og Holacracy. Tre ord du muligvis kender. Hvis ikke, kommer du formentlig til det.

PS...

Verdens største donutkæde vil ikke længe have donuts i sit navn. Der skal nemlig sættes mere fokus på salg af kaffe og andre drikkevarer. Forvirret? Så læs med her.

Rækker din indtægt? Så meget koster Danmarks dyreste huse.

Rigtig god aften,
Peter Simonsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job