Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Skat har brugt en halv mia. kr. på konsulenter på seks måneder | EU-sag om udbytteskat tabt: Milliardregning kan være på vej til den danske statskasse | Omsætningen rasler ned: Teleselskaber sparer sig til overskud

GODMORGEN

Mens en stor del af det danske erhvervsliv og politikerne nyder sommerferie, er der fortsat enkelte, som stadig forsøger at holde hjulene kørende. Det gælder bl.a. B&O, der i dag fremlægger årsregnskab.

NYHEDER

Skat har brugt en halv mia. kr. på konsulenter på seks måneder. Det danske skattevæsens forbrug af eksterne konsulenter i de første seks måneder af 2018 har sat kurs mod et rekordhøjt niveau. I årets første seks måneder blev der brugt næsten 500 mio. kr. på eksterne konsulenter. Det samlede forbrug i hele 2017 lød på 582 mio. kr.

EU-sag om udbytteskat tabt: Milliardregning kan være på vej til den danske statskasse. EU-Domstolen har givet udenlandske investeringsforeninger medhold i, at Danmark har opkrævet udbytteskat i strid med EU-retten. Milliardslagsmål om udbytteskat - det handler sagen om.

Teleekspert: Det er en bedre forretning for færger at sælge mobildata end sjusser i baren. Teleekspert John Strand slår fast, at mobiltelefoner er en særdeles god forretning for færger på vej til og fra Norge og Sverige. En mobilkunde kalder færgernes opskruede mobilpriser for noget svineri.

Omsætningen rasler ned: Teleselskaber sparer sig til overskud. Teleselskaberne kom ud af 2017 med det laveste branchesalg nogensinde, selv om danskerne bruger teleløsninger som aldrig før. En udfordring for branchen, lyder det fra Teleindustrien.

Udskældt afgift har tabt pusten. I 2016 satte danskernes betaling af grøn elafgift rekord med 8,4 mia. kr. Siden er afgiftsregningen dykket markant. Men forklaringen får næppe mange til at juble.

Nidkær kamp om erhvervskunder rundt om i landets banker. I en ny undersøgelse svarer 37 pct. af de adspurgte banker, at kamp om virksomhedskunderne har tvunget dem til at luge ud i kravene og sænke prisen.

DEBAT

Vi må se mod udlandet, hvis arbejdsstyrken skal øges. En overophedning af dansk økonomi kan hurtigt vise sig, og det kan blive nødvendigt at øge arbejdsudbuddet via reformer. Spørgsmålet er dog, om ikke de lavthængende frugter er plukket, når det kommer til udvidelse af arbejdsstyrken indefra, skriver Niels Storm Knigge, økonom i tænketanken Kraka.

GIK DU GLIP AF...

Bill Browder bliver kaldt Putins fjende nummer 1 – nu står han midt i Danske Banks hvidvaskskandale. Indsigt: I årevis har forretningsmanden Bill Browder kæmpet for at ramme kriminelle russiske oligarkers formuer i Vesten. Jagten på hvidvaskede milliarder førte ham til Danske Bank i Estland.

PS...

Køkkenlågen er lavet af plastflasker: Nu slår cirkulær økonomi og bæredygtige produkter igennem i design. Opgøret med forbrugerismen er rykket ind i designverdenen, hvor flere designere og møbelproducenter har tænkt genanvendelse ind i produkterne. (JP)

DET SKER I DAG

Erhverv

 • Årsregnskab fra B&O samt halvårsregnskab fra DNB og Norwegian.
   

Økonomi/statistik

 • Sygehusbenyttelse, 2017
   
 • Tyskland: Forbrugerpriser (endelig), y/y
   
 • Eurozonen: Industriproduktion, m/m
   
 • USA: Nytilmeldte ledige, uge 27
   
 • USA: Fortsat ledige, uge 26
   
 • USA: Forbrugerpriser, y/y, juni
   
 • USA: Kerneforbrugerpriser, juni
   

Politik

 • Den amerikanske præsident Donald Trump rejser i dag til Storbritannien. Det sker i forlængelse af det netop afsluttede Nato-topmøde i Bruxelles.

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew
Nyhedsredaktør

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job