Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danske Bank revser kritikere af hvidvaskundersøgelse | Skatteminister sparker nyt våben til leasingkontrol til hjørne | Naboer til nye solcelleparker får ret til erstatning

GODMORGEN

Nu siger kalenderen august, og her er månedens første nyhedsoverblik fra Finans.

NYHEDER

Danske Bank revser kritikere af hvidvaskundersøgelse. For første gang stiller formand Ole Andersen op til et større interview om bankens undersøgelser af hvidvasksagen. Han mener, at kritikken af dem er unuanceret.

Skatteminister sparker nyt våben til leasingkontrol til hjørne. Egentlig var regeringen og DF blevet enige om brug af obligatoriske standardkontrakter for at kontrollere leasingselskabers afregning bedre, men kontrakterne har lange udsigter.

Godt nyt til naboer til nye solcelleparker. Siden 2009 har naboer til nye vindmøller haft ret til at kræve erstatning for forringelser af ejendomsværdien. Samme ret har naboer til solcelleparker ikke haft. Men det får de nu.

Apple overgår forventningerne i kvartalsregnskab. Den amerikanske tech-gigant kom tirsdag aften med sit regnskab for 3. kvartal, som viste en omsætning på 53,3 mia. dollars, hvilket er mere, end analytikerne havde forventet.

Aftale mellem EU-formand og USA's præsident slår sprækker. Belejlig taktik eller en reel aftale? Der gik ikke mere end en dag, før sprækkerne viste sig i Junckers og Trumps handelsaftale. (Jyllands-Posten)

Trump planlægger endnu højere told på varer fra Kina. Handelsstriden mellem verdens to største økonomier, USA og Kina, kan blive optrappet onsdag. Ifølge en anonym kilde planlægger præsident Donald Trump at offentliggøre et udspil om en told på 25 pct. på importerede varer fra Kina. Satsen skal lægges på varer med en samlet værdi på 200 mia. dollars. (Reuters)

Britisk bilchef frygter, at "no deal"-brexit vil smadre bilindustrien. Bilsalget i Storbritannien styrtdykker, investeringer ligeså, og hvis brexit-forhandlinger ender uden en aftale, vil stigende toldsatser smadre resten, advarer den britiske bilbranche.

Amazon-stifters forældre satsede på sønnen: Nu er de milliadærer. I 1995 smed Jackie og Mike Bezos godt 250.000 dollars i sønnen Jeff's lille internet-projekt. I dag kan de have tjent op mod 200 mia. kr.

CBS-topchef undgår retsforfølgelse for sexanklager. En sexskandale har på det seneste ramlet ned over topchefen i den amerikanske medievirksomhed CBS, Les Moonves, men tirsdag opgav LA-anklagere at retsforfølge ham. (Reuters)

DEBAT

Det stopper aldrig. Man er efterhånden nærmest træt af den. Alligevel er møgsagen svær at lægge fra sig, og Danske Banks hvidvaskskandale kommer til at hænge som en tung skygge over tre magtfulde mænds karriere og eftermæle, mener Finans' debatredaktør Magnus Barsøe.

GIK DU GLIP AF...

»Vi har aftalt med Bayer, at vi ikke offentliggør købesummen,« siger Leo Pharma-topchef Gitte Aabo, men afslører, at mandagens opkøb er det næststørste, medicinalkæmpen nogensinde har foretaget.

DET SKER I DAG

  • Erhverv: Der kommer regnskab fra DSV for 2. kvartal. Også Volkswgen og Air France-KLM præsenterer regnskaber for 2. kvartal.
  • Økonomi: Danmark: Ejendomssalg, maj. Eurozonen: PMI industri, juli.
  • Økonomi: Kl. 20.00 kommer ny rentemelding fra den amerikanske centralbank, FED.

PS...

Har du altid drømt om at eje en ambassade-genstand? Så har du chancen nu. Den amerikanske ambassade i London skal flytte og sælger derfor ud. Men hvis du håbede på et flot, gammelt skrivebord eller en prestigefyldt, historisk genstand, bliver du skuffet. Til gengæld kan der bydes på f.eks. en gammel Volvo, et par støvsugere og 1.200 toiletruller.

Med ønsket om en god dag,
Maria Kehlet
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også