Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Efter tre nederlag på stribe: Hård kritik af vagthund | Konkursbølge truer entreprenører trods byggeboom | Nike storsælger efter kampagne med udstødt stjerne

GODMORGEN

Her har du dagens første oprids af nyheder og vigtige historier.

 

NYHEDER

Efter tre nederlag på stribe: Hård kritik af vagthund. Konkurrencemyndighederne har lidt tre store nederlag de seneste måneder. Nu kritiserer en række iagttagere styrelsen for at have forfulgt sager uden det rette grundlag. Hvad handler det egentlig om? Finans er dykket ned i sagen.

Konkursbølge truer entreprenører trods byggeboom. Hvis de stigende lønomkostninger i byggeriet fortsætter himmelflugten, risikerer entreprenør- og håndværkervirksomhederne at styre mod flere konkurser og dyk i indtjeningen. Dansk Byggeri og Deloitte spår, at højkonjunkturen varer ved nogen tid endnu, men en underbranche går en mere dyster tid i møde.

Nike storsælger efter kampagne med udstødt stjerne. Det har ført til et øget salg og en stigende aktiekurs, at Nike for nylig annoncerede et samarbejde med den udstødte NFL-stjerne Colin Kaepernick.

Solide plusser i USA - trukket af it. It-aktierne trak for tirsdag og sikrede dermed plusser på de amerikanske aktiemarkeder, hvor den positive stemning overvandt bekymringerne for en optrapning af handelskrigen. (Ritzau Finans)

Orban i frontalsammenstød med egne venner. Viktor Orbans Ungarn bryder adskillige fundamentale EU-principper, lyder kritikken. Også i Orbans egen politiske familie stiger utilfredsheden.

Britisk minister: Sådan er danskerne i Storbritannien stillet i tilfælde af "no deal". Britisk minister aflyser den værste brexit-frygt: Selv ved "no deal" kan danskerne blive i London efter brexit.

Kina skifter taktik og forsøger at bejle til amerikanske virksomheder. I et nyt forsøg på at undgå, at den optrappende handelskrig rammer Kinas økonomi for hårdt, forsøger de kinesiske regering nu at gøre sig lækker over for multinationale virksomheder ved at love, at man ikke vil ramme dem i striden med USA. (WSJ)

I anledning af 10-året for finanskrisen bringer Finans en række artikler om krisen og interviews med topfolk, der oplevede den største finansielle krise i nyere tid på tæt hånd. Læs f.eks. interview med Peter Engberg, der var koncernchef i Nykredit under krisen, her.

DEBAT

Bankerne er (stadig) for fede til at fejle. Bankerne er bedre polstret, men den højtgearede forretningsmodel trives i bedste velgående 10 år efter krakket. Og fænomenet too big to fail er blevet et permanent livsvilkår i den moderne kapitalisme, skriver Magnus Barsøe, debatredaktør.

 

GIK DU GLIP AF...

Flyvende købmand skal løfte Billund Lufthavn til nye højder. Interview: For Jan Hessellund er godt ikke godt nok, hvis det kan gøres bedre. Den nye direktør for Billund Lufthavn motiveres af at være i en virksomhed, hvor formålet er mere end at tjene penge. Nu jagter han 20 nye ruter, hvoraf en skal være oversøisk.

 

PS...

Trumps påstand om »bedste BNP i 100 år« er blevet modbevist 185 gange. Den amerikanske præsident kom i sin glæde over, at BNP-væksten er højere end ledigheden, til at begå en mindre fejl. Det er sket 185 gange tidligere.

 

DET SKER I DAG

  • Økonomi: Danmarks Statistik: Beskæftigelse for lønmodtagere, 2. kvt., animalsk produktion 2. kvt., offentlig beskæftigelse 2. kvt., udenlandske firmaer i Danmark.
  • Økonomi: Udland: Eurozonen: Industriproduktion juli. USA: Producentpriser.
  • Erhverv: Trafikstatistik Københavns Lufthavne.
  • Politik: EU-Kommissionen formand Jean-Claude Juncker holder sin sidste 'State of the Union'-tale i Strasbourg for Europa-Parlamentet.

 

Med ønske om en god dag,
Thomas Andrew
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job