Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Antallet af chefer i skattevæsenet svulmer | Milliardæren Lars Seiers danske Formel 1-drøm er blevet dyrere | Pludselig blev "fredsaftale" brudt: Kan karteldannelse få landsholdet i problemer?

GODMORGEN

Dagens første oprids af nyheder og vigtige historier er landet i din indbakke. God læselyst!

 

NYHEDER

Antallet af chefer i skattevæsenet svulmer. På blot et år er antallet af chefer i skattevæsenet steget med 25 pct. Ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) er det bl.a. et opgør med en svag ledelseskultur i det gamle Skat. Denne gang handler Skats omstrukturering om at bruge flere penge.

Milliardæren Lars Seiers danske Formel 1-drøm er blevet dyrere. For et år siden var det ifølge det danske Formel 1-projekt »helt usandsynligt«, at et løb i København ville koste 500 mio. kr. Det viser sig nu at blive endnu dyrere. Meget snart afgøres den danske Formel 1-drøm.

Alverdens kvinder må betale mere for Pandora-smykker. Pandora har netop lanceret højere priser rundt om på salgsmarkederne. Det skal sende flere kroner i kassen hos den børsnoterede, danske smykkekoncern.

Lego-topchef: Jeg vil ud i mange flere byer i Kina og mangedoble antal børn vi når. Det kinesiske marked vil buldre derudaf for Lego i nogle år endnu, forventer Lego-chefen. Men efter et halvår med fald i omsætningen handler det for koncernen som helhed om blot at vokse.

Ny direktør rydder op på Amager Bakke: Energichef sendt hjem efter regelbrud. Den tidligere konstituerede direktør Dan Fredskov skal redegøre for sin rolle i en sag om brud på udbudsreglerne.

Norwegian sælger ud af flyflåden. Det norske lavprisselskab er på jagt efter købere til både nye og brugte fly - målet er at reducere gælden. (Reuters)

Velfærdsopgør: VLAK nærmer sig S-mål for offentlig vækst. Regeringen lægger med sin finanslov op til en offentlig forbrugsvækst på 0,4 pct. - men tallet kan let vokse og ende på de 0,65 pct., som Socialdemokratiet har som mål. (Børsen)

Pludselig blev "fredsaftale" brudt: Kan karteldannelse få landsholdet i problemer? 23 modige mænd står i en bizar situation i kamp for Danmark. DBU og spillerne anklager hinanden for at have taget gammel strid op. En sag, der kan få konsekvenser for fremtidens fodboldlandshold. (JP)

Det skandaleramte biotekselskab Theranos bliver nu opløst. Theranos med Elizabeth Holmes i spidsen, bliver endegyldigt opløst i de kommende måneder og stopper helt med at eksistere. Holmes er anklaget i en omfattende svindelsag med selskabet, der skulle have opfundet en hel ny metode til blodprøvetagning, men som viste sig at være svindel. (WSJ)

 

DEBAT

Kommentar: Trumps skattereform har forgyldt de rige. Det blev solgt som en skattereform, der ville booste lønningerne for helt almindelige amerikanere. Det modsatte er faktisk sket, skriver Magnus Barsøe, Finans' debatredaktør.

 

E-AVIS

Den anden udgave af Finans' nye erhvervsavis er serveret. Du kan læse den via din webbrowser her eller i vores spritnye e-avis app til iPhone her eller Android-smartphones her, hvis du er abonnent eller opretter et prøveabonnement, så du kan smage på varen, før du betaler for den.

 

GIK DU GLIP AF...

Nu skal 100.000 sensorer midt ude i Nordsøen få oliepengene til at sprøjte. Indsigt: Olieindustriens økonomiske balancedans bliver sværere i Nordsøen. Det får selskaberne til pumpe penge i kunstig intelligens, gigantiske mængder af sensorer og kontrolrum med smarte storskærme i Esbjerg. Fremtiden er en Nordsø med langt færre ansatte.

 

PS...

Aktie dykker efter sex-mistanke og fængsling af topchef. Chefen for en kinesisk storkoncern, der jagter onlinehandel også i Europa, har været fængslet i USA, men er løsladt igen og rejst retur til hjemlandet. Det har dog ikke været uden konsekvenser. (Reuters)

 

DET SKER I DAG

  • Økonomi: Danmarks Statistik - Ejendomssalg, juni, Japan: Nikkei PMI service og samlet, august, Kina: Caixin service og samlet PMI, Tyskland: PMI service og samlet, august, Eurozonen: PMI service og samlet, august, detailsalg, juli, USA: handelsbalance, juli.
  • Erhverv: København Techfestival i Øknsnehallen.
  • Erhverv: New York Fashion Week.
  • Erhverv: Den første sag om påståede konkurrenceovertrædelser i nedrivningsbranchen kommer for Retten i Holbæk. En person fra en enkeltmandsvirksomhed er tiltalt.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job