Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ole Andersen stopper i Danske Bank | Pandora skrotter storstilet strategi - vil tilbage på vækstsporet | Grundfos-ejer smider topdirektør på porten

Kære Finans-læser

Danske Bank skal have ny formand, og meget tyder på, at det bliver Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad. Og så fortsætter uroen i den hovedrige fond bag Grundfos. Her får du et nyhedsoverblik, der også samler op på dagens mange regnskaber.

NYHEDER

Mærsk-familien presser Danske Bank - formand Ole Andersen går af. I et højst usædvanligt træk har A.P. Møller Holding A/S, der ejer cirka 20 pct. af aktierne i Danske Bank, anmodet om, at der afholdes en ekstraordinær generalforsamling i banken for at få valgt nye folk ind i bestyrelsen. Formand Ole Andersen går af, og Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad, foreslås som ny formand. Forstå Danske Banks udskiftning i bestyrelsen på to minutter.

Karsten Dybvad forlader DI, hvis han vælges som Danske Bank-formand. Det meddeler Dansk Industri. »På sigt er det ganske enkelt ikke muligt at løfte to så krævende job samtidigt, og derfor er det også åbenbart, at DI vil få brug for en ny adm. direktør, som kan overtage ansvaret for at videreudvikle DI som Danmarks ubetinget største og mest betydningsfulde erhvervsorganisation,« siger Lars-Peter Søbye, formand i DI.

Uro fortsætter: Grundfos-ejer smider topdirektør på porten. For tre uger siden gik formandskabet i Poul Due Jensens Fond og smækkede med døren. Nu skifter den hovedrige fond så fondsdirektør »efter gensidig overenskomst«.

Store prisstigninger til boligejere - særligt på én bestemt ø. Parcelhusejere har oplevet betydelige prisstigninger i deres bolig siden 2015. Bornholm er det sted, hvor priserne er steget mest i procent, viser en ny analyse fra Nybolig.

Overskuddet falder kraftigt i Ikea Danmark. Selvom danskerne køber flere møbler og køkkener hos Ikea, falder overskuddet i møbelgiganten. Det viser et nyt regnskab. Ifølge Ikea skyldes nedgangen bl.a. udgifter til investeringer i både de fysiske butikker og online.

Google vil lære dagblade at bremse falske annoncer - men beskyldes igen for at skubbe ansvaret fra sig. En stribe falske annoncer har ført til en dyb tillidskrise mellem Google og JP/Politikens Hus, hvilket nu ser ud til at true hele samarbejdet. Annoncerne er blevet bragt på Jyllands-Posten og Ekstra Bladets nyhedsplatforme og har misbrugt adskillige berømtheder.

Ledere tørster efter digitalt talent. Et flertal af ledere forudser i en ny undersøgelse, at de kommer til at mangle kompetencer, der skal ruste deres virksomhed til den digitale fremtid. »Der er kæmpe stor rift om de rette folk lige nu, og verden går så hurtigt, teknologien udvikler sig så stærkt, at systemet ikke kan nå at uddanne folk, der kan nok,« siger Camilla Hillerup, der er HR-direktør i Microsoft.

REGNSKABER

Pandora skrotter storstilet strategi - vil tilbage på vækstsporet. Smykkekoncernen Pandora er under pres efter nyt salgsdyk og nedjusteringer. Derfor må koncernen sadle om og erkende, at vejen frem ikke er fortsat at åbne mange nye butikker. Formand Peder Tuborgh mener, at Pandora har været for langsom til at reagere.

Fondsbørsens rockstjerne er faldet til ro. Netcompanys omsætning steg med 45 pct. i 3. kvartal, alt imens flere hundrede nye medarbejdere blev en del af it-selskabet. Alligevel er det yngste medlem af C25 præget af forsigtighed. »Det drejer sig om at skulle undgå at rydde op efter sig selv,« siger topchef André Rogaczewski.

Tilfreds WDH-topchef: »Der er gang i sagerne derude.« Høreapparatkoncernen William Demant har godt gang i forretningen, viser den såkaldte periodemeddelelse, som selskabet tirsdag sendte på gaden. Men bl.a. nye produkter fra konkurrenterne betyder en forøget konkurrence.

Københavns Lufthavn flyver højt og opjusterer. Københavns Lufthavn har afbødet effekterne af politisk indgreb, der sænkede taksterne. Forstå regnskabet på to minutter.

FINANS FAKTA

Sådan har amerikanerne stemt siden 2. Verdenskrig. 36 gange siden 2. Verdenskrig har amerikanerne skulle stemme til Kongressen. Det har givet mange forskellige udfald og flertal. Finans giver et overblik over de amerikanske valg.

DAGENS PROFIL

Peter Pengemand har ingen planer om at lade sig pensionere som musiker eller økonomisk rådgiver. Peter Ingemann har i et halvt århundrede dyrket rock'n'roll og revision. Han har rådgivet hundredvis af kunstnere, heriblandt Kim Larsen. Vi tegner et fødselsdagsportræt.

BØRS

Pandora lå til et fald på næsten 10 pct., men finansdirektør Anders Boyer og driftsdirektør Jeremy Schwartz fik talt investorerne til ro på selskabets telekonference. Nu står aktien til et beskedent fald. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Trump vågner op til en ny virkelighed efter midtvejsvalg. Trods flertal i begge Kongressens kamre har politiske begrænsninger frustreret præsidenten. Det bliver sikkert langt værre de næste to år – hvis han overhovedet får lov til at sidde så længe.

PS...

Han ville bare spille et spil med sin kone - nu har han tjent millioner. Hvis Jacob Jaskov havde vidst, hvor store omkostningerne var, ville han aldrig have kastet sig ud i det, han ser som sit livs hårdeste kamp. Men han gjorde det - og i dag har hans brætspil gjort ham god for flere millioner kroner.

Rigtig god aften,
Peter Simonsen
Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job