Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Børsboom sænker farten på Novo-ejers investeringsrus: Priserne er for høje | Kæmpe sag om industrispionage i Velux vakler efter »kaotisk« efterforskning | Skandalen om hvidvask hos Danske Bank vokser med milliarder

GODMORGEN

Legos topchef gennem næsten et år, Niels B. Christiansen, skal i dag fremvise, hvordan legetøjsgiganten har klaret årets første halvdel. Vi er klar med dagens første briefing.

NYHEDER

Børsboom sænker farten på Novo-ejers investeringsrus: Priserne er for høje. Novo Holdings er vokset massivt i de to år, Kasim Kutay har stået i spidsen for den stenrige pengetank. For tiden er det svært at finde attraktive investeringer. Priserne er simpelthen løbet løbsk.

Kæmpe sag om industrispionage i Velux vakler efter »kaotisk« efterforskning. Efter mere end to års efterforskning er helt centrale aktører endnu ikke kontaktet eller afhørt, har Nordsjællands Politi indrømmet. Erhvervshemmeligheder i konkurrentens hænder kan koste Velux 5 mia. kr. Sådan chokerede fru Q Velux med sin beretning om mulig industrispionage.

Medie: Skandalen om hvidvask hos Danske Bank vokser med milliarder. En lækket, intern rapport om sagen med hvidvaskning kan vise, at der på bare et år strømmede 190 mia. kr. gennem bankens filial i Estland. Toppen i Danske Bank vil ikke bekræfte de nye oplysninger. (Financial Times)

Erhvervslivet giver bundkarakterer til storbyer. Landets to største byer, København og Aarhus, ligger endnu engang i den tunge ende med hensyn til at give erhvervslivet de bedst mulige forhold at drive virksomhed under.

Modemilliardærs tøjmærke rykker tilbage til start. Det største mærke i Bestseller-koncernen, Jack & Jones, jagter ny vækst gennem øget fokus på den oprindelige kerneforretning, nemlig jeans til mænd i mange lande.

Radio24Syv klager til EU over udflytning. Radio24syv mener, at det er i strid med EU-reglerne at tvinge radiostationen til at have hovedsæde vest for Storebælt. Stationen forsøger at få EU til at gribe ind. (Politiken)

C25-chefer har 1,3 mia kr i egne selskaber. Danske C25-topchefer har aktier i egne virksomheder for 1,3 mia. kr. Samtidig har hver anden topchef mindre end én årsløn investeret i aktier hos sin arbejdsgiver. (Børsen - betalingsartikel)

Mediegigant køber dansk netdoktor. Svensk koncern vil være stærkere inden for medier med fokus på sygdom og sundhed. Derfor opkøber den det danske netmedie Netdoktor.

E-AVIS

Finans' nye erhvervsavis er i luften. Vi har nu udgivet den første udgave af Finans' nye dagblad. Du kan læse den via din webbrowser her eller i vores spritnye e-avis app til iPhone her eller Android-smartphones her, hvis du er abonnent eller opretter et prøveabonnement, så du kan smage på varen, før du betaler for den.

DEBAT

Danske arbejdspladser rummer en underskov af skjult uformel ledelse. Du ved måske ikke, hvad subliminal ledelse er, men du udøver det allerede, skriver Per Østergaard, der er ledelsespsykolog og studielektor ved Aalborg Universitet.

GIK DU GLIP AF...

Manden, der skal inddrive milliarder for Skat: Alt er ikke fryd og gammen i øjeblikket. Indsigt: Lars Nordahl Lemvigh står som chef for Gældsstyrelsen i spidsen for Skats absolutte smertensbarn.

PS...

Kunstig intelligens skal afløse restaurantpersonale. Måske er det snart slut med menneskebetjening i drive through-restauranter som McDonalds og Taco Bell. Selskabet Clinc er i hvert fald i færd med at bygge kunstige intelligenssystemer, der kan føre samtaler og på længere sigt skal erstatte menneskeligt personale, ekspedienter og receptionister. (Tech Crunch)

DET SKER I DAG

  • Erhverv: Regnskaber fra Lego, første halvår, Flügger, første kvt.
  • Økonomi: Danmarks Statistik - Eurozonen: producentpriser, juli, USA: PMI industri, ISM industri, august, anlægsinvesteringer, juli, Nationalbankens valutareserve.
  • Erhverv: Østre Landsret fortsætter behandlingen af en ankesag om en tømrerlærlings angreb på kolleger med et drab til følge på en byggeplads.
  • Politik: Åben høring om medicinsk cannabis, Sundheds- og Ældreudvalget.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job