Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kronen ramt af aktieuro for første gang siden 2008 | Saxo Bank advarer: »Det ender galt« | København hitter blandt udenlandske turister

Kære Finans-læser

Så er torsdag eftermiddag over os, og det er i den grad tid til en opdatering. Her får du alt det bedste og seneste - god læselyst!

NYHEDER

Kronen ramt af aktieuro for første gang siden 2008. Kronen er svækket så meget overfor euroen, at Nordea regner med indgriben fra Nationalbanken. Det er første gang siden 2008, at kronen ikke er kommet styrket ud af en periode med finansiel uro.

ECB holder renten på rekordlavt niveau. Den Europæiske Centralbank (ECB) har helt som ventet valgt at køre videre med en ekstremt lav rente. Det står klart efter dagens møde i ECB’s såkaldte Styrelsesråd, hvor man valgte at fastholde den ledende rentesats på det historisk lave niveau -0,4 pct.

Saxo Bank advarer investorerne: »Det ender galt på et tidspunkt.« Uroen på aktiemarkederne i oktober kan meget vel være et forvarsel om, hvad der er i vente i de kommende år. Sådan lyder det fra Saxo Bank, der har offentliggjort sin kvartalsvise rapport om udsigterne for de finansielle markeder. Flere storbanker er dog uenige.

Magasin brager frem på nettet - men salget står stille. En vækst i antallet af netkunder på mere end 100.000 om ugen har ikke smittet af på salget hos Magasin. Således kom stormagasin-kæden ud af regnskabsåret 2017/18 med en omsætning på 2.821 mio. kr. mod 2.822 mio. kr. året før.

Det går til gengæld rigtig sløjt for Magasins ejere, Debenhams. Den britiske kæde af stormagasiner, der går tilbage til 1774, er på vej mod et historisk stort tab. Ifølge avisen The Telegraf vil Debenhams om kort tid fremlægge et regnskab med et underskud på næsten 500 mio. britiske pund (4,2 mia. kr.) og lancere en kæmpe spareplan. Debenhams satte tidligere i år Magasin til salg. (The Telegraph)

En sag om høje elpriser hos energiselskabet Elsam kommer ikke for Højesteret. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde forsøgt at anke en dom i maj fra Vestre Landsret til Højesteret, men det har Procesbevillingsnævnet afvist. (Ritzau Finans)

Valuta-handler bliver anket til Højesteret. Procesbevillingsnævnet har givet Saxo Bank lov til at anke en dom om valutahandel i schweiziske franc til Højesteret. Sagen handler om, at Saxo Bank ændrede priser på handler med en kunde, efter at handlerne var gennemført, da Schweizerfrancen pludselig steg dramatisk i 2015.

København hitter blandt udenlandske turister. Antallet af overnatninger i København har været stigende de sidste 10 år, hvor især udenlandske gæster er kommet til hovedstaden. I 2017 var der 5,8 mio. overnatninger fra udenlandske gæster. Det var en stigning på knap 230.000 fra 2016.

Dansk robotkomet rykker ind i amerikanske klasselokaler. En dansk robotsucces er klar til at indtage USA og Canada, blot halvandet år efter, man sendte sin første robot, Fable, ud af værkstedet. Den unge iværksættervirksomhed Shape Robotics har nemlig landet en kontrakt, der giver adgang til det lukrative amerikanske undervisningsmarked.

Danmarks dyreste lejlighed nogensinde er blevet solgt. Selvom det københavnske boligmarked synes at være gået noget i stå, så har det ikke haft betydning for landets dyreste lejlighed. Onsdag kunne ejendomsmæglerfirmaet Claus Borg & Partner markere Danmarks dyreste lejlighed i det indre København som solgt. Prisen er ikke offentliggjort, men lejligheden blev solgt på 12 uger og var udbudt til 28,5 mio. kr. (Boliga)

INTERVIEW

NNIT satser på udlandet: »Der kommer ikke ti nye kunder hver mandag i Danmark«. Mens omsætningen fra Novo Nordisk fortsatte med at falde, kunne it-selskabet NNIT glæde sig over vækst hos især store danske koncerner. Men fremtidens vækst skal især hentes i medicinalbranchen i udlandet, mener topchef Per Kogut.

FINANS FAKTA

Danmark er en af EUs klimadukse. En ny opgørelse fra EU viser, at Danmark hører til blandt EU-landenes klimadukse. Men der er langt op til Sverige, som løber med titlen som EU’s grønneste energiland. I bunden af listen finder man lande som Holland, Luxembourg og Malta.

GIK DU GLIP AF

Svindelmistænkt lever som mangemillionær i Dubai, men nu kan en gummicheck fælde ham. Danmark kan indirekte sende Sajay Shah, der er hovedmistænkt i den påståede milliardsvindel med udbytteskat bag tremmer i Dubai. Den søde tilværelse som superrig filantrop er muligvis ved at falde fra hinanden.

BØRS

De danske aktier faldt kraftigt fra morgenstunden, men har siden mindsket faldet. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Hurra for billige varer fra Fjernøsten. De giver os nemlig en gevinst på 6 milliarder kroner årligt, skriver Niels Storm Knigge, økonom i tænketanken Kraka. Derfor er det også fattigt kun at kigge på gevinsterne ved eksport, når vi diskuterer globalisering. Det er mindst lige så vigtigt, at handel sikrer os billige udenlandske varer, mener Knigge.

PS...

Milliardær bygger Titanic II. Den australske milliardær og minemagnat Clive Palmer har genoptaget sine planer om at ville bygge Titanic II med det samme interiør som fandtes på det oprindelige Titanic. Palmer måtte tidligere droppe planerne om at genopbygge Titanic på grund af manglende økonomi. Men en vunden retssag har givet hundrede af millioner på kontoen og nyt liv i Titanic, der skal stå klar til afrejse i 2022.

Rigtig god aften,
Mads Ring,
Nyhedsredaktør, Finans

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job