Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Økonomer sætter udløbsdato på det globale opsving | Ny massiv kritik af Finanstilsynet i Danske Bank-skandale | Brugte berygtet advokatfirma: Danske Bank hjalp kunder med skattesnyd i Luxembourg

GODMORGEN

Det er torsdag, og her er et hurtigt nyhedsoverblik, der hjælper dig godt i gang med dagen.

NYHEDER

Økonomer sætter udløbsdato på det globale opsving. Et årti efter finanskrisen begynder de første prognoser at spå om afslutningen på det økonomiske opsving i USA og dermed også i eurozonen. Allerede næste år vil finansmarkederne spejde efter tegn på nedturen, vurderer banker.

Ny massiv kritik af Finanstilsynet i Danske Bank-skandale. Finanstilsynets argumenter for at lade være med at politianmelde Danske Bank holder ikke. Det mener flere eksperter. Politiker om Finanstilsynets afvisning af politianmeldelse af Danske Bank: »Det er lige lovligt kreativt.«

Danske Bank hjalp kunder med skattesnyd i Luxembourg. Lidt mere om landets største bank, der angiveligt har brugt et berygtet advokatfirma fra Panama til at hjælpe kunder med at undgå at betale skat i Danmark. (Politiken)

Populær bøfkædes topchef stopper pludseligt: 29-årig tager midlertidigt over. Den sønderjyske bøfrestaurant Flammen vinker farvel til sin adm. direktør, der fratræder stillingen med øjeblikkelig virkning.

Amerikansk centralbank hæver renten: Er på højeste niveau i mere end 10 år. Præcis som markederne havde forventet, lader den amerikanske centralbank sin toneangivende rente kravle opad. USA's præsident, Donald Trump, siger til Bloomberg, at han er en »lavrente-person« og derfor er utilfreds med renteforhøjelsen.

Handelskrigen koster Ford milliardbeløb. Donald Trumps ekstra told på stål og aluminum har kostet bilgiganten Ford omkring 1 mia. dollars, svarende til over 6 mia. kr., i indtjening. Det fortæller Fords topchef. (Reuters)

Kendt dansk mediehus skal faktatjekke nyheder for Facebook. Den amerikanske teknologigigant Facebook ruster sig endnu engang i kampen mod falske nyheder. I et nyt tiltag i forbindelse med det kommende danske folketingsvalg vil Facebook indgå en aftale med mediehuset Mandag Morgens faktasite TjekDet.

Mofibo-millionær rammer guldåre med telefonbokse. Morten Meisner-Jensen har med firmaet Room sat en ny vækstkomet i søen. Allerede første år er der udsigt til, at han sælger telefonbokse for 65 mio. kr. (Børsen - betalingsartikel)

KOMMENTAR

Boligmarkedet overlever næppe en rigtig københavnsk nedtur. Det er tegn på svagheder på det københavnske boligmarked, mener makroøkonom.

INDSIGT

Casper Steinfath gør drømmen til forretning: »Jeg vil være mere end surferen, der kan padle hurtigt og vinde verdensmesterskaber«. Danmarks bedste paddlesurfer Casper Steinfath har gjort sin passion for surfing til sin forretning. Målet er at gøre sig selv større end sporten og skabe et brand, der inspirerer uden for surferverdenen.

DET SKER I DAG

  • Økonomi: Eurozonen: Økonomisk tillid, sep
  • Økonomi: USA: Igangværende bolighandler, m/m, aug
  • Erhverv: Kvartalsregnskab fra H&M

PS...

Ikea tilbagekalder 75.000 lamper i Danmark. Glasskærmen risikerer at falde ned fra loftet for de lamper, som Ikea har set sig tvunget til at tilbagekalde.

Med ønske om en god dag,
Mick Kristensen
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job