Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Genan-stifter hævede 73 mio. kr. i selskab og brugte dem privat | Så lang tid tager det at klage over din bil, din bolig og din skat | Oprørere i Coop vender hjem og giver købmandskoncern en mavepuster

Kære Finans-læser

Mange af os er mentalt på vej på weekend, men måske du lige kan nå at blive opdateret på seneste nyt. I så fald stiller vi os hermed til tjeneste med ugens sidste håndskrevne briefing. God læselyst.

NYHEDER

Genan-stifter hævede 73 mio. kr. i selskab og brugte dem privat. Bagmandspolitiet mener, at Bent A. Nielsen har brugt Genans penge på bl.a. at ombygge hustruens sommerhus, en lejlighed og gaver til børnebørnene. Sådan lød det på dag 2 i straffesagen mod Genan-stifter Bent A. Nielsen, der er tiltalt for bedrageri og mandatsvig. Forsvarsadvokaten holder fast i, at det ikke er ulovligt.

Oprørere i Coop vender hjem og giver købmandskoncern en mavepuster. Dagligvarekoncernen Coop Danmark får en af landets store, selvstændige brugsforeninger, Fensmark Brugsforening, tilbage i forretningen. Den brød ellers ud i fjor efter intern uro i medlemsejede Coop. I stedet blev foreningen en del af Dagrofa, men nu vender den altså retur til Coop. Begrundelse? Kunderne savnede Coops produktsortiment.

Det amerikanske jobmarked fortsætter i højt gear. Det økonomiske opsving i USA er ét af de længste i historien, men arbejdsmarkedet lider ikke af alderdom. Det amerikanske arbejdsmarked var i oktober således i bedre form end ventet.

Sådan bliver Apple ved med at tjene flere penge. Da Tim Cook torsdag aften kunne gøre årets resultat op – Apple kører med et skævt regnskabsår – var der landet 390 mia. kr. på bundlinjen. En god sjat, selv for verdens mest værdifulde selskab. Især i betragtning af, at salget af iPhones er stagneret. Journalist Jesper Kildebogaard dykker ned i regnskabet.

Nyt slag om skatteregler. Magtfulde fonde, der står bag virksomheder som Novo og Mærsk, lægger nu et massivt pres på skatteminister Karsten Lauritzen for at få lempet skattereglerne. Det sker på baggrund af nye beregninger, som viser, at en lovændring fra 2016 har kostet fondene 201 mio. kr. mere end planlagt.

Sitecore går tilbage og får kæmpeunderskud. It-selskabet Sitecore havde hidsige vækstrater, blev opkøbt af kapitalfonden EQT og udnævnt til 'enhjørning'. Pengede væltede ind. Men i de seneste to regnskabsår er den kometagtige vækst afløst af tilbagegang. I det netop offentliggjorte regnskab endte nettoresultatet på et minus på 454 mio. kr. mod 350 mio. kr. året før.

Ikea vil forsøge med småbutikker i flere storbyer. Ikea åbnede for nylig en mindre butik - et såkaldt "Planning Studio" - på Tottenham Court Road i det centrale London. Nu vil møbelkoncernen udbrede konceptet til flere byer i Storbritannien og i andre lande. (BBC)

Jensens Bøfhus bliver misbrugt i abonnementsfælde. En frokostbøf på Jensens Bøfhus for to personer til 10 kroner. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det også. Forbrugerombudsmanden advarer mod, at Jensens Bøfhus' navn, logo og billeder bliver misbrugt til at lokke forbrugere i en abonnementsfælde på internettet. (Ritzau)

INDSIGT

Venner er blevet til fjender, men dankortet nægter at dø. Google og McDonald's lægger nu endnu mere pres på dankortet med opbakning fra landets største banker. Problemet er bare, at markedet ikke er parat til at miste sit ikon, mener Forbrugerrådet.

FINANS FAKTA

Så lang tid tager det at klage over din bil, din bolig og din skat. Siden 2008 er det stort set kun gået en vej med ventetiden, hvis man vil klage over registreringsafgift, ejendomsvurdering eller skattebilletten: Op. F.eks. er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid nu knap to år, hvis man vil klage over sin ejendomsvurdering. Se tallene her.

BØRS

De danske aktier går på weekend med en pæn stigning i bagagen. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Finansordfører: Læg Macquarie og TDC på is. »Vi bør ikke trække på skulderen og underskrive kontrakter med halvkriminelle virksomheder, dagen efter at de er afsløret i foretagender, der ruinerer vores samfund,« skriver Lisbeth Bech Poulsen, skatte- og finansordfører for SF.

PS...

Æd den, Picasso! I sidste uge solgte Christie’s et ganske særligt maleri til en endnu ukendt køber. Maleriet var et portræt af en fransk gentleman, Edmond de Belamy, fremstillet i sit fineste søndagstøj og med al den værdighed en maler fra, hvad der kan ligne det 19. århundrede, kunne præstere. Portrættet var en del af en serie på i alt 11 malerier, alle af de Belamy-familien. Men historien har en krølle: Hverken Belamyerne eller deres portrætmaler har nogensinde eksisteret. Hele herligheden var skabt af kunstig intelligens.

Hvis du nogensinde har gået en tur i en lystbådehavn, set et ordentligt drøn af en yacht og spurgt dig selv, hvad sådan en fætter mon koster, så kan du få en pejling her. Og ja, der er sammenhæng mellem længden og prisen.

Bendtner skal i fængsel for vold mod chauffør. Københavns Byret straffer fodboldspilleren Nicklas Bendtner med ubetinget fængsel i 50 dage for vold mod en taxachauffør i København. Sammenstødet mellem de to mænd medførte, at chaufføren brækkede sin kæbe. Bendtner har anket dommen på stedet.

Rigtig god weekend,
Christian Venderby
Digital nyhedschef
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job