Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kæmpe forskelle på afkast i investfonde | Vores største naboer vender ryggen til danske job | 10 år efter finanskrisen lurer en ny virkelighed

GODMORGEN

Så sparker vi gang i endnu en spændende uge i dansk erhvervsliv. Rigtig god dag.

NYHEDER

Vores største naboer vender ryggen til danske job. Mens antallet af østeuropæere er eksploderet de seneste 10 år, er der i dag langt færre svenskere og tyskere, der arbejder i Danmark end før krisen. Det gør udfordringen med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft endnu større, mener DA. Her er seks centrale argumenter om »manglen på folk«, som arbejdsmarkedets parter slås om i dag.

Svensk valg giver politisk kaos. De svenske vælgere har sammensat en kaotisk rigsdag, givet Socialdemokratiet den ringeste tilslutning på denne side af verdenskrigene og i stort tal stemt på et kontroversielt, indvandrerkritisk parti. Statsminister Stefan Löfven kæmper for sit politiske liv. (JP)

Enorme forskelle på investeringsfondenes evne til at skabe afkast. Selv inden for det samme investeringsområde er der set over 10 år langt mellem vinderne og taberne blandt de danske investeringsfonde. Og den bedste fond af alle er i en klasse for sig.

Donald Trump beder Apple bide i sit eget sure æble. Teknologigiganten var fredag ude at advare om, at USA’s nye straftold på varer fra Kina vil presse prisen på Apple-produkterne op. Lørdag svarede Donald Trump igen: Apple kan bare flytte hele sin produktion til USA. Så er der jo ingen straftold. (Reuters)

Brexit-infighten fortsætter i Storbritannien, hvor den tidligere udenrigsminister Boris Johnson i avisen Mail on Sunday kom med et skarpt udfald mod premierminister Thesera May. Han beskylder hende for at have viklet den britiske forfatning ind i en selvmordsbombers vest, og at hun afleverer udløseren til EU. (BBC)

I et usædvanligt forsøg på at redde samarbejdet mellem USA og Kina har højtstående kinesiske politikere og embedsmænd med meget kort varsel inviteret topcheferne i nogle af USA’s største finanshuse til "China-US Financial Roundtable" i Beijing. De inviterede tæller topcheferne fra bl.a. kapitalfonden Blackstone, Citigroup og JP Morgan. (Financial Times)

Big boss is watching you. En retssag i USA skal afdække, hvor meget en arbejdsgiver egentlig må rode rundt i dine private sager, hvis oplysningerne ligger på den telefon eller computer, selskabet har givet dig. Han mener, firmaet har hacket sig ind i hans privatliv. Firmaet mener godt de må, for det er deres computer. (Wall Street Journal)

INDSIGT

Status efter finanskrisen. Regningen for retsopgøret efter finanskrisen har alene for Finansiel Stabilitet passeret en halv mia. kr. Bagmandspolitiet har vundet fem sager anlagt mod personer i de krakkede bankers ledelser. Facit lyder på sammenlagt tre måneders betinget fængsel og en samlet bødesum på 95.000 kr.

DEBAT

10 år efter finanskrisen lurer en ny virkelighed. Kan renterne sættes yderligere ned, kan der opkøbes flere værdipapirer eller trækkes nye kaniner op af hatten? Jeg tvivler på det, skriver Helge J. Pedersen er cheføkonom i Nordea.

GIK DU GLIP AF...

Tysk skatteskandale trækker tråde til milliardsvindel med dansk udbytteskat. Indsigt: Lænsningen af udbyttemilliarder fra den danske statskasse har en stribe fællesnævnere med Tysklands største skatteskandale.

PS...

Hæder til en filatelist. Den legendariske rockmusiker og Beatles-medlem John Lennon har fået den ære at få sit kontrafej afbilledet på et amerikansk frimærke. For nogle kunne det måske opfattes som en fornærmelse at blive hædret på noget, vi stort set ikke bruger mere. Men John Lennon var selv angiveligt erklæret filatelist, så for ham er det den ultimative anerkendelse, siger hans søn, Sean Lennon. Frimærket har en værdi af 50 cent stykket – altså godt tre kroner. Men det bliver nok dyrere med tiden. (Rolling Stone)

DET SKER I DAG

  • Økonomi: Danmarks Statistik: Betalingsbalancen over for udlandet i juli, forbruger- og nettoprisindeks august, udenrigshandel med varer juli.
  • Økonomi: Udland: Japan: BNP-vækst og betalingsbalance. Kina: Producentpriser og forbrugerpriser.
  • Erhverv: Dansk Industri holder konference om Baltic Pipe med bl.a. ministre fra Polen og Danmark.
     

Med ønske om en god dag,

Christian Venderby

Digital nyhedschef

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job