Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Investorerne flygter fra næste generation af grønne virksomheder | Pensionskæmper stavnsbinder kunder: Låser skjulte værdier for 98 mia. kr | Svinepest rykker tæt på - truer danske megafarme

GODMORGEN

Vi er klar med dagens første briefing, som er landet i din indbakke.

NYHEDER

Investorerne flygter fra næste generation af grønne virksomheder. Venturefondene har brændt nallerne på cleantech og dropper derfor iværksætterne med de nye bæredygtige produkter. Ærgerligt for den grønne omstilling, mener cleantech-organisation. Cleantech-stjerne gik konkurs og genopstod på en måned: Nu vil verdens storbyer have den danske opfindelse.

Pensionskæmper stavnsbinder kunder: Låser skjulte værdier for 98 mia. kr. Fem kommercielle pensionsselskaber afviser at udbetale den fulde værdi af kundernes opsparing, hvis de ønsker at træde ud af en pensionsordning med såkaldt ydelsesgaranti. Garvet pensionschef går i flæsket på selskabernes søforklaringer: Det er kundernes penge.

Svinepest rykker tæt på - truer danske megafarme. Svinepest rykker tættere og tættere på en række danskejede kæmpefarme i både Østeuropa og Kina. Enkelte bedrifter har allerede haft udbrud, og andre afskæres nu fra at levere grise på grund af sygdommen.

Designfejl lukker Danmarks dyreste forbrændingsanlæg. En fejl i energianlægget på Amager Bakke har bremset al produktion af el og varme på ubestemt tid.

Danmark klar med millioner til to lufthavne i Grønland. Lufthavne i Nuuk og Ilulissat får penge af den danske regering til at blive udvidet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der har været på besøg i Nuuk. (JP)

53 virksomheder får dyr skattehilsen efter kontrol. Står det til Skattestyrelsen, skal 53 koncerner med danske afdelinger betale langt mere i selskabsskat, fordi de har sat deres interne priser forkert over for koncernselskaber i udlandet. (Børsen)

En lige højre til Trump: Californien vil være verdens største grønne økonomi. Guvernør Jerry Brown vil gøre Californiens strømforsyning 100 pct. grøn i 2045. Det er det mest ambitiøse mål i verden.

Googles stemmeassistent er klar på dansk. I tre år har Apples Siri været eneste smartphoneassistent, der kunne dansk. Nu kommer Google med på vognen.

VM-succes og hedebølge fik den britiske økonomi til at vokse mere end forventet. Det kan nu aflæses direkte i den britiske økonomi, at Harry Kane, Dele Alli, Harry Maguire og resten af stjernerne på det engelske landshold nåede hele vejen til semifinalen ved sommerens VM i Rusland og sendte nationen ud i en kollektiv VM-rus.

DEBAT

Grønthøsteren på landets erhvervsskoler kvæler væksten. Det årlige sparekrav på erhvervsuddannelserne får lov til at løbe videre i de kommende år. Det sker på en tynd baggrund, skriver Ole Just, cheføkonom i HK.

 

GIK DU GLIP AF...

Techselskaberne tog magten fra os - nu skal vi vinde den tilbage. Hvordan kommer vi til at styre teknologien – og ikke omvendt? Hvordan rammer man balancen mellem etik og forretning? Techfestival i København satser på at blive verdens centrum for diskussionen, hvor man finder svar på de svære spørgsmål.

 

PS...

Lastens hule i #metoo-tider: Playboy Club åbner for velhavende i New York. I den samme uge, som topchefen i CBS blev fyret efter mistanke om alvorlige seksuelle overgreb, har investorer fundet det betimeligt at åbne en eksklusiv Playboy Club i New York. (The Guardian)

 

DET SKER I DAG

  • Økonomi: Danmarks Statistik: It-anvendelse i befolkningen/e-handel 2018,  kontanthjælpsydelser 2. kvt. 2018.
  • Økonomi: Udland: Storbritannien: Jobrapport, juli. Tyskland: Zew-tillidsindeks, sep. og ZEW-forventningsindeks, sep. Eurozonen: ZEW-forventningsindeks, sep. og engroslagre juli.
  • Erhverv: Roblon A/S, kvartal.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job