Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Projektsalg i stor nedtur: Nye ejerlejligheder lejes ud |Prishop på 1,2 mio. kr.: Sådan ser det typiske forældrekøb ud | Italien afviser at ændre på budgetforslag trods EU-kritik

Kære Finans-læser

Her er eftermiddagens nyhedsopdatering med nyt fra ind- og udland.

NYHEDER

Projektsalg i stor nedtur: Nye ejerlejligheder lejes ud. Nedturen har ramt de allerdyreste ejerlejligheder. Specielt salget af projektlejligheder er presset. Skyhøje priser skræmmer køberne væk, og i mange tilfælde bliver lejlighederne ikke solgt, men lejet ud. I det hele taget er salget af ejerlejligheder ramt af hård opbremsning.

Regnskabssæsonen står for døren, og selskaberne skal til eksamen efter kurstæsk. De danske selskaber vil offentliggøre solide resultater, når de i den indeværende regnskabssæson skal til eksamen. Men det er der i den grad også brug for, efter de voldsomme kursfald i oktober malede det danske aktiemarked i rødt. Sådan lyder det i en ny analyse fra Sydbank.

Prishop på 1,2 mio. kr.: Sådan ser det typiske forældrekøb ud. Prisstigningerne på ejerlejligheder har ikke fået landets forældre til at skrue voldsomt ned for antallet af kvadratmeter, når barnet skal have tag over hovedet. Det viser en ny opgørelse fra Realkredit Danmark.

Løkke vil bekæmpe hvidvask med bankunion – men unionens tilsyn har hænderne bundet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at dansk deltagelse i EU's bankunion kan være en fordel i forhold til bekæmpelse af hvidvask. Men bankunionens tilsyn understreger, at man ikke kan eller må gå ind i hvidvasksager. (Finanswatch)

Rasende landmand spærrer stor vej med halmballer og sand. Vejen Kommune har ulovligt anlagt en vej på en landmands jord. Nu spærrer han vejen, til den er fjernet. Problemet med vejen er, at Vejen kommune ikke har haft lov til at anlægge den pågældende vej på landmandens jord, og det har Højesteret nu givet Martin Lund Madsen medhold i. (Jyllands-Posten)

Ryanair-topchef: Fire års nedgang er på vej i flyindustrien. Den europæiske luftfartsindustri går fire mørke år i møde. Det mener i hvert fald topchefen i Ryanair, Michael O’Leary, efter at lavprisselskabet selv mandag har fremlagt et skuffende regnskab, hvor overskuddet faldt med 7 pct.

Italien afviser at ændre på budgetforslag trods EU-kritik. Den italienske regerings budgetplan for 2019, som indeholder et budgetunderskud på 2,4 pct. af bruttonationalproduktet (BNP), står fast. Det skriver finansminister Giovanni Tria i et brev til EU-Kommissionen. (Ritzau)

Legetøjsproducenten Hasbros omsætning og indtjening dykker, efter selskabets største kunde Toys'R'Us er gået konkurs. Hasbros salg faldt med 7 pct. i tredje kvartal primært på grund af tabet af omsætning i Toys'R'Us' nedtur. Omsætningen faldt med 12 pct., og overskuddet blev ca. 2 mio. dollars lavere end samme periode sidste år. (Reuters)

Debenhams fremskynder butikslukninger og skærer i udbyttet. Stormagasinet Debenhams overvejer at opgive udbyttet og lukke endnu en stribe butikker i den 100 mio. pund store omkostningsbesparende redningsplan, der er under opsejling. (Telegraph)

DAGENS PROFIL

Politikerne svigter varmekunderne. På Mors kæmper Poul Kristensen, formand for Sdr. Herreds Kraftvarmeværker, for at undgå et truende prishop på 6.800 kr. til lokale varmekunder, det sker efter, at en 15 år gammel aftale om et særligt tilskud til ca. 200 fjernvarmeværker ophører ved nytår. Dermed mister værkerne en årlig milliardindtægt.

FINANS FAKTA

C25-selskaberne ledes af mænd - ét selskab kommer til at skille sig markant ud. Hvis man hylder mangfoldighed og ligestilling, skal man nok ikke kigge på, hvem der står i spidsen for de danske C25-selskaber. Det er stort set så lidt diversitet, når det handler om køn, som det overhovedet kan lade sig gøre.

GIK DU GLIP AF...

Dan har en hedgefond og spår elendige afkast til pensionskunder med milliarder på spil i kapitalfonde. Da gulddrengen Dan Rasmussen arbejdede for en af verdens mest anerkendte kapitalfonde, undersøgte han, hvad det var, der havde drevet Bain Capitals historiske afkast såvel som konkurrenternes. Det var, at fonden købte små selskaber billigt og finansierede mere end halvdelen af købsprisen med gæld.

BØRS

Pandora fører an i mandagens handel med en stigning omkring 2 pct. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Investorernes gyldne mantra slår revner. De sidste mange års gunstige betingelser for aktiemarkedet er ved at ophøre. Det betyder, at investorerne skal genoverveje den strategi, der de seneste år har været guldrandet, skriver David Bakkegaard Karsbøl, chefstrateg i Sparinvest.

PS...

Kinesiske spionchips i maven på Apple, ser mere og mere ud til at være en avis-and. Apples topchef, Tim Cook, kræver, at erhvervsmediet Bloomberg trækker en historie tilbage om, at kinesiske myndigheder havde opnået serveradgang til 30 amerikanske selskaber - heriblandt Apple og Amazon - via en spionchip. Både hackereksperter og efterretningstjenester sår tvivl om dokumentationen, og Tim Cook siger, at historien er direkte løgn. Men Bloomberg holder fast i historien.

Rigtig god aften,
Heidi Joy Madsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job