Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Jyske Bank tæt på historisk stort fald | Discountkæder udfordrer supermarkeder med luksus | Arla i ny fyringsrunde

Kære Finans-læser

Dagens sidste nyhedsbriefing kommer bl.a. rundt om børstæsk til Jyske Bank, en ny fyringsrunde i Arla og et fødselsdagsportræt af en af Danmarks mest erfarne bankmænd. God læselyst.

NYHEDER

Jyske Bank falder brat på børsen. Jyske Bank får en ordentlig omgang tæsk på børsen. På et tidspunkt var aktien nede med over 13 pct. og styrede dermed mod sin dårligste dag nogensinde. Nu har den rettet sig en smule og ligger til et fald på cirka 12 pct. Faldet kommer, efter at Jyske Bank offentliggjorde kvartalsregnskab tirsdag morgen.

Jyske Bank får hvidvask-påbud af Finanstilsynet. Jyske Bank oplyser, at banken har fået et påbud af Finanstilsynet efter en hvidvaskinspektion, der blev foretaget i efteråret 2017. Jyske Bank får dog hverken bøder eller bliver politianmeldt.

Arla i ny fyringsrunde. Mejerigiganten Arla Foods skal fyre 140 medarbejdere som en del af en større spareplan. Især hovedkontoret i Aarhus bliver ramt. Det er ikke første gang i år, at Arla afskediger ansatte.

Novo-datter kæmper med væksten - flere centrale chefer er væk. Novo Nordisks datterselskab NNE kæmper med at finde vækstformlen. Novo Nordisks spareiver har ikke gjort det lettere i en tid, hvor både den amerikanske og den danske landechef er smuttet.

Discountkæder udfordrer supermarkeder med luksus. Kampen mellem de danske supermarkeder og discountkæder præger på samme tid både priser samt udbuddet af gourmetvarer. De fem danske discountkæder, som tilsammen sidder på 40 pct. af dagligvaremarkedet, satser nemlig alle også på at få mere luksuriøse fødevarer på hylder og i kølediske.

Falske artikler får landets største dagblade til at angribe Google. Det er mediernes opgave at screene udefrakommende annoncer for ulovligt indhold, mener Google oven på svindelnummer. Det får JP/Politikens Hus til at anklage sin partner for dobbeltmoral.

Dansk Erhverv om Google Pay: »Meget ståhej for ingenting.« Jyske Bank og Nordea lancerer nu Google Pay som en kontaktløs betalingsløsning. Det handler om at tilbyde kunderne de fedeste gimmicks og gadgets på markedet, lyder det, men Dansk Erhverv har imidlertid svært ved at få øje på fornyelsen.

Kendt restaurantkæde solgt i milliardhandel. Den kendte britiske restaurantkæde Wagamama, der også er til stede i Danmark, er blevet solgt i en handel til en værdi af 559 mio. pund, hvilket svarer til 4,7 mia. danske kroner. Køberen er The Restaurant Group, der ejer en lang række restaurantkæder i hovedsageligt Storbritannien. (BBC)

HANDELSKRIGEN

Trumps Kina-strategi virker (men ikke efter hensigten). Handelskrigen presser amerikanske virksomheder i Kina til at flytte. Men de vender ikke næsen hjem. Imens truer konflikten med at eskalere yderligere.

FINANS FAKTA

Danskerne slubrer færre kopper købmandskaffe i sig. Vi køber færre poser kaffebønner og pulverkaffeglas i dagligvarehandlen end tidligere. Cafekultur og feinschmeckerlivet betyder, at producenter i højere grad satser på kvalitet frem for kvantitet.

DAGENS PROFIL

Først finanskrise, så DSB og Falck: Peter Schütze trives, hvor der er problemer. Peter Schütze stod i spidsen for de danske banker, da en redningsplan i al hast måtte strikkes sammen under finanskrisen i 2008. I dag er han bestyrelsesformand for DSB og Falck - og fylder år.

BØRS

Jyske Bank får en ordentlig snitter efter dagens kvartalsregnskab. Genmab derimod stiger kraftigt efter positive resultater fra et nyt stude. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Toke Kruse: Kan kvinder overhovedet finde ud af teknik? Kvinder tror måske ikke, at de kan finde ud af teknik, men måske de skulle revurdere egne evner og interesser.

PS...

Visitkortet er i sin form og sit koncept en statisk størrelse. Hvor andre produkter bliver ramt af innovation og konkurrence, er der ikke meget, der tyder på, at det traditionelle visitkort er på vej i graven. Men der er mange, der forsøger at hjælpe det på vej.

Rigtig god aften,
Peter Simonsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job