Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Topchef vil genrejse Novo med klassiske dyder og mere risiko | Silicon Valley spiser medier til morgenmad | Lang vej til succes for danske hardwareselskaber

GODMORGEN

Så er vi klar med en opdatering på nattens og morgenens vigtigste nyheder. Så er du klædt på til dagen.

NYHEDER

Topchef vil genrejse Novo med klassiske dyder og mere risiko. Novo Nordisk har de senere år glemt noget af det, der i sin tid førte selskabet til storhed. Nu er det tid til at finde det gamle fokus om at være ambitiøs frem igen, siger topchef Lars Fruergaard Jørgensen.

Alvorlige advarsler fra whistleblower i Danske Bank blev pist væk. Danske Banks whistleblower i hvidvaskskandalen undrer sig: I 2013 og 2014 advarede han topledelsen om flere mistænkelige forhold i den estiske filial. Men to af hans helt centrale advarsler – bl.a. om misbrug af danske kommanditselskaber – blev aldrig undersøgt nærmere af banken. (Berlingske - låst artikel)

Total-boss: »Det er vigtigt at have en større bid af lagkagen«. Mere skala og stordrift i Nordsøen kan gøre det danske olieeventyr til en bedre forretning for den franske oliegigant Total, fortæller selskabets danske chef. Tirsdag overtog den franske oliegigant amerikanske Chevrons andel af gas- og oliejointventuret Dansk Undergrunds Consortium.​

Danske flagskibe leder med lys og lygte efter fremtidens vækstmuligheder. Flere danske erhvervsklenodier som Mærsk og Lego kæmper med at finde fremtidens vækstformel. En af fællesnævnerne er digitalisering, mens virksomhedernes kompleksitet er blevet mere tydelig.

Lang vej til succes for danske hardwareselskaber. Mens det vælter frem med startups, der har lavet en app eller en internettjeneste, er der ikke samme opmærksomhed om hardware-selskaber. Det er nemlig en meget tungere proces, og de gode startups bliver i stedet tit opslugt af større selskaber.

Det var ikke en vittighed, men der blev grint af Trump i FN. Der var hårde ord om Iran og Kina i Donald Trumps tale til FN tirsdag aften, hvor han satte USA's interesser og nationalstaternes rolle over det brede internationale samarbejde. Præsidentens lovprisning af egne fortjenester udløste munterhed blandt tilhørerne. (JP)

Tørken presser prisen på økomælk i vejret. Mejerigiganten Arla hæver nu mælkeafregningen til selskabets andelshavere, og sender dermed et skud frisk likviditet ud i det kriseramte erhverv. Den økologiske mælk får et ekstra løft, fordi tørken ventes at få produktionen til at falde.

Kapitalfonde køber rekordmange selskaber af hinanden. Virksomheder bliver i historiske mængder slynget fra kapitalfond til kapitalfond. Sidste år slog industrien rekord og lavede 576 handler, hvor selskaber eller dele af selskaber blev købt af en anden kapitalfond. Det er ikke risikofrit. (Financial Times)

Amager bakkes ledelse blæste på regler om udbud. Ledelsen i Amager Ressourcecenter, der er kendt for det milliarddyre forbrændingsanlæg Amager Bakke, lod bevidst være med at følge udbudsregler, viser en intern rapport. (Kommunen.dk)

KOMMENTAR

Tre glimrende økonomiske ideer fra ugen, der gik. Det er ikke hver dag, at man hører en tidligere britisk konservativ finansminister og Goldman Sachs-bankmand kalde den ræverøde Labour-formand Jeremy Corbyns ideer for »beundringsværdige«. Eller at en økonom fra den liberale tænketank Cepos opfordrer til, at vi afskaffer indbegrebet af den moderne kapitalisme: Storbankerne. Men fredag var en af den slags dage.

INDSIGT

Silicon Valley spiser medier til morgenmad. Marc Benioffs overtagelse af Time Magazine er blot det seneste eksempel på, at Silicon Valleys stjernenavne kaster sig over de klassiske medier. Men hvad får de ud af det? Hvad er på spil? Og hvad fortæller det os altsammen?

DET SKER I DAG

  • Økonomi: USA: Salg af nye boliger, m/m, aug
  • Økonomi: USA: Federal Reserve-meddelelse, sep
  • Erhverv: Generalforsamling i IC Company
  • Erhverv: Ekstraordinær generalforsamling i Rias

PS...

Bill Cosby skal mindst tre år i fængsel. Endnu et kendt navn er blevet ramt af #Metoo-bølgen. Den 81-årige komiker Bill Cosby blev tirsdag aften dansk tid idømt 3 til 10 års fængsel for at have bedøvet og misbrugt en kvinde seksuelt i 2004.

Rigtig god dag,
Christian Venderby
Digital nyhedschef
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job