Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tidligere Mærsk-chef vil forvandle Coop til en tech-virksomhed | Pensionskasse om Borgen-exit: »Det er den rigtige beslutning« | Kim Larsen efterlader stor formue

Kære Finans-læser

Her er eftermiddagens nyhedsopdatering fra Finans. Du kan læse om Coops nye digitale satsning, midlertidig direktørudskiftning i Danske Bank og andre nyheder fra ind- og udland. God fornøjelse.

NYHEDER

Coop satser stort på nye digitale løsninger for at sikre fremtidig vækst. Den danske dagligvaregigant Coop investerer nu godt 1,5 mia. kr. i ny teknologi og digitalisering. Koncernen vil skrue op for investeringer i it-systemer og ansætte 100 nye it-folk for at imødekomme nye forbrugsmønstre hos kunderne.

Italien i klemme: Her er forskellen på krisen i dag og i 2011. Selvom den kraftige stigning i renten på de italienske statsobligationer siden torsdag ser alvorlig ud, er den stadig vand i forhold til gældskrisen. Markedet frygter endnu ikke for alvor et opgør om euroen.

Alka-topchef tager udskydelse af milliardhandel ganske afslappet. Der er ingen panik at spore hos Alka-topchef Henrik Grønborg, selv om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har forsinket salget til Tryg i op til et halvt år.

Pensionskasse om Borgen-exit: »Det er den rigtige beslutning«. Thomas Borgen er nu fortid i Danske Bank. Det vækker tilfredshed i pensionskassen MP Pension, der i skarpe vendinger kritiserede, at Thomas Borgen kunne få lov til at fortsætte som topchef i den skandaleramte bank

Kim Larsen efterlader stor formue. Den folkekære musiker Kim Larsen, der døde søndag morgen, efterlader sig en bundsolid økonomi. For kun to uger siden offentliggjorde hans selskab Kim Larsen ApS et overskud efter skat på 9,6 mio. kr. Det var det bedste resultat i otte år og bragte egenkapitalen i selskabet op på knap 77 mio. kr.

FDM: Mange bilkøbere har afgiftskroner til gode. Adskillige danske bilkøbere har måske betalt for meget i afgift som følge af en ny testmetode, der gør målinger af bilers brændstofforbrug mere realistiske.

Ryanair skærer en milliard af overskud efter strejker. Fredag blev over 40.000 Ryanair-passagerer i Europa påvirket, da kabinepersonale i Tyskland, Italien, Belgien, Holland, Portugal og Spanien gik i strejke. Mandag oplyser selskabet, at strejken kommer til at koste selskabet en milliard kroner. (Ritzau)

Tesla går en usikker fremtid i møde, efter at Elon Musk har forladt formandsstolen. Investorer håber dog, at der nu kan blive fokus på at løse de produktionsudfordringer, der i øjeblikket hæmmer Teslas indtog på mainstream-bilmarkedet. (WSJ)

Vattenfall får godkendt omdiskuteret vindmølleprojekt. Vattenfall har fået godkendt sit nordjyske vindmølleprojekt ved Nørre Økse Sø, der har været genstand for en intens debat blandt beboere, der har frygtet, at nye store vindmøller vil ødelægge deres helbred og gøre deres huse umulige at sælge. (EnergiWatch)

Amerikansk medicinalgigant udpeger ny topchef fra egne rækker. Medicinalvirksomheden Pfizer, der blandt andet er kendt for at stå bag Viagra-pillen, har udpeget Albert Bourla som ny adm. direktør. Han tiltræder stillingen fra årsskiftet og kommer fra en stilling som driftsdirektør i selskabet, fremgår det af en meddelelse fra Pfizer mandag eftermiddag. (Ritzau)

Bilproducenten Aston Martin går på børsen i London tirsdag. Men dagen inden børsnoteringen sænker luksusbilmærket prisen for de nye aktier. Oprindeligt sagde Aston Martin, at aktien ville blive udbudt i et niveau op til 22,50 pund, men nu forventer selskabet, at prisen bliver 18,50-20 pund pr. aktie efter at have talt med investorer. (Reuters)

INDSIGT

Fra boss for hærdede elitesoldater til chef for fredeligt familiecenter. Efter 40 år i forsvaret gik Jørgen Høll på tvungen pension fra et job som chef i en mandsdomineret verden, hvor en ordre er en ordre. Nu leder han en arbejdsplads med mange kvinder, hvor dialog er vejen frem.

FINANS FAKTA

Bankaktier er kun for vovehalse. 10 år med gevaldige op- og nedture for de europæiske bankaktier ser ud til at fortsætte de kommende måneder. Det kan man tjene gode penge på, men kun hvis man kender sin besøgelsestid. Dem som tør satse på europæiske bankaktier har haft rig mulighed for at tjene og tabe mange penge de seneste år.

DAGENS PROFIL

Tidligere Mærsk-chef vil forvandle Coop til en tech-virksomhed. Dagligvarekoncernen Coop har netop hentet Morten Holm Christiansen som ny teknologidirektør. Han skal sikre modernisering af virksomheden, mens dens salg af dagligvarer er under hårdt pres.

BØRS

De danske aktier er i fin form mandag eftermiddag. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Hvordan undgår ejerlederen at spænde ben for sig selv? Ubevidst saboterer mange ejerledere deres eget livsværk, fordi de ikke prioriterer at sætte strategisk retning og heller ikke formår at realisere de nødvendige tiltag for at komme i mål med strategien, skriver forfatter og ledelsesrådgiver Michael Vest.

PS...

Her er de største produktfiaskoer i verden. Svipsere inden for produktinnovation er der nok af, såsom kartonkaffe og røgfrie cigaretter, og nogle af de slagkraftige bommerter er begået af succesfulde firmaer som Starbucks, Facebook og Unilever. Se nogle af eksemplerne her.

Rigtig god aften,
Heidi Joy Madsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også